Training "Gezond koken voor bedrijfscatering"

Deze op maat gemaakte training Gezond koken voor bedrijfscatering is speciaal voor culinaire professionals zoals koks, cateraars en kantine­personeel – dé ambassadeurs van gezond eten binnen uw organisatie.

In het theoretische gedeelte van deze training verrijkt de Enerjoy voedings­deskundige de kennis over gezonde voeding van alle deelnemers. Onder leiding van een Enerjoy docentkok gaan deelnemers vervolgens de keuken in. Zo kunnen ze hun opgedane kennis meteen in de praktijk uitvoeren.

 

Theorie & praktijk gaan samen

Tijdens deze praktische en inspirerende training voor culinaire professionals is er aandacht voor:

 • het verdiepen van hun eigen vakkennis, zoals voedingswaarden, caloriebeperking, voorkeurproducten, vetarme bereidingswijzen, veilig bewaren etc.,
 • hoe koks, cateraars en kantinepersoneel kunnen omgaan met vooroordelen en weerstanden van hun klanten (lees: de werknemers die gebruik maken van het bedrijfsrestaurant),
 • hoe ze hun klanten kunnen motiveren om bewust te kiezen voor gezond eten,
 • creatief zijn met gezonde ingrediënten,
 • aantrekkelijk presenteren van gezonde maaltijden.

Hoe kan je lekker koken en bakken en toch op een gezonde manier en met gezonde ingrediënten bezig zijn? Lees het blog en bekijk de video van onze Kooktraining “Gezond koken voor chefkoks’.

1. Dagtraining voor koks

 

Tijdens deze op maat gemaakte training is er ruim de tijd voor zowel theorie als praktijk. Hierbij wordt er specifiek gekeken naar de situatie zoals die bij uw organisatie van toepassing is. Denk bijvoorbeeld aan cateringkoks die offshore werken.

 

Onder leiding van een Enerjoy docentkok gaat de groep de keuken in. Als team bedenken en bereiden zij in meerdere kookrondes lekkere en gezonde maaltijden. Natuurlijk worden de gerechten na afloop van elke kookronde met elkaar gedeeld en gegeten. Deze kookrondes worden afgewisseld met sessies die de theorie over gezonde voeding behandelen. Deze sessies worden samen met de Enerjoy voedingskundige gegeven.

 

De training wordt alleen verzorgd in groepsverband voor collega koks die werkzaam zijn binnen dezelfde organisatie. Zo kunnen wij maatwerk aanbieden. De dagtraining vindt plaats op een sfeervolle trainingslocatie met een professionele horecakeuken.

 

Voordelen

 

 • Op maat gemaakt;
 • Onder begeleiding van zowel docentkok als voedingsdeskundige;
 • Geschikt voor groepen van maximaal 15 personen.

 

2. Kooksessie voor cateringmedewerkers

 

Indien uw organisatie 1 tot 3 cateringmedewerkers heeft is het ook mogelijk om een kooksessie in uw eigen bedrijfsrestaurant te houden. Het gaat dan om cateringmedewerkers die met name lunchgerechten bereiden en soms een overwerkmaaltijd.

 

Een Enerjoy voedingsdeskundige kijkt in twee kooksessies mee naar hoe de gerechten worden bereid en geeft ter plekke tips en aanbevelingen hoe het lekkerder en gezonder kan. Cateringmedewerkers leren tips meteen in de praktijk te gebruiken en ontvangen na afloop feedback van personeelsleden binnen uw organisatie.

 

 

 

Voordelen

 

 • Geschikt voor 1 tot 3 personen;
 • Vindt plaats in eigen bedrijfsrestaurant;
 • Kleine praktische aanpassingen;
  Het voordeel van een kooksessie is dat van cateringmedewerkers niet verlangd wordt om hun hele routine om te gooien. In plaats daarvan kijkt de Enerjoy voedingskundige welke kleine aanpassingen direct toepasbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan het roosteren van kipfilet in de oven, in plaats van bakken in boter;
 • Schriftelijk rapport met aanbevelingen
  Zowel de opdrachtgever en de cateringmedewerkers ontvangen een schriftelijk rapport met alle tips en aanbevelingen van de Enerjoy voedingsdeskundige. Zo bent u op de hoogte van de aanpassingen binnen uw bedrijfsrestaurant en hebben cateringmedewerkers een handig naslagwerk om de verbeterpunten toe te kunnen blijven passen in elke situatie.

Tip, combineer deze training met

 

Koks, cateraars en kantinepersoneel zijn de ambassadeurs van gezond eten binnen uw organisatie. Zij hebben een sleutelrol bij het creëren en stimuleren van draagvlak voor uw gezondheidsbeleid.

 

Na deze training zal uw cateringpersoneel een

 • beter,
 • gevarieerder en
 • smaakvoller aanbod van gezonde voeding kunnen aanbieden, waardoor het voor uw personeel makkelijker en aantrekkelijker wordt om vaker voor gezond te kiezen!

 

 

Training gezond koken voor bedrijfscatering

 • Verdieping van vakkennis over gezonde voeding en gezonde bereidingswijzen;
 • Actief aan de slag onder leiding van een docentkok.

Prijs: vanaf € 1.250,-, exclusief btw en reiskosten.

IK WIL EEN OFFERTE AANVRAGEN

Cursus

7 + 10 =

Meer info of Boeken?.