onze workshops & trainingen

Onderdeel van onze missie is om organisaties iedere dag vitaler te maken.

Een belangrijke tool om dit te bewerkstelligen zijn onze workshops. Hiermee brengen wij kennis over, zetten theorie om naar praktijk en reiken deelnemers handvaten aan om zelf de regie te nemen naar een vitaler leven.

Wij delen vitaliteit in op vijf deelgebieden: slaap, beweging, voeding, ontspanning & werkgeluk. Aan de hand van de pictogrammen geven wij aan welke workshops betrekking hebben op welk deelgebied.

Tijdens deze interactieve workshop wordt het toenemende belang van gezonde voeding besproken.

Onze bedrijfsdiëtiste ontrafelt fabels over voeding en bekrachtigt feiten, alles vanuit wetenschappelijk bewijs. Alle macronutriënten komen aan bod, wat hun rol is en hoeveel je hiervan nodig hebt. Ook bieden wij makkelijke tools aan om de zelfcheck hierop te kunnen doen.

Deelnemers leren gezonde voeding te herkennen en krijgen inzicht in makkelijke aanpassingen in hun je huidige voedingspatroon die op lange termijn grote invloed hebben.
Deelnemers krijgen aan het einde van de Workshop de hand out ‘Gezonde voeding’ mee.

Deze workshop kan worden uitgebreid met de thema’s:
Gezonde voeding bij:
-etiketten lezen
-E-nummers
-Voedselallergieën

Neem contact op voor meer informatie.

deelgebied_5_voeding

Deze workshop is speciaal bedoeld voor uw medewerkers die in ploegendienst werken. Voor deze groep medewerkers is het nog belangrijker om een gezonde leefstijl aan te houden! Zij hebben meer dan andere medewerkers een zware extra fysieke belasting door de wisselende werktijden.

Door het aanbieden van deze workshops aan uw medewerkers laat u zien dat u aandacht heeft voor de gezondheid van uw medewerker maar bovenal ook voor hun veiligheid.

De Enerjoy diëtist is gespecialiseerd in de bijzondere werkomstandigheden die ploegendiensten met zich mee brengen. Zij legt in deze interactieve en praktische workshop de relatie tussen gezond eten, goed slapen en energiek & alert werken uit. Op een enthousiaste manier motiveert zij medewerkers om regelmatig en bewust te eten.

Deze workshop maakt jullie (fysiek werkend) personeel op een toegankelijke wijze en met herkenbare voorbeelden bewust van de risico´s van ongezonde eetgewoonten in relatie tot wissel-/nachtdiensten. Deze praktische workshop biedt een aanzienlijk leereffect en positieve stimulatie voor gedragsverandering.

Deze onderwerpen komen aan bod:
· De invloed van voeding op je energieniveau en je slaapkwaliteit;
· De gevolgen van schommelingen in je bloedsuikerspiegel voor je alertheid en concentratievermogen;
· Het belang van gezonde snacks;
· Hoe, wat en wanneer kan je het beste eten om je energie gedurende je dienst op pijl te houden.

Neem contact op voor meer informatie.

deelgebied_5_voeding

Tijdens deze interactieve workshop wordt het toenemende belang van gezonde voeding besproken.

Onze diëtiste presenteert op een laagdrempelige manier wat gezonde voeding inhoudt, hoe je gezonde voeding herkent en welke makkelijke aanpassingen je kan doen in je huidige voedingspatroon om grote stappen te zetten richting een gezondere voeding.

Deelnemers krijgen aan het einde van de workshop de hand out ‘Gezonde voeding’ mee.

Deze workshop kan worden uitgebreid met de thema’s:
Gezonde voeding bij:
-nachtdienst
-onregelmatige uren
-etiketten lezen
-E-nummers
-Voedselallergieën

Neem contact op voor meer informatie.

deelgebied_5_voeding

Deze workshop is voor iedereen die behoefte heeft aan verdieping in zijn of haar eetgedrag.

In deze workshop gaan we op zoek naar de emotie achter het eetgedrag. Hier ligt vaak de sleutel tot veranderingen in je eetgedrag. Waar liggen voor jou de valkuilen? En hoe kun je hier goed mee omgaan?

De workshop biedt geen ‘one size fits all’ oplossing, maar biedt echte handvaten die jou in staat stellen regie te nemen over jouw eetgedrag.

