Enerjoy

Icoon Workshop gezonde voeding - Enerjoy

Workshop ‘Gezonde voeding’

Laat uw personeel op (inter)actieve wijze kennis maken met een gezond voedingspatroon!

Deze interactieve workshop biedt waardevolle kennis en alle praktische handvatten om een gezond eetpatroon te ontwikkelen. De deelnemers staan stil bij hun eigen eetgedrag en worden gemotiveerd om bewust te kiezen voor ‘gezond’. Optioneel kunnen deelnemers naast de theoretische uitleg ook praktisch aan de slag gaan met het beoordelen van voedingsmiddelen die zij dagelijks gebruiken.

Na de workshop zijn de deelnemers in staat om gezonde producten te herkennen en gemotiveerd om vaker bewuste keuzes te maken.

Onderwerpen workshop

Op een laagdrempelige en leuke manier behandelt de Enerjoy voedingsdeskundige met de deelnemers de volgende onderwerpen:

 • De invloed van voeding op het lichaam en de dagelijkse prestatie. We gaan in op belangrijke voedingsstoffen, energiebalans, risico´s en voordelen voor je gezondheid.
 • Snelle energie” vs. “gezonde energie” – proeven en beleven. Een korte oefening met waarbij duidelijk wordt hoe suikers worden opgenomen in het lichaam.
 • De gevolgen van schommelingen in je bloedsuikerspiegel voor je alertheid en concentratievermogen, het belang van gezonde snacks.
 • Gezond eten volgens de ‘Eatwell Plate’. Een visueel hulpmiddel dat een duidelijke richtlijn geeft voor de samenstelling van een gezonde dagelijkse voeding.
 • Eén extra onderwerp naar keuze. Zier hiervoor de lijst die je vindt onder de tab: Opties.

Bijzonderheden workshop

Duur: Anderhalf tot twee uur.
Locatie: Op iedere locatie mogelijk.
Aantal deelnemers: Max 20 deelnemers per workshop.
Materiaal: Enerjoy stelt een digitaal werkmapje samen met relevante informatie en tips, inclusief recepten.Voor deze workshop kunt u nog één extra onderwerp kiezen uit de onderstaande lijst:

 • Etiketten lezen en gezonde producten herkennen. Hoe ontrafel je voedingsclaims, en waarop moet je letten om een bewuste keuze te kunnen maken?
 • Voedselallergieën. Hoe ontstaan voedselallergieën, en waar moet je op letten bij je voedselkeuzes?
 • E-nummers. Wat zijn E-nummers, in welke producten zitten E-nummers, en zijn deze veilig in gebruik?
 • Gezond eten bij zittend werk. Energiebalans en valkuilen van zittend werk, hoe kan je dit het beste aanpakken?
 • Gezond eten bij fysiek werk. Energiebalans en valkuilen van fysiek werk, hoe hou je je energieniveau op peil?
 • Gezond eten en werken in ploegendienst. Welke valkuilen zijn er, en hoe ga je hier mee om? Tips en trucs van onze expert.

Op al uw locaties – ook op ongewone plekken

Behalve een ruimte met stoelen, een flip-over en een tafel is er niets nodig voor deze interactieve workshop. Hij kan in principe op elke gewenste locatie georganiseerd worden – zelfs een olie productie platform vinden wij niet te gek!

Als onderdeel van cursus of opleiding

Deze workshop is uitstekend geschikt als onderdeel van cursussen en opleidingen voor ieder opleidingsinstituut en branchevereniging. Wij kunnen hem op maat maken voor iedere beroepsgroep en opleidingsniveau.

De workshop gezonde Voeding is onderdeel van de cursus TopFit4TheJob van Tectum voor Dakvakmanschap, de opleider voor de platte dakenbranche!
Meer info? Lees het Tectum journaal: gezond eten, een goed begin

Vervolg workshops

De workshop gezonde voeding behandelt de basiskennis om een gezond eetpatroon aan te kunnen leren. En uiteraard zijn er nog veel meer boeiende thema´s rondom voeding. Zoals:

 • Voeding & sport,
 • Voeding & ouder worden,
 • Emotie eten & andere psychologische aspecten van eten.


Allemaal onderwerpen die we in een mogelijke vervolgworkshop kunnen behandelen om het thema gezond eten langdurig te benadrukken in uw organisatie.

Gezond bedrijfsrestaurant

Beschikt uw kantine of restaurant al wel over een gevarieerd, aantrekkelijk en gezond voedselaanbod? Maar wilt u er het onder de aandacht brengen? Of wilt u juist naar een Gezond Bedrijfsrestaurant toewerken? Deze workshop biedt de ideale mogelijkheid om aandacht te schenken aan (de bestaande) gezonde keuzes binnen uw restaurant.

Healthcheck

Begin met een korte persoonlijke gezondheidscheck op locatie (cholesterol, bloeddruk, vetpercentage, gewicht, BMI), toegelicht door onze voedings- en leefstijladviseurs. Vervolgens kan de workshop een prima interventie zijn om dieper in te gaan op het onderwerp gezond eten.

Gezondheidsdag of -week

Gezond eten is de basis voor een vitale leefstijl. Integreer deze interactieve workshop in uw gezondheidsdag, balansdag, gezondheidsweek of vitaliteitscampagne.

Gezond ontbijt

Een gezamenlijk ontbijt voorafgaand aan deze workshop biedt een fantastische mogelijkheid om nut en noodzaak van ontbijten te verduidelijken. Op een laagdrempelige manier behandelen wij wat een gezond ontbijt inhoudt. Voor een gezellig, sfeervol en energieke start in de dag!

