Korpsen & gezond eten

Gezond eten op het werk houdt de medewerkers van korpsen fit en gezond. Gezond eetgedrag zorgt voor veerkrachtige medewerkers die tegen een stootje kunnen!

Gezondheidsproblemen in korpsen

Politie-, brandweer- en defensiekorpsen hebben te maken met werken onder hoge (emotionele) druk, opereren in risicosituaties en het draaien van overuren en ploegendiensten. Deze omstandigheden zorgen ervoor dat regelmatig en gezond eten nogal eens wordt ‘vergeten’. Ongezond eten werkt overgewicht en welvaartsziekten (zoals hart- en vaatziekten) in de hand. Dit heeft een direct resultaat op de veiligheid en werkprestaties van politieagenten, militairen, brandweermannen en beveiligingspersoneel. Het creëert een verminderd reactie- en uithoudingsvermogen, energiedips en een verlaagde alertheid.

 

Verhoog de fitheid en veiligheid

Enerjoy stimuleert de korpsmedewerkers tot een gezonde eet- en leefstijl. Dit doen wij met behulp van de volgende drie ingrediënten:

  1. Beschikbaar stellen van gezonde voeding;
  2. Verhogen van bewustwording voor gezond eten;
  3. Creëren van ambassadeurs.

Gezond eetgedrag verbetert de veiligheid door een verhoogd concentratieniveau en een verbeterd reactievermogen. Gezonde eetgewoonten draagt bij tot weerbare, veerkrachtige en gemotiveerde medewerkers! Gezonde en fitte werknemers zitten lekkerder in hun vel, slapen beter, sporten meer en gaan met meer plezier naar hun werk.

Kies gezond, kies voor Enerjoy!

Ons team van enthousiaste en ervaren voedingsspecialisten kunnen zich goed inleven in de specifieke werksituatie van de politie, defensie, brandweer en beveiliging. Wij maken een ‘klik’ met medewerkers en zorgen ervoor dat gezonde voeding als aantrekkelijk, leuk en zelfs stoer wordt ervaren. Zo creëren we gezamenlijk draagvlak en betrokkenheid bij uw personeel, zodat iedereen direct gemotiveerd is om mee te doen!

Support nodig?

Nieuwsgierig naar hoe Enerjoy jouw bedrijf met onderscheidende interventies kan ondersteunen? Bekijk onderstaand onze activiteiten of neem direct contact met ons op. Wij denken graag gratis & vrijblijvend met je mee!