Deze workshop is te volgen na de workshop ‘Gezonde Voeding’ en gaat naast wetenschap over wat gezonde voeding is dieper in op de psychologische aspecten van voeding en voedsel.

De workshop wordt gegeven door onze diëtisten/ leefstijlcoach die zijn gespecialiseerd in ACT (Acceptance, Commitment, Training)

Neem contact op voor meer informatie.

deelgebied_5_voeding

De workshop ‘Gezonde smoothies maken’ is een echte ‘doe’ workshop. We starten de workshop met een kleine introductie over gezonde voeding en de macronutriënten, vitamines en mineralen waar gemiddeld ‘laag’ op wordt gescoord. Smoothies zijn een ideale manier om dit te kort mee aan te vullen.

We gaan aan de slag met het maken van vijf gezonde smoothies. De populairste zijn: Green Silk, de Krachtige Perenpunch, de Hartverwarmende juice, Red Fruit Smoothie & de Snelle Start.

Deze activiteit is niet alleen leuk en ludiek, maar biedt tegelijkertijd een platform om met de experts in gesprek te raken over gezonde voeding; er is alle tijd om vragen te beantwoorden. Na afloop mogen de deelnemers een hand-out met een veeltal gezonde smoothie- en drankrecepten mee nemen.

Neem contact op voor meer informatie.

deelgebied_5_voeding

CooL staat voor Coaching op Leefstijl en is een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) die wordt uitgevoerd door één professional: de leefstijlcoach.

De interventie is gericht op het stapsgewijs verbeteren van het leefpatroon om zo een duurzame verandering van de leefstijl te realiseren. Het uiteindelijke doel van de interventie is het bewerkstelligen van gewichtsverlies, het verbeteren van de lichamelijke fitheid, het realiseren van gezondheidswinst en het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Het CooL programma streeft naar een meetbare verbetering in de leefstijl, gezondheid en kwaliteit van leven. Dat wil zeggen dat er zal worden gewerkt aan inzicht in basiskennis, motivatie, valkuilen en belemmeringen zonder een te grote focus op gewicht of voedinginname. Deelnemers leren zo zelf een bewuste, gezonde keuze te maken op basis van wat bij hen past. Dit heeft en positieve verandering tot gevolg op bijvoorbeeld gewicht, vetpercentage, middelomtrek, bloedglucose of cholesterol.

In het kort:
· Gericht op duurzame gedragsverandering en meetbare verbetering in de leefstijl
· Voor medewerkers met een BMI vanaf 25 Een programma van twee jaar
· Medewerkers die gemotiveerd zijn om twee jaar deel te nemen aan dit programma
· Zowel groeps- als persoonlijke bijeenkomsten
· Alleen door een gekwalificeerde leefstijlcoach

De gecombineerde leefstijl interventie
Het is een programma gericht op het verbeteren van de algehele leefstijl van mensen die als doel hebben om blijvend gewicht te verliezen. Naast betere eetgewoontes en meer beweging is er ook aandacht voor slaap & ontspanning, stress, vitaliteit en werk & privé balans.

Specifiek leefstijl programma voor medewerkers met een verhoogd risico op diabetes, hart- en vaatziekten.

Neem contact op voor meer informatie.

deelgebied_1_beweging
deelgebied_2_slaap
deelgebied_3_werkgeluk
deelgebied_4_ontspanning
deelgebied_5_voeding

Hoe kleine veranderingen een groot verschil maken.

We starten deze workshop met een korte samenvatting van een gezonde levensstijl. We hebben het dan over voeding, slaap, beweging, ontspanning/stress. We zien in de praktijk vaak dat mensen heel enthousiast beginnen aan goede voornemens, maar dat deze naar verloop van tijd weer naar de achtergrond zakken. 

In deze workshop lichten we de valkuilen toe en geven we handvatten om gezonde gewoontes permanent te integreren in iedere levensstijl. 

De deelnemers ontvangen een (digitale) werkmap en na de workshop een digitale hand-out met alle tips & tricks. Met behulp van de werkmap maken we onze gewenste gewoontes inzichtelijk bieden we een bewezen methode om iedere dag een kleine stap te zetten richting een geldige toekomst.

