Subsidie gezond eetgedrag gezonde voeding gezond gewicht gezondheidsonderzoekGaat jouw bedrijf volgend jaar (weer) aan de slag met het stimuleren van gezond eetgedrag, gezonde voeding, gezond gewicht en/of een gezondheidsonderzoek? Dan kun je hiervoor een flinke subsidie krijgen. De adviezen én activiteiten van Enerjoy kunnen onder deze subsidie vallen. En Enerjoy kan de subsidie voor je aanvragen. Neem nu contact op met Enerjoy om de mogelijkheden te bespreken.

Ontvang subsidie met inzet van de onderstaande interventies

Om gezond (eet)gedrag langdurig te verankeren in je bedrijfscultuur is een stapsgewijze, duurzame aanpak nodig. De ESF-subsidie is dan ook bij uitsteek geschikt voor organisaties die dit doel nastreven. Een project kan één of (idealiter) meerdere van onderstaande interventies omvatten:

  • Gezondheidsonderzoek voor werknemers als onderdeel van het ESF subsidie thema: Het uitvoeren van (periodiek) onderzoek naar duurzame inzetbaarheid van werknemers.
  • Koken & Proeven op het werk. Het ideale hulpmiddel om in gesprek te gaan met werknemers en om zo de belangrijkste behoeftes en aandachtspunten over duurzame inzetbaarheid te achterhalen. Onderdeel van het thema: Het maken van een bedrijfs- of organisatiescan.
  • Opzetten van een Voedingsprogramma. Gezamenlijk ontwikkelen wij een programma met diverse activiteiten om de bewustwording bij het personeel te verhogen, facetten van de persoonlijke leefstijl van medewerkers in beeld te brengen en de motivatie voor gezond gedrag te verhogen. Onderdeel van het ESF subsidie thema: Gezond en veilig werken.
  • Gewichtsbeheersingsprogramma via de werkgever. Persoonlijke begeleiding bij het afvallen en het aanleren van gezond eetgedrag. Onderdeel van het thema: Het bevorderen van gezond en veilig werken.

Meer lezen over alle thema’s? Lees: subsidieregeling duurzame inzetbaarheid ESF 2014-2020.

Hoogte subsidie Duurzame Inzetbaarheid

De subsidie per project bedraagt maximaal 50% van de projectkosten. Per aanvrager is de maximale hoogte van de subsidie vastgesteld op € 10.000,- en alleen de directe loonkosten van de adviseur zijn subsidiabel (tot een maximum van € 100,- per uur). De onder- en bovengrens van de projectkosten zijn respectievelijk € 12.000,- en € 20.000,-.
Hypothetisch voorbeeld: Totale projectkosten: € 19.000,-
Directe kosten adviseur: € 12.500,-
Materiaalkosten, en reiskosten: € 6.500,-

Subisidiabel = € 12.500,-
Te verkrijgen subsidie = € 6.250,-

Verdere voorwaarden

  • De directe loonkosten van de adviseur zijn subsidiabel tot een maximum van € 100,- per uur.
  • Bij de aanvraag dient aangetoond te worden dat de werkgever tenminste twee werknemers in dienst heeft.
  • Een project mag hoogstens tien maanden duren. De looptijd van deze projectperiode start de dag na dagtekening van de subsidieverlening en eindigt tien maanden daarna.
  • Om aan te tonen dat werknemers actief en aantoonbaar betrokken worden bij het project dient in het advies of verslag te worden opgenomen hoe het personeel betrokken is geweest.

Voor meer informatie, lees verder op de website Agentschap SZW over aanvraagcriteria.
Let op: het indienen van de subsidie aanvraag kan van 19 oktober 2015 tot en met 13 november 2015.

Support nodig?

Nieuwsgierig naar hoe Enerjoy jouw bedrijf met onderscheidende interventies kan ondersteunen? Lees meer over onze activiteiten of neem direct contact met ons op. Wij denken graag gratis & vrijblijvend met je mee!
[clear]
[message_box]Katrin Beersen | EnerjoyVind je dit artikel interessant? Deel het via LinkedIn, Twitter of Facebook! Heb je vragen en/of opmerkingen, plaats een reactie op deze pagina. Jouw inbreng is van harte welkom!

Dit artikel is geschreven door:
Katrin Beersen
Voedingsdeskundige & Organisatie-adviseur. De drijvende kracht van Enerjoy.
[/message_box]