Enerjoy

Icoon Gezond koken voor bedrijfscatering - Enerjoy

Training ‘Gezond koken voor bedrijfscatering’

Deze op maat gemaakte training Gezond koken voor bedrijfscatering is speciaal voor culinaire professionals zoals koks, cateraars en kantine­personeel – dé ambassadeurs van gezond eten binnen uw organisatie.

In het theoretische gedeelte van deze training verrijkt de Enerjoy voedings­deskundige de kennis over gezonde voeding van alle deelnemers. Onder leiding van een Enerjoy docentkok gaan deelnemers vervolgens de keuken in. Zo kunnen ze hun opgedane kennis meteen in de praktijk uitvoeren.

Theorie en praktijk gaan samen

Tijdens deze praktische en inspirerende training voor culinaire professionals is er aandacht voor:

 • het verdiepen van hun eigen vakkennis, zoals voedingswaarden, caloriebeperking, voorkeurproducten, vetarme bereidingswijzen, veilig bewaren etc.,
 • hoe koks, cateraars en kantinepersoneel kunnen omgaan met vooroordelen en weerstanden van hun klanten (lees: de werknemers die gebruik maken van het bedrijfsrestaurant),
 • hoe ze hun klanten kunnen motiveren om bewust te kiezen voor gezond eten,
 • creatief zijn met gezonde ingrediënten,
 • aantrekkelijk presenteren van gezonde maaltijden.

Hoe kan je lekker koken en bakken en toch op een gezonde manier en met gezonde ingrediënten bezig zijn? Lees het blog en bekijk de video van onze Kooktraining “Gezond koken voor chefkoks’.

Er zijn twee mogelijkheden voor de training Gezond koken voor bedrijfscatering:

1. Dagtraining voor koks

Tijdens deze op maat gemaakte training is er ruim de tijd voor zowel theorie als praktijk. Hierbij wordt er specifiek gekeken naar de situatie zoals die bij uw organisatie van toepassing is. Denk bijvoorbeeld aan cateringkoks die offshore werken.

Onder leiding van een Enerjoy docentkok gaat de groep de keuken in. Als team bedenken en bereiden zij in meerdere kookrondes lekkere en gezonde maaltijden. Natuurlijk worden de gerechten na afloop van elke kookronde met elkaar gedeeld en gegeten. Deze kookrondes worden afgewisseld met sessies die de theorie over gezonde voeding behandelen. Deze sessies worden samen met de Enerjoy voedingskundige gegeven.

De training wordt alleen verzorgd in groepsverband voor collega koks die werkzaam zijn binnen dezelfde organisatie. Zo kunnen wij maatwerk aanbieden. De dagtraining vindt plaats op een sfeervolle trainingslocatie met een professionele horecakeuken.

Voordelen

 • Op maat gemaakt;
 • Onder begeleiding van zowel docentkok als voedingsdeskundige;
 • Geschikt voor groepen van maximaal 15 personen.

[easymedia-slider-one med=”9951″ size=”400,267″ order=”asc”]

2. Kooksessie voor cateringmedewerkers

Indien uw organisatie 1 tot 3 cateringmedewerkers heeft is het ook mogelijk om een kooksessie in uw eigen bedrijfsrestaurant te houden. Het gaat dan om cateringmedewerkers die met name lunchgerechten bereiden en soms een overwerkmaaltijd.

Een Enerjoy voedingsdeskundige kijkt in twee kooksessies mee naar hoe de gerechten worden bereid en geeft ter plekke tips en aanbevelingen hoe het lekkerder en gezonder kan. Cateringmedewerkers leren tips meteen in de praktijk te gebruiken en ontvangen na afloop feedback van personeelsleden binnen uw organisatie.

Voordelen

 • Geschikt voor 1 tot 3 personen;
 • Vindt plaats in eigen bedrijfsrestaurant;
 • Kleine praktische aanpassingen;
  Het voordeel van een kooksessie is dat van cateringmedewerkers niet verlangd wordt om hun hele routine om te gooien. In plaats daarvan kijkt de Enerjoy voedingskundige welke kleine aanpassingen direct toepasbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan het roosteren van kipfilet in de oven, in plaats van bakken in boter;
 • Schriftelijk rapport met aanbevelingen
  Zowel de opdrachtgever en de cateringmedewerkers ontvangen een schriftelijk rapport met alle tips en aanbevelingen van de Enerjoy voedingsdeskundige. Zo bent u op de hoogte van de aanpassingen binnen uw bedrijfsrestaurant en hebben cateringmedewerkers een handig naslagwerk om de verbeterpunten toe te kunnen blijven passen in elke situatie.

Tip, combineer deze training met


Koks, cateraars en kantinepersoneel zijn de ambassadeurs van gezond eten binnen uw organisatie. Zij hebben een sleutelrol bij het creëren en stimuleren van draagvlak voor uw gezondheidsbeleid.

