Links

Hier vindt u belangrijk en interessante links over Vitaliteit en Gezonde Voeding voor werknemers. Weet u een interessant item, laat het ons dan weten. Bij voorbaat dank!
[clear]
Beweegmomentjes
Langdurig en veel zitten is niet goed voor je gezondheid! Recent onderzoek heeft laten zien dat mensen die veel en lang achtereen zitten een grotere kans hebben op diabetes type II (‘ouderdoms’-suikerziekte) en op overgewicht. Daarnaast hebben ze meer kans om eerder te overlijden. Deze risico’s bestaan zelfs voor mensen die in hun vrije tijd voldoende sporten en bewegen. Met deze vragenlijst kun je nagaan of je niet te veel zit tijdens je werk..

[hr]

De Eetmeter
Voedingsberekening/voedingsdagboek: De Eetmeter van het Voedingscentrum.

[hr]

Voedingswaardetabel
Hoeveel calorieën en welke voedingsstoffen zitten in mijn eten?

[hr]

MKB fit
Op deze site staan hulpmiddelen om aan de slag te gaan met gezondheidsmanagement. Hulpmiddelen die in de praktijk getoetst en ontwikkeld zijn samen met 12 MKB-bedrijven in Limburg en Friesland. Dat leverde een serie goede voorbeelden en waardevolle tips op. Laat u inspireren!

[hr]

Toolbox Duurzame inzetbaarheid
Het doel van deze website is om u te faciliteren in het onderzoeken en oplossen van uw vraagstukken rondom Duurzame Inzetbaarheid van medewerkers. De website is gericht op zowel de werkgever in het grootbedrijf als in het midden- en kleinbedrijf. Evenals op werknemers en mensen die de arbeidsmarkt (opnieuw) willen betreden, en professionals die medewerkers of bedrijven begeleiden bij het oplossen van hun vraagstukken.

[hr]

Eet en beweegposterEet en beweegposter
In het kader van het Convenant Gezond Gewicht hebben de FNLI, NISB en het Voedingscentrum 2 TIEN-punten posters ontwikkeld: een eetposter en een beweegposter. Het heeft de voorkeur om de posters bij elkaar te hangen, zodat ook het belang van balans tussen eten en bewegen in beeld wordt gebracht. Ook kan de poster digitaal op het bedrijfsintranet worden geplaatst.

[hr]

Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen
Brochure Investeren in bewegen op werkvloer loont (pdf,1.7 MB)

[hr]

MKB Servicedesk Gezond personeel Whitepaper
Lees in dit whitepaper hoe je dit kunt stimuleren en waarom gezond personeel zo belangrijk is. Download het gratis whitepaper (Wel een aanmelding vereist)

[hr]

www.gezondheidsmanagement.nl
NIGZ-Werk & Gezondheid richt zich op het bevorderen van een gezonde leefstijl van werknemers en het realiseren van een gezonde werkplek. Want in gezondheidsbevorderende activiteiten zitten harde uitkomsten!

[hr]

Startkabel
Hier vindt u informatie over vitaliteit.

[hr]

Viatliteit.startpagina.nl
Hier vindt u informatie over vitaliteit.