Om haar werknemers enthousiast te maken voor een gezonde leefstijl heeft een Olie & Gas producent uit Abu Dhabi een aantal leuke en laagdrempelige interventies ingezet. Zo werd er aandacht besteed aan onder andere meer bewegen, stoppen met roken, een goede werk-privé balans en natuurlijk gezond eten!

Lekker beleven

Omdat de voedingskundigen van Enerjoy ervaring hebben in zowel de offshore als onshore industrie, mochten wij deze uitdaging uitvoeren. Aan ons de taak om het personeel van deze een globale speler op een plezierige manier te laten beleven hoe lekker en simpel gezonde voeding kan zijn! En er is geen betere manier om dat te doen dan met de workshop Koken & proeven op het werk.

Kookkunsten op locatie

Tijd voor vitaliteit bij Olie & Gas producent - EnerjoyMet een auto volgeladen met heerlijk verse ingrediënten gingen wij op weg naar onze opdrachtgever in Noord Holland. De locatie was klein en knus, maar geen ruimte is voor ons te gek om een simpel kookeiland op te bouwen met al het benodigde kookgerei.
Het duurde niet lang totdat de aandacht van de eerste medewerkers werd getrokken en binnen no-time was het afgeladen met enthousiaste en nieuwsgierige mensen die graag hun kookkunsten wilden vertonen. Er werden overheerlijke wraps gemaakt, frisse salades van zilvervliesrijst, pesto en feta en feestelijk notenbrood met cottage cheese, walnoten, vijgen en een topping van honing.
Ondertussen was er ruimte om al het lekkers te proeven en voor een gezellig praatje met collega’s of een van de Enerjoy diëtisten. Als afsluiter zijn er hapjes gemaakt voor de medewerkers van een Gas opslaglocatie verderop, waar ze helaas deze fantastische activiteit moesten missen. Zo konden ook deze hardwerkende mannen genieten van heerlijke gezonde snacks!

Haagse creativiteit

Tijd voor vitaliteit bij Olie & Gas producent 2 - EnerjoyDe volgende dag was het de beurt aan het personeel van de locatie in Den Haag. Een hele andere omgeving, maar de mensen waren er niet minder enthousiast om!
De meegenomen recepten werden al snel aan de kant geschoven en er werden heerlijke eigen gezonde creaties gemaakt. Want waarom zou de zalm alleen op een wrap kunnen en niet op een vers sneetje notenbrood belegd met wat zuivelspread en sla melange? En die rijstsalade kon ook prima worden gecombineerd met de roggebrood topping! Iedereen kwam even langs om wat creatiefs te bereiden, van elkaar te proeven en mee te genieten van alle gezelligheid.

Blijvende vitaliteit

Voor ons was het heel mooi om te zien hoe een bedrijf met weinig budget toch het maximale haalt uit het vitaal maken en behouden van haar personeel. Het onderwerp heeft een enorme boost gekregen door deze reeks leuke en vrijblijvende workshops. Medewerkers hadden het er zelfs over om het koken & proeven erin te houden en het af en toe zelf te organiseren. Daarnaast wordt het onderwerp bij het bedrijf levendig gehouden doordat er iedere week een medewerker een stukje schrijft over hoe hij of zij met vitaliteit bezig is, om vervolgens het stokje door te geven aan een collega. Een hele mooie manier om en elkaar beter te leren kennen en iedereen op een ongedwongen manier enthousiast te krijgen voor een gezonde leefstijl!

Support nodig?

Nieuwsgierig naar hoe Enerjoy jouw bedrijf met onderscheidende interventies kan ondersteunen? Lees meer over onze activiteiten of neem direct contact met ons op. Wij denken graag gratis & vrijblijvend met je mee!
[clear]
[message_box]Katrin Beersen | EnerjoyVind je dit artikel interessant? Deel het via LinkedIn, Twitter of Facebook! Heb je vragen en/of opmerkingen, plaats een reactie op deze pagina. Jouw inbreng is van harte welkom!

Dit artikel is geschreven door:
Katrin Beersen
Voedingsdeskundige & Organisatie-adviseur. De drijvende kracht van Enerjoy.
[/message_box]