Transport, logistiek & gezond eten

Gezond eten op het werk houdt uw personeel in de transport en logistiek fit en gezond. Gezond eetgedrag zorgt voor veerkrachtige medewerkers die tegen een stootje kunnen!

Gezondheidsproblemen in de transport & logistiek

Chauffeurs en truckers werken urenlang in een zittende houding en krijgen vaak te maken met stress en onvoldoende slaap. Daarbij houden veel van hen er een ongezond eetpatroon op na. Onderzoek bevestigt dit: maar liefst 47 procent van de Nederlandse truckers heeft te maken met overgewicht en nog eens bijna 26 procent met obesitas.

Ongezond eten werkt niet alleen overgewicht, maar ook vermoeidheid in de hand. Dit drukt een zware stempel op de veiligheid en werkprestaties van chauffeurs. Vermoeidheid leidt namelijk tot afname in alertheid, langere reactietijden, geheugenproblemen, slechtere psychomotorische coördinatie en een minder efficiënte informatieverwerking. Bij 10 tot 20 procent van de verkeersongevallen in ons land, waar vrachtwagens bij betrokken zijn, speelt vermoeidheid van de chauffeur een rol.

Gezondere werknemers verbeteren de veiligheid

Enerjoy motiveert chauffeurs, truckers en logistieke werknemers tot een gezonde eet- en leefstijl. Dit doen wij op basis van drie pijlers:

  1. Beschikbaar stellen van gezonde voeding;
  2. Verhogen van bewustwording voor gezond eten;
  3. Creëren van ambassadeurs & draagvlak.

Gezond eetgedrag helpt energiedipjes en slaperigheid te voorkomen en draagt bij tot alerte chauffeurs. Daarnaast verbetert dit het reactievermogen en verhogen gezonde eetgewoonten de weerbaarheid van uw personeel. Gezonde en fitte werknemers zitten lekkerder in hun vel, slapen beter, sporten meer en gaan met meer plezier naar hun werk. Zo helpt gezond eetgedrag het ziekteverzuim-percentage in de transport & logistiek te verlagen.

 

Kies gezond, kies voor Enerjoy!

Ons team van enthousiaste en ervaren voedingsspecialisten kan zich goed inleven in de specifieke werkomstandigheden van de transport- & logistiek sector. Wij maken een ‘klik’ met de chauffeurs en logistiek personeel en zorgen ervoor dat gezond eten door hen als aantrekkelijk, leuk en zelfs stoer wordt ervaren. Zo creëren we gezamenlijk draagvlak en betrokkenheid bij uw personeel, zodat iedereen direct gemotiveerd is om mee te doen!

Voor meer informatie, kijk bij onze programma’s en activiteiten. Spoorvervoer, wegtransport of personenvervoer? Behoort u tot één van de rederijen in de binnenvaart of zeevaart? Of bent u werkzaam bij een vliegtuigmaatschappij of elders in de luchtvaartsector? Enerjoy helpt u te allen tijde op weg naar een gezonde werkomgeving!