Industrie, productie & gezond eten

Ongezond eten en leven werkt overgewicht en welvaartsziekten (zoals diabetes type 2) in de hand. Deze drukken een zware stempel op de veiligheid en werkprestaties van uw medewerkers.

Onvolwaardige voeding en onregelmatig eten veroorzaakt een verminderd uithoudings- en reactievermogen, energiedips en een verlaagde alertheid. Hierdoor maken medewerkers sneller fouten en zijn ze minder productief. Dit geldt met name voor omgang met zware machines, eentonige werkzaamheden en voor onregelmatige ploegen- en nachtdiensten. Door een slechte lichamelijke conditie in combinatie met zwaar fysiek werk en een hoge werkdruk ontstaat extra psychische en fysieke druk waardoor het hoge ziekteverzuim verder stijgt.

Enerjoy motiveert werknemers in de industriële productie tot een gezonde eet- en leefstijl.

Gezond eetgedrag helpt energiedipjes te voorkomen en draagt bij aan een hoger concentratieniveau. Daarnaast verbetert dit het reactievermogen en verhogen gezonde eetgewoonten de weerbaarheid van uw personeel. Gezonde en fitte werknemers zitten lekkerder in hun vel, slapen beter, sporten meer en gaan met meer plezier naar hun werk. Zo helpt gezond eetgedrag het ziekteverzuim-percentage in de industriële productie te verlagen.

 

Kies voor gezond

Ons team van enthousiaste en ervaren diëtistes en leefstijlcoaches kunnen zich goed inleven in de specifieke werkomstandigheden in de industriële productiesector.

Nieuwsgierig naar hoe Enerjoy jouw bedrijf met onderscheidende interventies kan ondersteunen? Bekijk onze activiteiten of neem direct contact met ons op. Wij denken graag gratis & vrijblijvend met je mee!

15% daling ziekteverzuim

Een vitale medewerker is minder vaak ziek dan een minder actieve collega.

62% minder veiligheidsincidenten

Investeren in vitaliteit zorgt voor een veiligere werkomgeving.

20% hoger werkvermogen

Wie zich vitaler voelt gaat met meer plezier aan het werk en is productiever.

15-20% productiever

Wanneer de productiviteit met 1 procent stijgt, levert dit een organisatie met honderd fulltime medewerkers per jaar 95.000 euro extra omzet op.

Opdrachtgevers