Documentaires over voeding

Aansprekende en belangrijke documentaires over Vitaliteit en Gezonde Voeding. Weet u een interessant item, laat het ons dan weten. Bij voorbaat dank!

Hungry For Change

Hungry for changeHungry For Change is een Amerikaanse documentaire uit 2012. In deze documentaire vertellen ervaringsdeskundigen en artsen en bekende voedingsexperts hun verhaal. Misleidingen van de voedingsindustrie worden aan de kaak gesteld waardoor je voor altijd anders naar gemaksproducten in de supermarkt gaat kijken.
Bekijk hier de trailer:


Forks over Knives

Forks over knivesForks over Knives is een Amerikaanse documentaire uit 2011. Twee voedselwetenschappers vertellen over de populariteit van bewerkte voedingsmiddelen die leiden tot overgewicht, suikerziekte en andere ziekten. Zou je liever met een vork willen veranderen wat je eet of ervaar je liever het mes en operaties omdat je dat niet gedaan hebt?
Bekijk hier de trailer:
(bekijk volledige documentaire op Netflix).


Vegucated

VegucatedVegucated is een Amerikaanse documentaire uit 2010. Drie NewYorkers, die vlees & zuivel houden gaan de uitdaging aan om 6 weken lang een veganistisch dieet te volgen. De documentaire legt op een heldere manier uit wat de vegan lifestyle inhoudt en belicht de voordelen van deze lifestyle voor zowel de gezondheid als het milieu.
Bekijk hier de volledige documentaire:


Food Inc.

Food Inc. - Aanrader van EnerjoyFood, Inc. is een Amerikaanse documentaire van Robbert Kenner uit 2008. Deze documentaire onderzoekt de industriële landbouw en veeteelt in de Verenigde Staten, en komt tot de conclusie dat deze ongezonde producten oplevert, schade berokkent aan het milieu en onrecht doet aan zowel dieren als werknemers.
Bekijk hier de volledige documentaire:


Foodmatters

FoodmattersFood Matters is een documentaire uit 2008 en werpt een onthullende blik op de huidige staat van onze gezondheid. Ondanks de miljarden dollars die worden geïnvesteerd in nieuwe genezingsmethoden blijven we lijden aan een hele reeks chronische ziekten en alledaagse aandoeningen. Deze documentaire is controversieel, maar zet wel aan tot denken
Bekijk hier de trailer:


Vis noch vlees

Een vrolijke tirade die tot nadenken en actie stemt. Is het einde van een lekkere bal gehakt, een sappige biefstuk, de kipsaté en het mootje kabeljauw in zicht? Levensbedreigende virusziekten, milieuschade en dierenleed – we wéten ervan, maar we consumeren vrolijk door. Maar wat gebeurt er als we op deze voet door blijven gaan met de kiloknaller en het broodje zalm? Wat zijn de alternatieven? En waarom zijn we zo verslaafd aan vis en vlees?


Supersize me

Supersize me - Aanrader van EnerjoySuper Size Me is een documentaire die gaat over een onderzoek naar de schadelijke effecten van fastfood. De film wordt ook wel aangeduid als een aanklacht tegen de fastfoodindustrie. De film won een Directors award op het Sundance Film Festival van 2004.
Documentairemaker Morgan Spurlock onderwerpt zich in deze documentaire aan het experiment om voor dertig dagen alleen voedsel en drank van McDonald’s te eten en te drinken. Drie keer per dag. Hij stopte met sporten en beperkte het aantal voetstappen dat hij liep tot 5000 per dag, aangezien dit het aantal is dat de gemiddelde Amerikaan per dag loopt.