Enerjoy

Workshop ‘Aanspreken op ongezond gedrag’

Creëer een gezonde bedrijfscultuur door in dialoog te gaan met uw werknemers over ongezond gedrag!

  • Maakt ongezond gedrag bespreekbaar;
  • Triggert deelnemers om ervaringen te delen en de dialoog aan te gaan;
  • Kennis en inspiratie opdoen staan centraal;
  • Onder leiding van onafhankelijke & ervaren gespreksleider;


Workshop aanspreken op ongezond gedrag - EnerjoyVeel organisaties vinden het lastig om ongezond (eet)gedrag en de mogelijke gevolgen bespreekbaar te maken met het personeel. De drempel kan zó hoog liggen dat bedrijven dit niet aan durven. Met alle risico’s van dien. Het kan daarom een goed idee zijn om dit gevoelige onderwerp dit uit te besteden aan een onafhankelijke externe partij die hier ervaring mee heeft.

De dialoog over normen, waarden en overtuigingen onder de werknemers creëert onderling vertrouwen en ruimte voor reflectie. Deze workshop legt de emoties over het onderwerp eten en leefstijl op tafel en maakt werknemers mede-verantwoordelijk over wat wel en niet wenselijk is.

Ervaringen delen en kennis en inspiratie opdoen

Maak ongezond (eet)gedrag en de mogelijke gevolgen bespreekbaar binnen het bedrijf. In de workshop aanspreken op ongezond gedrag gaat onze ervaren discussieleider in gesprek met werknemers. Zij triggert de deelnemers om met elkaar de dialoog aan te gaan. Ervaringen delen en kennis en inspiratie opdoen staan centraal in deze workshop.

Voor wie?

Deze workshop is niet alleen geschikt voor afdelingen & teams maar ook voor leidinggevenden. Zij krijgen hiermee de tools in handen om zelf het gesprek aan te gaan met hun ondergeschikten.

Dialoog over ongezond gedrag roept vragen op

Mensen aanspreken op ongezond gedrag | enerjoyEen open communicatie over ongezond gedrag op het werk roept allerlei vragen op over kernwaarden, communicatie, leiderschap en bedrijfscultuur.

Hoe spreek je als leidinggevende of collega iemand aan die (herhaald) ongezond gedrag toont? Mag je je als werkgever wel bemoeien met het gewicht en de leefstijl van je medewerkers? Wat als je collega / medewerker zichzelf en anderen in gevaar brengt met zijn/haar gedrag? Hoe spreek je leidinggevenden en belanghebbenden aan die het verkeerde voorbeeld geven? Hoe voorkom je pesten op het werk (vanwege ongezonde leefstijl, eetgewoonten of overgewicht). En hoe bevorder je een open en veilige bedrijfscultuur waarin medewerkers hun wensen en belemmeringen durven te uiten, en elkaar te ondersteunen?

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Wat is voor onze organisatie gewenst & acceptabel gedrag, en wat is ongewenst & onacceptabel gedrag? Bijvoorbeeld: kapsalon op het werk bestellen, overmatige consumptie van energy drinks, werknemers met overgewicht pesten.
  • Hoe bepaal je (als groep) wat de randvoorwaarden zijn waarop je iemand mag aanspreken?
  • In welke situatie spreek je iemand aan op dit gedag?
  • Hoe spreek je een individu aan op bepaald ongezond en/of onveilig) gedrag?
  • Hoe spreek je een groep aan op bepaald ongewenst gedrag?

Vertrouwen en reflectie

Mensen aanspreken op ongezond gedrag - enerjoyWanneer ongezond gedrag & ongezonde leefstijl bespreekbaar is in een organisatie, dan zullen de emoties van werknemers minder leidend zijn. Het creëert onderling vertrouwen en er is ruimte voor meningsverschillen en reflectie.

De bedrijfscultuur wordt opener & gezonder. Pesten, discriminatie, overspannenheid, ziekteverzuim en ongevallen op het werk zullen verminderen.

Workshop ‘Aanspreken op ongezond gedrag’

Duur: 2,5 uur;
Aantal deelnemers: Max. 16 per groep;
Werkvormen & Modellen: Geweldloze communicatie, opiniespel, motivational interviewing, ‘Stages of Change’.
Prijs: € 795,- exclusief btw en reiskosten.Meer info of boeken? Neem Nu contact op

Neem contact op met Enerjoy - gezond eten op het werk

Testimonials

Het aanstekelijk enthousiasme en deskundigheid van Enerjoy maakt dat praten over gezonde voeding leuk en leerzaam tegelijk is.

Annette van der Gun
CNV Vakcentrale

Mede dankzij de verschillende workshops van Enerjoy is de eerste Health Week bij Fluor een groot succes geworden!

Angela Schoon
Fluor

Wil je je onderneming bewuster laten worden wat voeding betreft? Weet je alleen niet hoe het zal aanslaan? Begin bij de voedingsquiz!

Ximena Alvarez
Talent & Pro

Enerjoy geeft op een toegankelijke manier inzicht in de basisprincipes van gezonde voeding en helpt mensen op weg bij het maken van bewuste keuzes.

Rianne Bezemer
Hero Benelux

Marjolein wist de deelnemers te claimen vast te houden mee te laten doen en dat op een hele jeugdige en enthousiaste wijze. dank voor jullie fantastische inzet!

Jack Janse
EdeA

Ik heb genoten van de Enerjoy workshop: Voor meer gezonde "joy" op het olieboorplatform!

Mike Carbiere
Noble Drilling

De praktische workshop gezonde voeding geeft informatie en tips waardoor je bewust en makkelijk een gezond voedingspatroon kunt naleven!

Dominique van 't Hoog
DOEN Staff & Training

Educatief, dynamisch en leuk om te doen. Het heeft zeker voordelen voor de langere termijn!

Daan van der Hoek
Noble Drilling

De workshop gezonde voeding was zeer interessant. Hier heb ik zeker wat van geleerd en werd zeer levendig en praktijkgericht gebracht.

Lars Wilkes
MKB Verzekeren

Goed georganiseerd door enthousiaste dames!

NHL Hogeschool

Complimenten voor Marjolein´s expertise op het gebied van ploegendienst tijdens de nascholing voor BGN gewichtsconsulenten.

Sandra Kok
Coördinator nascholingen BGN

De collega’s waren nog enthousiaster dan ik had verwacht en gehoopt. Men was heel nieuwsgierig en deed volop mee!

Sandra Gerrése
PostNL (voorheen TNT)

Door de Vitaliteitsquiz leer je echt interessante specs over voeding. Het maakt je bewust van wat je eet, op een leuke manier!

Nicoline van Mulken
ManpowerGroup

De workshop gezonde voeding geeft praktische en nuttige kennis en bewustzijn.

Marco Wigbers

De lifestyledag was erg leuk. Alleen maar leuke reacties op gehad. Ik ben heel tevreden.

Jolanda Fokker
Gemeente Nieuwkoop

De workshop is goed bevallen en de verschillende reacties van collega’s waren positief. Ik zelf heb zelfs al mijn boodschappen hierop aangepast.

Bianca Bouwman
Solera Nederland