vegetarisch & gezond koken foto | EnerjoyKooktrainingen zijn niet vreemd voor Enerjoy. Regelmatig staan wij een hele dag in de kookstudio om onze kennis en enthousiasme over gezonde voeding te delen. Hoe anders was dat afgelopen maand, toen Enerjoy op onze vaste locatie de Mandemaaker in Spakenburg eens zélf mocht deelnemen aan een kooktraining! Wij hebben de Groene Kookacademie gevraagd of zij een kooktraining konden verzorgen over vegetarisch koken.

Een smakelijke dag

Tijdens de kooktraining hebben wij niet alleen kennis gemaakt met nieuwe vegetarische producten, wij hebben ook geleerd hoe je de verschillende producten smakelijk kan bereiden met een lekkere bite.
Een vleesvervanger lijkt dan wel op een gewoon stukje vlees …. het is en blijft een compleet ander product. Dat vraagt natuurlijk om een andere bereidingswijze. Het meest opvallende dat wij geleerd hebben? Dat je gerookte tofu kan raspen, voor een extra krokante bite!

Waarom vegetarisch koken?

Tijdens onze workshops besteden wij regelmatig aandacht aan (verzadigd) vet en het risico op een verhoogd bloedcholesterol dat dit met zich mee kan brengen. Aangezien vlees verzadigd vet bevat en de Nederlands vleesconsumptie gemiddeld genomen hoger ligt dan nodig, stimuleren wij deelnemers van onze workshops om óók eens te kiezen voor een vegetarische maaltijd.
Natuurlijk is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe zorg je zonder vlees voor een lekkere en volwaardige maaltijd? Door middel van deze workshop hopen wij in de toekomst deze vraag goed te kunnen beantwoorden.

De vijf lékkerste vleesvervangers

vegetarisch & gezond koken vleesvervangers | EnerjoyHet was leuk om met verschillende producten te werken, zoals kikkererwten, noten en tofu. Deze plantaardige producten zijn rijk aan eiwitten, vitamines & mineralen en vormen daarom een goede vleesvervanger. Echt interessant werd het toen wij de nieuwste producten op het gebied van vleesvervangers mochten proeven!
Wie al wel eens vegetarisch eet, weet dat deze markt niet stil staat. Er komen steeds meer vleesvervangers op de markt die op vlees lijken én smaken. Deze ontwikkelingen willen wij jou natuurlijk niet onthouden.
Daarom hier de top 5 van lekkerste vleesvervangers volgens Enerjoy:

  1. Gyrosvlees (Healthy Planet) Hoe kruidiger, hoe lekkerder.
  2. Notenburger (Good Bite). Gedeelde eerste plaats!
  3. Italiaanse balletjes (Valess)
  4. Speckblokjes (de Vegetarische slager) Ook koud lekker, bijvoorbeeld door een salade.
  5. Roerbakblokjes (Valess)

Enerjoy wenst je veel kookplezier met deze tips!
[clear]
[message_box]Marjolein van Kleef | Enerjoy
Graag wil ik je uitnodigen om te reageren op dit artikel. Jouw visie is welkom!
Dit artikel is geschreven door:
Marjolein van Kleef
Diëtiste en blogschrijver
[/message_box]