Enerjoy
We gaan langzaamaan weer richting het einde van het jaar. Terugkijkend op wat er goed is gegaan en wellicht ook terugblikken op wat je liever anders had gedaan?! Een thema waar op en rond 31 december door veel mensen echt even bij stil wordt gestaan is de vitaliteit. Goede voornemens worden gemaakt om het nieuwe jaar met hernieuwde energie te werken aan je eigen vitaliteit.

Wat helaas zo jammer is, is dat zo weinig mensen dat goede voornemen volhouden. Onderzoek toont aan dat slechts 80% van de mensen die een (leefstijl)gedragsverandering willen doorvoeren hier niet in slaagt. John C. Norcross van de University of Scranton bestudeerde jarenlang mensen met goede voornemens. Hij stelde vast dat twee derde van hen het nieuwe gedrag slechts een maand volhoudt, na drie maanden stopt de helft en na twee jaar zet nog maar één op de vijf mensen de gedragsverandering door.

Een verklaring hiervoor is o.a. omdat mensen het goede voornemen dus simpelweg niet lang genoeg volhouden. Uit een ander onderzoek blijkt dat je om relatief eenvoudige gewoonteveranderingen door te voeren, zoals gezonder eten, meer water drinken of meer bewegen, je gemiddeld 66 dagen nodig hebt. Phillippa Lally en haar team hebben hier onderzoek naar gedaan. Tijdens dit onderzoek keek men hoe lang het duurde voordat deelnemers een handeling automatisch uitvoerden (hét moment waarop je een nieuwe gewoonte hebt gevormd).

Enerjoy kan je helpen om het goede voornemen echt aan te pakken en juist wél door te zetten. Voor meer informatie neem contact met ons op!

Wie is enerjoy?
Enerjoy is een team van diëtisten en organisatie­adviseurs die sterk zijn op het gebied van gezondheids­management, van beleidsadviezen tot en met invulling van voedings­gerelateerde interventies. Ons vaste team wordt aangevuld door een netwerk van zelfstandige specialisten, waaronder voedingsdeskundigen, koks, mindfulness coaches en sporttrainers uit heel Nederland die wij al naar behoefte inhuren voor activiteiten bij onze cliënten.

Terugblik 2019
Wij kijken terug op een leuk, druk en energiek jaar. Met 192 gegeven interventies, workshops en trainingen was jaar goed gevuld. Het leukste vinden wij de reacties nadien. Deelnemers van de interventies die maanden nadat wij zijn geweest goede stappen hebben gezet naar een gezondere levensstijl EN daar de resultaten van merken. Daar doen we het voor!

Vitaliteit
De wereld staat niet stil en dat geldt ook voor de wereld van de vitaliteit. We merken dat het thema steeds hoger komt te staan op de agenda van organisaties. En dat is een positieve ontwikkeling. Aandacht voor de medewerkers en hun vitaliteit en werkgeluk wordt hoog gedragen.

Wat is vitaliteit?
Ieder bedrijf wil er wel ‘iets’ mee doen, maar wat is vitaliteit nou eigenlijk? Wij maken vitaliteit (letterlijk: levenskracht) grijpbaar door te focussen op vijf pijlers: voeding, sport, ontspanning, slaap en werkgeluk. Vitale medewerkers voelen zich op al deze vijf gebieden in balans. Vitaliteit is geen sportdag. Onze programma’s zijn gericht op langdurige gedragsverandering, waardoor vitaliteit echt onderdeel wordt van de bedrijfscultuur. Wij doen dit vanuit een holistische benadering; een breed programma van voeding, sport, ontspanning, slaap en werkgeluk. Meer informatie hierover? Bekijk ons aanbod.

Leefstijlcoaching
Enerjoy staat ook niet stil: twee van onze diëtistes hebben afgelopen jaar de aanvullende studie tot leefstijlcoach afgerond. Hiermee verbreden wij de kennis van onze diëtistes binnen het thema vitaliteit. Met de nieuwste inzichten vanuit de literatuur en gesprekken met onze partners hebben wij onze diensten verder uitgebreid en aangescherpt. Mooie voorbeelden hiervan zijn onze nieuwste workshops: regie op je eetgedrag, slapend fit, vitaliteit en gezonde voeding & sport door onze eigen sport diëtist en leefstijlcoach.

NIEUW – Enerjoy bedrijfscatering
Goed, lekker en gezond eten en drinken draagt bij aan tevreden en vitale medewerkers. En een vitale werknemer is een productieve werknemer!
Enerjoy verzorgt gezonde lunches van een eenvoudige soep en salade met brood tot een luxe lunch buffet. De lunches bestaan grotendeels uit lokale producten, want waarom zou je het van ver halen als de lekkerste kaas, vleeswaren en honing gewoon bij ons om de hoek vandaan komen. In dien gewenst kan er in een bepaald voedingspatroon gekookt worden, bijvoorbeeld low-carb, vegetarisch, veganistisch. Wij houden altijd rekening met dieetwensen.
Neem contact op voor meer informatie onze Enerjoy kok staat voor u klaar.

2020…
Met 2020 voor ons blikken we alvast vooruit. Onze doelstelling is om Nederland gezonder en vitaler te krijgen en stapje voor stapje gaat ons dat lukken.

Als we jou een goed voornemen mogen adviseren voor 2020:
Ga een gesprek aan met Enerjoy over de volgende stap naar een (nog) vitalere organisatie.

Alvast fijne feestdagen gewenst en een vitaal nieuw jaar!
Team Enerjoy