Neem contact op voor meer informatie.

deelgebied_1_beweging
deelgebied_2_slaap
deelgebied_3_werkgeluk
deelgebied_4_ontspanning
deelgebied_5_voeding

Gelukkige mensen zijn gezonder, veerkrachtiger, hebben meer energie en zijn innovatiever. Vanuit de vitaliteit een onmisbaar deelgebied.

In deze workshop gaan we op zoek naar de betekenis van geluk, en werkgeluk. We benaderen geluk vanuit de wetenschap. We schetsen een theoretisch kader en doen kleine testjes om erachter te komen hoe het met jouw geluksniveau zit en reiken handvaten aan om dit te verhogen.

Het tweede gedeelte van de workshop gaat over werkgeluk. Werk speelt een centrale rol in het leven van veel mensen. Het werk kan van invloed zijn op de privésituatie, terwijl zaken in de privésfeer ook invloed kunnen hebben op de werksituatie. In deze workshop staan we stil bij wat iemand gelukkig maakt, en hoe wij hier zelf de regie in kunnen nemen. Een theoretisch kader aangevuld met praktische tips. Zowel in prive- als in de werksituatie.

Deelnemers zullen in de workshop de SWING-vragenlijst invullen (de SWING is ontwikkeld door Prof. Sabine Geurts e.a., Behavioural Science Institute, Radboud Universiteit Nijmegen).

Hierdoor wordt het inzichtelijk of er sprake is van een negatieve of positieve thuis-werkinferentie en/of een negatieve of positieve werk-thuisinferentie. En belangrijker: wat men zelf kan doen om het ervaren van geluk te verhogen.

Neem contact op voor meer informatie.

deelgebied_3_werkgeluk
deelgebied_4_ontspanning

Met de deelnemers gaan we aan de slag met een plenaire uitleg van ongeveer 10 minuten over de toegevoegde waarde van gezonde tussendoortjes en lunchgerechten voor je gezondheid en je energieniveau, de ingrediënten en een veilig gebruik van het kookgerei en de blenders.

Wij gaan uit van hapjes die makkelijk binnen enkele minuten te maken zijn, en die je goed kunt mee nemen. De diëtiste/kok lichten tevens de gezonde aspecten toe. We beginnen wij met een korte uitleg over het belang van gezonde snacks voor je energieniveau gedurende de dag. Door het zélf te maken leren deelnemers hoe makkelijk je gezond kunt eten, en hoe leuk het is om nieuwe smaken te ontdekken.

De activiteit biedt tevens een platform om op een laagdrempelige manier in gesprek te raken met de deelnemers. Er is alle tijd om vragen te stellen. Na afloop krijgen de deelnemers een hand-out met een veeltal gezonde snackrecepten mee.

Neem contact op voor meer informatie.

deelgebied_5_voeding

In deze interactieve workshop gaan de deelnemers aan de slag met het thema slaap. In het theoretische kader behandelen o.a. wij waarom we slapen, de verschillende slaapstadia en hun functies. Onomstotelijk wetenschappelijk bewijs toont aan dat een goed slaap patroon je geheugen verbetert, creativiteit stimuleert en vermindert ‘food cravings’.

Daarnaast verlaagt een goed slaap patroon het risico een hart aanval en diabetes. Je gaat je gelukkiger voelen en minder nerveus. Geïnteresseerd?

Met vijf vragen komen de deelnemers erachter of zij een goed slaappatroon hebben. De deelnemers gaan erachter komen welk type slaper zij zijn (nachtuilen of vroege vogels) en wat dit voor hen betekent. Tot slot behandelen we de top 10 do’s en don’t voor een goede nachtrust.

Neem contact op voor meer informatie.

deelgebied_2_slaap
deelgebied_4_ontspanning

Deze interactieve workshop biedt waardevolle kennis en alle praktische handvatten om een beter slaappatroon te ontwikkelen en daardoor energiek wakker te worden en fit aan het werk te gaan.

Door middel van stellingen brengen deelnemers hun huidige slaappatroon in kaart. Aan de hand van de theorie en praktische tips, gaan zij vervolgens zelf een actieplan maken om hun eigen slaappatroon te verbeteren. Aan het einde van de workshop gaat de groep praktisch aan de slag met een slaap-en ontspanningsoefening.

Deze workshop is ideaal voor medewerkers met een fysieke baan, die een hoog concentratievermogen moeten hebben en/of onregelmatige werktijden hebben.

Neem contact op voor meer informatie.

deelgebied_2_slaap
deelgebied_4_ontspanning