Elke week stelt Victor Mundi in zijn rubriek “Victor presenteert” een lid aan je voor. Deze week kun je nader kennismaken met Katrin Beersen van Enerjoy en lid van het FNV Zelfstandigen Ledenplatform.

1. Kun je jezelf en jouw onderneming voorstellen?

Ik ben Katrin Beersen, 33 jaar, afkomstig uit Duitsland en gelukkig getrouwd met een Nederlander. Sinds 3 jaar wonen wij in Nederland. Hier heb ik ‘Enerjoy – Voeding & Vitaliteit’ opgezet. Ik geloof in de kracht van een team. Wij zijn een sterk team doordat ik de kennis en kunde van zelfstandig specialisten op de gebieden van gezonde voeding, beweging, ontspanning en coaching weet te bundelen. Oorspronkelijk kom ik uit de marketing wereld, en ik had altijd een passie voor gezonde leefstijl. Hieruit is mijn missie ontstaan om mensen te motiveren voor een gezonde leefstijl.

2. Waarom en wanneer ben je voor jezelf begonnen?

Toen ik naar Nederland kwam heb ik met veel plezier gewerkt voor een bedrijf dat zich bezighoudt met vitaliteit voor medewerkers. Ik kwam vrij snel tot de conclusie dat ik dat zelf ook kon, maar beter en met meer focus in mijn onderneming. Ruim twee jaar geleden heeft dat dan ook geresulteerd in de start van Enerjoy.

3. Waar richt jouw onderneming zich op?

Enerjoy motiveert werknemers tot een gezonde leefstijl. Dit doen wij door middel van plezierige, laagdrempelige en doeltreffende activiteiten voor medewerkers in bedrijven. D
e kracht van Enerjoy is de klik met de mensen en de variatie van expertise. Wij maken gezondheid leuk en aantrekkelijk. Onze bijzondere focus ligt op de offshore industrie, waar mensen op afgelegen en risicogevoelige omgevingen werken. D
eze mensen leveren fysiek harde inspanningen, waarbij ze tegelijkertijd heel ongezonde leefstijlgewoontes hebben. In de offshore sector is dus veel winst te behalen en dat vraagt om een slimme aanpak, of zoals we in het Duits zeggen: Fingerspitzengefühl.
Enerjoy heeft als doel de gehele Noordzee gezond, fit en vitaal te maken. Daarom vlieg ik zelf regelmatig naar de olieplatformen en geef ik workshops over gezond eten en bewegen – en dat is super leuk!

4. Hoe heb je kennisgemaakt met het platform? En waarom ben jij lid geworden?

Ik was al lid van FNV Zelfstandigen. Ik heb hoge ambities en heb te maken met grote organisaties, namelijk de olie­maatschappijen. Ik was dus op zoek naar een belangenbehartiger voor mij als zelfstandige voor wanneer ik een zakelijk conflict heb of een informatiekanaal nodig heb in geval van zakelijke vragen. Het nieuwe platform zie ik als tool waarmee ik in contact kan komen met andere ZZP’ers en zo kennis en expertise kan delen. Waar mijn bedrijf voor staat, uitgaan van de kracht van een team, zo zie ik ook de toegevoegde waarde van dit platform.

5. Waar zie jij jouw onderneming over 5 jaar staan?

Ik wil dat Enerjoy over vijf jaar de nummer één speler is voor gezondheids- en vitaliteits­programma’s in de offshore industrie en dat elke oliemaatschappij en leverancier automatisch aan Enerjoy denkt wanneer het gaat om gezonde voeding en vitaliteit. Kortom, grootste naamsbekendheid in de offshore sector op het gebied van gezondheid en vitaliteit. Ik wil Enerjoy uitbreiden en hoop dat er over vijf jaar nog meer samenwerkingspartners zullen zijn, die vol passie trainingen en workshops geven en zo de wereld veroveren. Een team dat de energie, passie en het plezier van Enerjoy uitstraalt en mensen enthousiast maakt over gezond eten en leven.

6. Welke tip(s) zou je aan jouw collega-ondernemers mee willen geven?

Leer op tijd werk uit te besteden. Jij bent ergens goed in en je kan tijd maar één keer besteden. Heb je bij sommige zaken het idee dat iemand anders dat beter kan, besteed het uit. Houd niet vast aan het geld, maak slimme overwegingen en uiteindelijk betalen de uitbestede werkzaamheden zich vanzelf terug! Daarnaast is het erg belangrijk om te netwerken. Leer mensen kennen en onderhoud de contacten. De kennis en kunde van andere ondernemers heb je op het moment zelf misschien niet altijd nodig, maar wanneer het wel zo ver is, dan zijn de contacten al warm. Als ZZP’er is het goed om mensen om je heen te hebben op wie je terug kan vallen wanneer je hulp nodig hebt.
Meer weten over de onderneming van Katrin? Bekijk haar profiel op het platform, haar website of LinkedIn. Je kunt Katrin ook volgen op Twitter.
Wil jij ook graag jezelf en je onderneming voorstellen aan de ruim 30.000 leden van Victor Mundi? Stuur dan een e-mail naar community@victormundi.com o.v.v. “Victor presenteert”.