Gezonde traktaties juli

Ook deze zomermaand hebben wij een heerlijke traktatie voor jou en je collega’s uitgedacht.

Panna cotta met mango

Deze mooie traktatie is bij uitstek geschikt voor een warme dag. De koele, romige smaak in combinatie met het verse fruit is een gegarandeerd succes. Zuivel is een bron van eiwit, vet en koolhydraten en ook de vitaminen B2, B12 en calcium. De mangotopping bevat extra vitaminen en antioxidanten. Kortom: een traktatie vol belangrijke voedingsstoffen!

Ingrediënten voor 4 personen

Gezonde traktaties op het werk: Panna cotta met fruit - Enerjoy

  • 3 blaadjes witte gelatine
  • 250 ml magere melk
  • 250 ml vetarme griekse yoghurt
  • 1 vanillestokje met merg
  • 10 ml limoensap
  • 1 mango (of mangoblokjes uit de diepvries)
  • 1,5 dl water
  • 2 eetlepels honing

Voedingswaarden per panna cotta

Energie: 118 kcal
Eiwit: 6 gram
Koolhydraten: 25 gram
Vet: 6 gram

Bereiding (30 minuten)

  1. Week de gelatine 10 minuten in koud water.
  2. Doe de magere melk met de zoetstof en het vanillestokje met merg in een pan met dikke bodem en breng de room voorzichtig tot tegen de kook.
  3. Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes een voor een al roerend op in de hete room.
  4. Spatel de yoghurt en het gelatinemengsel er doorheen.
  5. Vormpjes invetten met olie en verdeel het roommengsel over de vormpjes. Dek af met folie om velvorming te voorkomen.
  6. Laat de panna cotta in ca. 3 uur opstijven.
  7. Breng het water aan de kook met de honing, totdat deze is opgelost. Laat afkoelen.
  8. Schil de mango, verwijder de pit.
  9. Pureer het mango vruchtvlees met het limoensap en het afgekoelde honingwater in een blender. Zet koel.
  10. Garneer de panna cotta, wanneer deze is opgestijfd, met de mango coulis.

Variatie

Vervang de mango door een andere zoete fruitsoort zoals ananas. Of door een zuurdere fruitsoort als bosbessen of sinaasappel. Voeg dan extra honing of zoetstof toe om het op smaak te brengen.
Bron foto: www.sporttegoed.nl