Gezond eten het geheim tot veilig werken - EnerjoyOnlangs heeft diëtist Marjolein van Kleef op het Vakevent Veilig Werkt Beter de workshop ‘Gezond eten: het geheim tot veilig werken’ verzorgd. In deze workshop legt zij de relatie tussen voeding en veiligheid op het werk. Een vernieuwende invalshoek op veiligheid!

Wat is jouw situatie?

De workshop bestaat uit drie onderdelen: een quiz over het verband tussen voeding & veiligheid op het werk, een presentatie over de valkuilen & succesfactoren van een vitaliteitsbeleid, gevolgd door een groepsdiscussie. In de quiz werden de deelnemers meteen aan het denken gezet. Door de stellingen te beantwoorden, kregen zij onder andere inzicht hoe het gesteld is met gezonde voeding binnen hun eigen bedrijf.

Valkuilen & succesfactoren van gezondheidsbeleid

Na de quiz is Marjolein ingegaan op de valkuilen van gezondheids­management, waarbij een aantal deelnemers instemmend knikten. Zij gaven toe bij hun bedrijf in deze valkuilen te zijn gestapt, door bijvoorbeeld geen duidelijke doelen te stellen voorafgaand aan het gezondheids­management traject. Daardoor konden zij helaas ook geen succes meten.
Natuurlijk is het even interessant om te horen wat gezondheids­management wél tot een succes maakt: drie succesfactoren, waaronder creëren van ambassadeurs binnen de organisatie, heeft Marjolein uitgebreid belicht.
Bekijk de quiz en valkuilen & succesfactoren

Groespdiscussie

In het derde onderdeel van deze workshop gingen deelnemers aan de slag met hun eigen ‘beren op de weg’. Eén van die beren bleek te zijn: we zijn bang dat ons vitaliteitsbeleid verzand. Hoe communiceren we leuk en doeltreffend over dit beleid en hoe houden we het levendig? Hierover is uitgebreid gesproken.
Nog een mooi voorbeeld van een gedeelde ervaring: het management heeft een voorbeeldfunctie en moet het beleid uitdragen. Doet zij dit niet, aldus de deelnemer, dan wordt het hele beleid niet serieus genomen. Dat geldt óók als het management een zakendiner heeft buiten de deur!
Een andere grote vraag, die aan bod kwam: is de werkgever überhaupt wel verantwoordelijk voor de gezondheid van zijn medewerkers? De meeste deelnemers aan onze workshop delen de volgende mening: voor de werkgever loont het niet alleen om haar medewerkers duurzaam inzetbaar te houden. Met de juiste insteek creëert een organisatie zo ook een positieve werksfeer én geeft een boost aan de eigen verantwoordelijkheid van de medewerker!

Support nodig?

Nieuwsgierig naar hoe Enerjoy jouw bedrijf kan ondersteunen? Lees meer over onze activiteiten of neem contact met ons op. Wij denken graag gratis & vrijblijvend met je mee!
[clear]
[message_box]Marjolein van Kleef | EnerjoyVind je dit artikel interessant? Deel het via LinkedIn, Twitter of Facebook! Heb je vragen en/of opmerkingen, plaats een reactie op deze pagina. Jouw inbreng is van harte welkom!

Dit artikel is geschreven door:
Marjolein van Kleef
Diëtist. Gespecialiseerd in werknemers met onregelmatige diensten.
[/message_box]