WORKSHOP GEZOND BEDRIJFSRESTAURANT

Onze ervaren & onafhankelijke diëtisten lichten uw bedrijfsrestaurant of kantine door en geven praktische aanbevelingen voor een gezond, gebalanceerd, gevarieerd en smaakvol voedselaanbod.

 

1. Beoordelen van het huidige voedselaanbod

De deskundige Enerjoy bedrijfsdiëtiste inventariseert wat u op dit moment aanbiedt in uw bedrijfsrestaurant, kantine, koffiecorner en drank- en snackautomaten. Daarna worden de producten beoordeeld naar:

  • Voedingswaarden;
  • Diversiteit;
  • Balans van ‘voorkeursproducten’ en ‘uitzonderingsproducten’;
  • Geschiktheid voor uw personeel.

Vervolgens ontvangt u een overzichtelijk rapport met praktische aanbevelingen voor de optimalisering van het voedselaanbod.\

 

2. Aanbevelingen voor een gezond bedrijfsrestaurant

De voedingsdeskundige helpt de verantwoordelijke kok, cateraar en inkoper bij het stap voor stap implementeren van veranderingen. Waaronder ook het wegnemen van vooroordelen en doorbreken van gewoontes. Met uiteindelijk als doel: een gezond bedrijfsrestaurant, met méér variatie en méér gezonde keuze.

Bij de implementatie die leidt tot een gezond bedrijfsrestaurant wordt er rekening gehouden met:

  • Behoeftes en wensen van uw personeel;
  • Geschiktheid voor uw bedrijf;
  • Mogelijkheden en beperkingen van uw leveranciers en uw logistieke situatie;
  • Inkoopprijs.

Food-Labeling

Wij voorzien de voorkeursproducten van speciaal voor u ontworpen ‘Gezonde Keuze’ stickers. Posters en kaartjes stimuleren uw medewerkers om actief voor ‘Gezond’ te kiezen!

Werknemers kiezen vaker voor gezonde producten en ervaren de veranderingen in het voedselaanbod als een duidelijke verbetering.

Gezond bedrijfsrestaurant verhoogt de prestaties

Gezond bedrijfsrestaurant met bijvoorbeeld een muesli barVoeding heeft invloed op ieders gedrag en prestaties. Zo hebben de hersenen voedingsstoffen nodig om goed te kunnen functioneren. Bij een ongezond voedingsaanbod – en dus ongezond eten – bestaat er het risico op een tekort aan voedingsstoffen. Dit kan leiden tot onder andere concentratiestoornissen.

Gezonde bedrijven presteren beter, want een gezonde werknemer verzuimt minder en bereikt meer!

 

Wilt u weten hoe uw bedrijfsrestaurant er nu voor staat?

Doe de check op Caloriechecker voor de Horeca of vraag de specialisten van Enerjoy.

Meer informatie?

Doorlichting Bedrijfskantine

  • Doorlichting op locatie door voedingsdeskundige;
  • Overzichtelijk rapport met praktische aanbevelingen voor het optimaliseren van het voedselaanbod;
  • Presentatie en toelichting op locatie door voedingsdeskundige;
  • Inclusief bespreken plan van aanpak.

Prijs: € 810,- exclusief btw en reiskosten.

Meer info of Boeken?.