WORKSHOP "AFVALLEN VIA HET WERK VOOR GROEPEN"

De kracht van Afvallen via het werk zit in het feit dat uw medewerkers het traject in groepsverband doen. Ook belangrijk zijn de intensieve begeleiding en de inzet van verschillende coachings- en leervormen:

 • Groepsbijeenkomsten.
  Tijdens de plenaire sessies aan het begin, halverwege en einde van het programma krijgen collega’s de kans om elkaars verhalen te delen, tips en recepten uit te wisselen en elkaar als ‘buddy’ te ondersteunen. Zo hebben ze het gevoel dat ze er niet alleen voor staan. Ook buiten de groepsbijeenkomsten om kunnen collega’s elkaar ondersteunen: door samen gezond te lunchen of elkaar morele steun geven door middel van berichtjes. Deze unieke combinatie verhoogt de motivatie en daarmee de slagingskans. De groepsbijeenkomsten worden daarnaast gebruikt als meetmoment, waarbij alle deelnemers op de weegschaal gaan staan.
 • E-learning. Voor een duurzaam effect is kennis over gezond eetgedrag noodzakelijk. Hiervoor zet Enerjoy haar leerzame en interactieve e-learning over gezond eten in. Enerjoy heeft speciaal voor afvallen via het werk een e-learning cursus ontwikkeld. Hier wordt niet alleen ingegaan op gezonde voeding en de verschillende voedingsstoffen, maar worden ook praktische tips gegeven hoe je slim boodschappen doet en hoe je concrete doelen opstelt. Deelnemers kunnen dit via hun eigen computer, smartphone of tablet volgen, waar en wanneer zij willen.
  Lees meer over onze e-learning cursussen op e-learning over gezond eten, of registreer meteen voor de gratis demo via e‑learning.ener-joy.nl
 • Individuele coaching. Er is regelmatig persoonlijk contact via beeldbellen. Hierbij gaan deelnemers samen met hun Enerjoy diëtist dieper in op hun doelen, gedragsverandering en persoonlijke motivatie.
 • Online voedingsdagboek. Deelnemers houden dagelijks bij wat zij eten en drinken. Zo krijgen zij direct inzicht in wat knelpunten zijn binnen hun eetpatroon. Deelnemers krijgen hierover individueel een terugkoppeling van hun begeleidende diëtist en daarmee een voedingsadvies op maat.

Dit programma is geschikt voor werknemers:

 • met matig tot ernstig overgewicht;
 • met een verhoogde kans op verzuim en uitval;
 • die werkzaamheden verrichten waarbij alertheid, concentratie, uithoudingsvermogen & fitheid essentieel zijn.

Onderdeel van dit traject is een nulmeting en eindmeting. Natuurlijk is niet alleen gewichtsverlies een belangrijk meetinstrument om inzichtelijk te maken wat afvallen via het werk oplevert.

Afvallen via het werk draait ook om het creëren van een gezond eetpatroon. Daarom zijn er niet alleen fysieke metingen, maar ook een vragenlijst die inzicht geeft in 35 verschillende Kritieke Prestatie Indicatoren (KPI’s) die betrekking hebben op voedselinname en eetgedrag.

Enerjoy stimuleert een langdurig gezond eetgedrag en een gezond gewicht door:

 • Kennisoverdracht. De deelnemers krijgen alle tools (kennis, recepten en tips & tricks) aangereikt waarmee ze zelfstandig gezonde​​ keuzes kunnen maken die bij hun persoonlijke situatie past. Zoals: wat doet voeding met je lijf, welke voedingsstoffen heb je nodig, hoe hou je je energie-niveau op pijl en hoe vertaal je dit naar geschikte voedingsmiddelen, eetmomenten en portie-groottes.
 • Gedragscoaching. Door het stapsgewijs stellen van persoonlijke doelen, het aanleren van technieken om de drang naar ongezond eten te weerstaan en het stimuleren tot gezonde aanpassingen in het dagelijks eetpatroon.

