Transport, logistiek & gezond eten

Chauffeurs en truckers werken urenlang in een zittende houding en krijgen vaak te maken met stress en onvoldoende slaap. Daarbij houden veel van hen er een ongezond eetpatroon op na. Onderzoek bevestigt dit: maar liefst 47 procent van de Nederlandse truckers heeft te maken met overgewicht en nog eens bijna 26 procent met obesitas.

Ongezond eten werkt niet alleen overgewicht, maar ook vermoeidheid in de hand. Dit drukt een zware stempel op de veiligheid en werkprestaties van chauffeurs. Vermoeidheid leidt namelijk tot afname in alertheid, langere reactietijden, geheugenproblemen, slechtere psychomotorische coördinatie en een minder efficiënte informatieverwerking. Bij 10 tot 20 procent van de verkeersongevallen in ons land, waar vrachtwagens bij betrokken zijn, speelt vermoeidheid van de chauffeur een rol.

Gezonder = veiliger

Ons team van enthousiaste en ervaren diëtistes en leefstijlcoaches kunnen zich goed inleven in de specifieke werkomstandigheden van de transport- & logistiek sector.

Spoorvervoer, wegtransport of personenvervoer? Behoort u tot één van de rederijen in de binnenvaart of zeevaart? Of bent u werkzaam bij een vliegtuigmaatschappij of elders in de luchtvaartsector? Enerjoy helpt jullie organisatie op weg naar een gezonde werkomgeving! Wij denken graag gratis & vrijblijvend met je mee. Voor meer informatie, kijk bij onze programma’s en activiteiten. 

15% daling ziekteverzuim

Een vitale medewerker is minder vaak ziek dan een minder actieve collega.

62% minder veiligheidsincidenten

Investeren in vitaliteit zorgt voor een veiligere werkomgeving.

20% hoger werkvermogen

Wie zich vitaler voelt gaat met meer plezier aan het werk en is productiever.

15-20% productiever

Wanneer de productiviteit met 1 procent stijgt, levert dit een organisatie met honderd fulltime medewerkers per jaar 95.000 euro extra omzet op.

Opdrachtgevers