Katrin, vertel eens wat feiten over jezelf!

Ik werd in 1979 in Duitsland geboren. Mijn carrière heeft haar oorsprong in de Marketing & Reclame sector. Gelukkig werd ik er bewust van dat het verkopen van producten alleen (zelf als ze zo mooi zijn als Mercedes Benz auto’s) mij niet zo veel voldoening geeft. Ik heb altijd al een passie gehad voor sporten, voeding, koken en reizen. Dus heb ik op gegeven moment Duitsland verlaten en ben ik mijn hart gevolgd: ik ben een tijdje stewardess geweest, heb kooklessen in de hele wereld gevolgd, en ik heb als duik instructrice een paar jaar in Azië gewerkt. Uiteindelijk ben ik samen met mijn Nederlandse man naar Nederland gekomen waar ik voedingsleer heb gestudeerd en opgeleid werd tot gezondheidscoach. En natuurlijk heb ik hier Enerjoy opgezet.

Wat is jouw ‘Ikigai‘ – jouw belangrijkste reden om ‘s ochtends voor uit bed te komen?

Ik wil een leven leiden vol ENERGIE en PLEZIER! Elke dag is een geschenk, en ik let erop dat ik altijd iets doe waar ik vrolijk van wordt. Daarnaast heb ik het gevoel dat ik een waardevolle bijdrage lever als ik anderen help om in actie te komen en gelukkig te zijn.

Wat is je visie op vitaliteit en je missie met Enerjoy?

IEDEREEN verdient een gezond en gelukkig leven! MENSEN zijn de motor van elke organisatie. Om deze soepel en veilig te kunnen laten draaien heb je sterke en gezonde mensen nodig die hun werk met energie en plezier doen. Dit is waar ik me voor inzet. Vooral fysiek hard werkende mensen (bijv. industriearbeiders) missen vaak de kennis, discipline en motivatie om goed op hun gezondheid te letten. Ik maak gemakkelijk een connectie, een ‘klik’, met de werknemers, en ik help hen om verantwoording te nemen en het voordeel van een gezonde leefstijl in te zien. Tegelijkertijd zet ik me ervoor in dat de werkgevers hun de juiste hulpmiddelen aanreiken om dit doet te bereiken.

Beschrijf één hoofddoel voor Enerjoy!

Ik zie voor me dat Enerjoy dé specialist is voor voedingsprogramma´s in de industrie en de offshore sector! Onze diëtistes vliegen bijvoorbeeld regelmatig met de helikopter naar olie boor- en productieplatformen en geven hier workshops om het personeel enthousiast te maken over gezond eten op het werk. Over enkele jaren wil ik zien dat elk schip of platform in Nederland regelmatig wordt bezocht door de Enerjoy voedingsdeskundigen, en zich de werknemers hier al op verheugen!

Wat zijn jouw kwaliteiten?

Ik ben empathisch, recht door zee en niet bang om gebaande paden te verlaten. Als je me ontmoet zul je besmet raken door de enthousiasme die ik uitstraal, en het zal je opvallen dat ik een positieve instelling heb en de kracht om mensen in beweging te brengen. Je kunt trouwens zeggen dat dit kernkwaliteiten zijn die je bij al onze teamleden in meer of mindere mate terug vindt – misschien dat we daarom zo´n goede klik met elkaar hebben. Daarnaast kan ik complexe situaties tactisch slim aanpakken en ben ik proactief en volhardend.

Waarin ben je gespecialiseerd?

  • Pakkende, interactieve workshops en praktische trainingen op het gebied van gezonde voeding en vitaliteit, voor grote en kleine groepen.
  • Ontwikkeling en uitvoering van voedingsprogramma´s voor uiteenlopende sectoren.
  • Praktisch organisatieadvies en begeleiding op alle organisatie- en functieniveaus.