
1. Beoordelen van het huidige voedselaanbod
De deskundige Enerjoy bedrijfsdiëtiste inventariseert wat u op dit moment aanbiedt in uw bedrijfsrestaurant, kantine, koffiecorner en drank- en snackautomaten. Daarna worden de producten beoordeeld naar:
- Voedingswaarden;
- Diversiteit;
- Balans van ‘voorkeursproducten’ en ‘uitzonderingsproducten’;
- Geschiktheid voor uw personeel.
Vervolgens ontvangt u een overzichtelijk rapport met praktische aanbevelingen voor de optimalisering van het voedselaanbod.
2. Aanbevelingen voor een gezond bedrijfsrestaurant
De voedingsdeskundige helpt de verantwoordelijke kok, cateraar en inkoper bij het stap voor stap implementeren van veranderingen. Waaronder ook het wegnemen van vooroordelen en doorbreken van gewoontes. Met uiteindelijk als doel: een gezond bedrijfsrestaurant, met méér variatie en méér gezonde keuze. Bij de implementatie die leidt tot een gezond bedrijfsrestaurant wordt er rekening gehouden met:
- Behoeftes en wensen van uw personeel;
- Geschiktheid voor uw bedrijf;
- Mogelijkheden en beperkingen van uw leveranciers en uw logistieke situatie;
- Inkoopprijs.
Food-Labeling
Wij voorzien de voorkeursproducten van speciaal voor u ontworpen ‘Gezonde Keuze’ stickers. Posters en kaartjes stimuleren uw medewerkers om actief voor ‘Gezond’ te kiezen!
Gezond bedrijfsrestaurant verhoogt de prestaties
Voeding heeft invloed op ieders gedrag en prestaties. Zo hebben de hersenen voedingsstoffen nodig om goed te kunnen functioneren. Bij een ongezond voedingsaanbod – en dus ongezond eten – bestaat er het risico op een tekort aan voedingsstoffen. Dit kan leiden tot onder andere concentratiestoornissen.
Gezonde bedrijven presteren beter, want een gezonde werknemer verzuimt minder en bereikt meer!
Wilt u weten hoe uw bedrijfsrestaurant er nu voor staat?
Doe de check op Caloriechecker voor de Horeca of vraag de specialisten van Enerjoy.
Meer informatie?
- Nieuwsgierig naar hoe je dit aanpakt? Lees: Praktische tips voor een succesvolle introductie van een gezonde kantine en gezond eetgedrag.
- Hoe ziet een gezonde kantine er uit en welke stappen kun jij nemen om een gezonde leefstijl te faciliteren op de werkvloer? Lees: Gezonde kantine: 5 eenvoudige aanpassingen.
- Ben je van plan om de werknemers meer te laten betalen voor ongezonde snacks in de kantine? Lees: Is het invoeren van een vettax in de kantine een goed idee?
- Benieuwd hoe gezond de kantine is in jouw bedrijf? En wat de voordelen zijn om het gezonder te maken? Lees: Kantine doorlichting: hoe gezond is jouw bedrijfsrestaurant?.
- Met de Healthy Meal Deal® motiveer je je werknemers gemakkelijk voor een gezonde lunch op het werk. Dit gezonde voordeelmenu is eenvoudig te introduceren in elke bedrijfskantine. Lees: Hoe promoot je gemakkelijk een gezonde lunch op het werk?
- WerkenFM interviewt Marjolijn van Kleef over (on-)gezonde Schoolkantines en Bedrijfrestaurants
Doorlichting Bedrijfskantine
[bullet_list icon=”rightarrow” style=”dark” indent=”0px”]
- Doorlichting op locatie door voedingsdeskundige;
- Overzichtelijk rapport met praktische aanbevelingen voor het optimaliseren van het voedselaanbod;
- Presentatie en toelichting op locatie door voedingsdeskundige;
- Inclusief bespreken plan van aanpak.
[/bullet_list]Prijs: € 810,- exclusief btw en reiskosten.
[button_link url=”https://www.ener-joy.nl/contact/” style=”medium impactBtn” target=”blank”]Meer info of boeken? Neem Nu contact op[/button_link]