Na deze training zal uw cateringpersoneel een

 • beter,
 • gevarieerder en
 • smaakvoller aanbod van gezonde voeding kunnen aanbieden, waardoor het voor uw personeel makkelijker en aantrekkelijker wordt om vaker voor gezond te kiezen!

Training gezond koken voor bedrijfscatering

 • Verdieping van vakkennis over gezonde voeding en gezonde bereidingswijzen;
 • Actief aan de slag onder leiding van een docentkok.

Prijs: vanaf € 1.250,-, exclusief btw en reiskosten.


Meer info of boeken? Neem Nu contact op

Neem contact op met Enerjoy - gezond eten op het werk
Productbrochure Training gezond koken voor bedrijfscatering | Enerjoy

Download product­brochure Gezond koken voor bedrijfscatering

Testimonials

Het aanstekelijk enthousiasme en deskundigheid van Enerjoy maakt dat praten over gezonde voeding leuk en leerzaam tegelijk is.

Annette van der Gun
CNV Vakcentrale

Mede dankzij de verschillende workshops van Enerjoy is de eerste Health Week bij Fluor een groot succes geworden!

Angela Schoon
Fluor

Wil je je onderneming bewuster laten worden wat voeding betreft? Weet je alleen niet hoe het zal aanslaan? Begin bij de voedingsquiz!

Ximena Alvarez
Talent & Pro

Enerjoy geeft op een toegankelijke manier inzicht in de basisprincipes van gezonde voeding en helpt mensen op weg bij het maken van bewuste keuzes.

Rianne Bezemer
Hero Benelux

Marjolein wist de deelnemers te claimen vast te houden mee te laten doen en dat op een hele jeugdige en enthousiaste wijze. dank voor jullie fantastische inzet!

Jack Janse
EdeA

Ik heb genoten van de Enerjoy workshop: Voor meer gezonde "joy" op het olieboorplatform!

Mike Carbiere
Noble Drilling

De praktische workshop gezonde voeding geeft informatie en tips waardoor je bewust en makkelijk een gezond voedingspatroon kunt naleven!

Dominique van 't Hoog
DOEN Staff & Training

Educatief, dynamisch en leuk om te doen. Het heeft zeker voordelen voor de langere termijn!

Daan van der Hoek
Noble Drilling

De workshop gezonde voeding was zeer interessant. Hier heb ik zeker wat van geleerd en werd zeer levendig en praktijkgericht gebracht.

Lars Wilkes
MKB Verzekeren

Goed georganiseerd door enthousiaste dames!

NHL Hogeschool

Complimenten voor Marjolein´s expertise op het gebied van ploegendienst tijdens de nascholing voor BGN gewichtsconsulenten.

Sandra Kok
Coördinator nascholingen BGN

De collega’s waren nog enthousiaster dan ik had verwacht en gehoopt. Men was heel nieuwsgierig en deed volop mee!

Sandra Gerrése
PostNL (voorheen TNT)

Door de Vitaliteitsquiz leer je echt interessante specs over voeding. Het maakt je bewust van wat je eet, op een leuke manier!

Nicoline van Mulken
ManpowerGroup

De workshop gezonde voeding geeft praktische en nuttige kennis en bewustzijn.

Marco Wigbers

De lifestyledag was erg leuk. Alleen maar leuke reacties op gehad. Ik ben heel tevreden.

Jolanda Fokker
Gemeente Nieuwkoop

De workshop is goed bevallen en de verschillende reacties van collega’s waren positief. Ik zelf heb zelfs al mijn boodschappen hierop aangepast.

Bianca Bouwman
Solera Nederland

Foto Slideshow

Training 'Gezond koken voor cateraars' met GDF Suez Training 'Gezond koken voor cateraars' met GDF Suez Training 'Gezond koken voor cateraars' met GDF SuezTraining 'Gezond koken voor cateraars' met GDF Suez Training 'Gezond koken voor cateraars' met GDF Suez Training 'Gezond koken voor cateraars' met GDF Suez Training 'Gezond koken voor cateraars' met GDF Suez Training 'Gezond koken voor cateraars' met GDF Suez Training 'Gezond koken voor cateraars' met GDF Suez Training 'Gezond koken voor cateraars' met GDF Suez Training 'Gezond koken voor cateraars' met GDF Suez Training 'Gezond koken voor cateraars' met GDF Suez Training 'Gezond koken voor cateraars' met GDF Suez Training 'Gezond koken voor cateraars' met GDF Suez Training 'Gezond koken voor cateraars' met GDF Suez Training 'Gezond koken voor cateraars' met GDF Suez Training 'Gezond koken voor cateraars' met GDF Suez Training 'Gezond koken voor cateraars' met GDF Suez