Gezonde lunch

Combineer de workshop met een gezonde (broodjes) lunch om het geleerde direct ‘live’ te proeven en ervaren!

Gezonde traktaties of borrelhapjes maken

Trakteren op het werk – het kan gezond! Waarom worden er toch meestal taart & co. op tafel gezet? Laat uw medewerkers tijdens de Workshop Gezonde Voeding inspiratie opdoen en aansluitend zelf gezonde traktaties bereiden.

Een borrel met chips, kaasplakjes en bitterballen passen niet bij een gezonde eetcultuur. Nodig uw personeel uit om in combinatie met de workshop zelf gezonde borrelhapjes te bereiden en daarvan te genieten.

Rondleiding in de supermarkt

Nog meer inzicht in gezonde producten en bewuste keuzes voor ontbijt, lunch en tussendoortjes? Wij geven een tour door uw bedrijfsrestaurant of nemen uw medewerkers mee naar een supermarkt of lunchcafé bij u in de buurt.

Vervolg op BRAVO-Fitplein

Het laagdrempelige BRAVO-Fitplein maakt uw medewerkers nieuwsgierig naar alle aspecten van gezond eten. De Workshop Gezonde Voeding biedt het optimale vervolg om de diepte in te gaan.

Voor uw personeel

Een gelijkmatig energieniveau gedurende de dag, daardoor betere concentratie en een verminderd risico op werkongelukken. Daarnaast een langdurig gezond lichaamsgewicht.

Voor uw organisatie

Energiekere medewerkers met minder kans op uitval en aan overgewicht gerelateerde klachten en ziektes. Meer productiviteit en daarmee een belangrijke bijdrage aan duurzame inzetbaarheid.

Meer informatie?

Workshop Gezonde Voeding

 • Boordevol waardevolle kennis en praktische handvatten;
 • Inclusief onderwerp naar keuze;
 • Interactief en volop ruimte voor vragen.

Prijs: € 450,- exclusief btw en reiskosten; maximaal 20 deelnemers per workshop.
Boek meerdere workshops op een dag en ontvang korting! Vraag nu uw persoonlijke offerte aan.


Meer info of boeken? Neem Nu contact op

Neem contact op met Enerjoy - gezond eten op het werk
Productbrochure Workshop Gezonde Voeding: Extra Power | Enerjoy

Download productbrochure Workshop Gezonde Voeding

Testimonials

Het aanstekelijk enthousiasme en deskundigheid van Enerjoy maakt dat praten over gezonde voeding leuk en leerzaam tegelijk is.

Annette van der Gun
CNV Vakcentrale

Mede dankzij de verschillende workshops van Enerjoy is de eerste Health Week bij Fluor een groot succes geworden!

Angela Schoon
Fluor

Wil je je onderneming bewuster laten worden wat voeding betreft? Weet je alleen niet hoe het zal aanslaan? Begin bij de voedingsquiz!

Ximena Alvarez
Talent & Pro

Enerjoy geeft op een toegankelijke manier inzicht in de basisprincipes van gezonde voeding en helpt mensen op weg bij het maken van bewuste keuzes.

Rianne Bezemer
Hero Benelux

Marjolein wist de deelnemers te claimen vast te houden mee te laten doen en dat op een hele jeugdige en enthousiaste wijze. dank voor jullie fantastische inzet!

Jack Janse
EdeA

Ik heb genoten van de Enerjoy workshop: Voor meer gezonde "joy" op het olieboorplatform!

Mike Carbiere
Noble Drilling

De praktische workshop gezonde voeding geeft informatie en tips waardoor je bewust en makkelijk een gezond voedingspatroon kunt naleven!

Dominique van 't Hoog
DOEN Staff & Training

Educatief, dynamisch en leuk om te doen. Het heeft zeker voordelen voor de langere termijn!

Daan van der Hoek
Noble Drilling

De workshop gezonde voeding was zeer interessant. Hier heb ik zeker wat van geleerd en werd zeer levendig en praktijkgericht gebracht.

Lars Wilkes
MKB Verzekeren

Goed georganiseerd door enthousiaste dames!

NHL Hogeschool

Complimenten voor Marjolein´s expertise op het gebied van ploegendienst tijdens de nascholing voor BGN gewichtsconsulenten.

Sandra Kok
Coördinator nascholingen BGN

De collega’s waren nog enthousiaster dan ik had verwacht en gehoopt. Men was heel nieuwsgierig en deed volop mee!

Sandra Gerrése
PostNL (voorheen TNT)

Door de Vitaliteitsquiz leer je echt interessante specs over voeding. Het maakt je bewust van wat je eet, op een leuke manier!

Nicoline van Mulken
ManpowerGroup

De workshop gezonde voeding geeft praktische en nuttige kennis en bewustzijn.

Marco Wigbers

De lifestyledag was erg leuk. Alleen maar leuke reacties op gehad. Ik ben heel tevreden.

Jolanda Fokker
Gemeente Nieuwkoop

De workshop is goed bevallen en de verschillende reacties van collega’s waren positief. Ik zelf heb zelfs al mijn boodschappen hierop aangepast.

Bianca Bouwman
Solera Nederland

Foto Slideshow

Workshop Gezonde Voeding voor GDF SuezDeelnemers krijgen uitleg over voedingsstoffenDe 'Eat Well Plate' als goed voorbeeldEnerjoy voedingsdeskundige geeft uitleg over gezond etenZelf aan de slag met etiketten lezen tijdens de workshopHoe gezond is dit product? - Workshop Gezonde Voeding

Bekijk hier de uitzending van Tros Radar over hoe belangrijk het is om etiketten te kunnen lezen.