BEWUSTWORDING OVER GEZONDE VOEDING EN EETGEDRAG

Bewustwording over voeding en eetgedrag speelt een essentiële rol bij duurzame inzetbare werknemers. Het is een belangrijke eerste stap bij het verbeteren van de eigen leefstijl. Weet wat je eet, weet wat het met je lichaam doet en weet wat het voor je lichaam kan gaan doen.

Enerjoy kan u helpen om uw personeel bewust te maken over gezonde voeding en om uw werknemers te stimuleren om gezonder te gaan eten. Wij verzorgen presentaties, workshops, voorlichtingsmateriaal, etc. voor alle doelgroepen en op elke gewenste locatie – zelfs een olieboorplatform is voor ons geen enkel probleem.

Activiteiten die bewustwording over gezond eten vergroten

Onderstaand vindt u activiteiten die de bewustwording over een gezonde leefstijl bij uw werknemers vergroten. Hiermee zet u belangrijke stappen richting duurzaam inzetbaar personeel. Staat uw gewenste activiteit hier niet bij? Neem dan contact met ons op, wij denken graag met u mee.

Wat levert de investering in gezond eetgedrag en gezond gewicht op?

  • Gezonde voeding en gematigd eten verbetert de weerstand tegen ziektes en vermindert de kans op uitval. Daarentegen kan ongezond eten leiden tot energiedipjes en overgewicht. Overgewicht verhoogt het risico op gezondheidsklachten en aandoeningen zoals gewrichtsklachten, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, diabetes type 2, galziekten en kanker.
  • Een gezond lichaamsgewicht is een voordeel in elke veiligheidsgevoelige werkomgeving. Denk bijvoorbeeld aan politie, brandweer of offshore werkplekken, waar fitheid en bewegelijkheid absoluut noodzakelijk zijn.
  • Regelmatig eten en het maken van bewuste keuzes zorgen voor een gelijkmatig energieniveau gedurende de dag. Dit bevordert een goede concentratie en prestatie. Het voorkomt ongelukken en geeft een prettig en voldaan gevoel.