Gezonde traktaties november

Voor de maand augustus staat de volgende traktatie voor jou en je collega’s op het menu.

Kruidkoek met gember

Iedereen kan deze kruidkoek bakken. Met maar een paar handelingen tover je deze lekkernij snel op tafel. Daarnaast is deze cake geschikt om in porties in te vriezen. Zo kan je ook thuis, wanneer je wilt, van deze kruidkoek genieten. Slim: omdat je geen boter gebruikt maar karnemelk is de kruidkoek veel minder vet. Daar wordt iedereen toch gelukkig van!

Ingrediënten voor 10 personen

Gezonde traktaties op het werk: Kruidkoek met gember - Enerjoy

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 250 gram bruine basterdsuiker
  • 250 ml karnemelk
  • 100 gram rozijnen
  • 40 gram walnoten, fijngehakt
  • 50 gram bakgember, in stukjes
  • 1,5 eetlepel koekkruiden
  • Snuf zout
  • Mixer
  • Cakevorm

Voedingswaarden per plak

Energie: 270 kcal
Eiwit: 4 gram
Koolhydraten: 55 gram
Vet: 3 gram

Bereiding (15 minuten, 2 uur bakken)

  1. Vet de cakevorm in en verwarm de oven voor op 160° Celsius;
  2. Meng het bakmeel, de koekkruiden en een snuf zout met de basterd suiker;
  3. Voeg de karnemelk toe en mix tot een glad beslag;
  4. Afgespoelde rozijnen, walnoten en gember toevoegen;
  5. Doe het beslag in de vorm;
  6. Bak 70-75 minuten in de oven. Zet daarna de oven uit en laat de cake nog 30 minuten nawarmen;
  7. Stort de cake en snijd er plakken van 2 cm af.

Variatie

Vervang de suiker door zoetstof. Voeg mandarijn- of ananaspartjes aan het beslag toe.