Opzet

Duur programma: 12 weken
Aantal persoonlijke contactmomenten: 6
Locatie: Op iedere locatie mogelijk

Weekplanner

Week Beeldbellen
(coaching)
e‑learning Bijhouden voedingsdagboek Monitoren fysieke activiteit
1 Ja Les 1 Ja Optioneel
2 Ja Ja Optioneel
3 Les 2 Ja Optioneel
4 Ja Indien nodig Optioneel
5 Les 3 Indien nodig Optioneel
6 Ja Indien nodig Optioneel
7 Les 4 Indien nodig Optioneel
8 Les 5 Indien nodig Optioneel
9 Ja Indien nodig Optioneel
10 Les 6 Indien nodig Optioneel
11 Kennistoets Indien nodig Optioneel
12 Ja Indien nodig Optioneel

Onderwerpen online kennisoverdracht

Iedere les heeft zijn eigen onderwerp dat in vier hoofdstukken behandeld wordt. De tijdsbesteding per les is ongeveer 20-30 minuten. De onderwerpen zijn:

 1. Doelen stellen.
 2. Gezond eten & drinken.
 3. Optimaal energieniveau.
 4. Etiketten lezen.
 5. Sport & afvallen.
 6. Meer tijd voor gezond eten.

Na afloop van deze 6 lessen volgt er een kennistoets, waarbij deelnemers hun opgedane kennis herhalen door middel van verschillende vragen.

Vergoedingen door verzekeraar

De werkgever kan mogelijk een gedeelte van de kosten terug krijgen via de verzekeraar van de werknemer. In 2016 vergoedt de basisverzekering drie uur dieetadvisering, rekening houdend met het jaarlijkse eigen risico. Naast vergoeding vanuit de basisverzekering kan het zijn dat u extra vergoeding ontvangt vanuit uw aanvullende verzekering.

Promotie van het programma

Indien u ondersteuning wilt bij het stimuleren van werknemers om deel te nemen aan het programma Afvallen op het werk, komt de Enerjoy diëtist op uw bedrijfslocatie om een inhoudelijke en enthousiaste presentatie te verzorgen. Medewerkers worden aangemoedigd om zich meteen aan te melden voor het traject.

Rapportage resultaten

Een optioneel onderdeel van dit gewichtsbeheersingsprogramma is de eindrapportage inclusief resultaten. Terugkoppeling vindt plaats over de inspanning van de individuele deelnemers, zoals aanwezigheid en deelname aan alle programma onderdelen. Daarnaast worden de gemiddelde waarden van de nul- en eindmeting, inclusief de gemiddelde gewichtsafname, afname van vetmassa, toename van spiermassa en de 35 kritieke Prestatie Indicatoren gegeven. Tot slot wordt er aan de hand van de resultaten aanbevelingen gedaan op organisatieniveau.

Individueel intensief afvalprogramma

Het is ook mogelijk om als individuele werknemer een afvalprogramma te volgen. Hiervoor bieden wij twee mogelijkheden:

Afvallen via het werk light
Een voordelig en effectief individueel leefstijl­traject van 26 weken. Dit traject is onafhankelijk van afstand en locatie: 1-op-1 coaching door middel van beeldbellen.

Afvallen via het werk intensief
Een intensief individueel leefstijl­traject van 26 weken voor werknemers met (ernstig) overgewicht.

 

Doelen programma

Met de leefstijlinterventie Afvallen via het werk ondersteunt u werknemers op weg naar een gezond eetpatroon en lichaamsgewicht, waardoor ze met meer energie hun dagelijkse werkzaamheden kunnen verrichten. Dit verkleint bovendien de kans op ziekteverzuim.

Doelen van dit gewichtsbeheersings- en afvalprogramma zijn:

 • Inzicht geven in eigen eetgedrag.
 • Het stapsgewijs verbeteren van ingesleten en ongezonde eetgewoontes.
 • Het aanleren van een gezond eetpatroon.
 • Het aanleren van zelfcontroletechnieken.
 • Gemiddeld een halve kilo per week afvallen.
 • Streven naar gewichtsbehoud op lange termijn
 • 4 contactmomenten met de diëtist via beeldbellen;
 • 3 groepsbijeenkomsten in company;
 • 6 e-learninglessen over gezond eten, inclusief kennistoets;
 • Een nul- en eindmeting door fysieke metingen en vragenlijst;
 • Feedback en gericht advies op online voedingsdagboek;
 • Iedere deelnemer ontvangt het kookboek: ‘Balansdag’;
 • Iedere deelnemer ontvangt 1 extra account voor gezinsleden voor de e-learningcursus.

Kosten: vanaf € 276,- per deelnemer (exclusief reiskosten en exclusief btw)

IK WIL EEN OFFERTE AANVRAGEN

Cursus

13 + 10 =

Meer info of Boeken?.