Industrie, productie & gezond eten

Gezond eten op het werk houdt uw personeel in de industriële productiesector fit en gezond. Gezond eetgedrag zorgt voor veerkrachtige medewerkers die tegen een stootje kunnen!

Gezondheidsproblemen in de industriële productie

Ongezond eten werkt overgewicht en welvaartsziekten (zoals diabetes type 2) in de hand. Deze drukken een zware stempel op de veiligheid en werkprestaties van uw medewerkers.

Onvolwaardige voeding en onregelmatig eten veroorzaakt een verminderd uithoudings- en reactievermogen, energiedips en een verlaagde alertheid. Hierdoor maken medewerkers sneller fouten en zijn ze minder productief. Dit geldt met name voor omgang met zware machines, eentonige werkzaamheden en voor onregelmatige ploegen- en nachtdiensten. Door een slechte lichamelijke conditie in combinatie met zwaar fysiek werk en een hoge werkdruk ontstaat extra psychische en fysieke druk waardoor het hoge ziekteverzuim verder stijgt.

Verhoog de veiligheid en productiviteit

Enerjoy motiveert werknemers in de industriële productie tot een gezonde eet- en leefstijl. Dit doen wij op basis van drie pijlers:

  1. Beschikbaar stellen van gezonde voeding;
  2. Verhogen van bewustwording voor gezond eten;
  3. Creëren van ambassadeurs & draagvlak.

Gezond eetgedrag helpt energiedipjes te voorkomen en draagt bij aan een hoger concentratieniveau. Daarnaast verbetert dit het reactievermogenen verhogen gezonde eetgewoonten de weerbaarheid van uw personeel. Gezonde en fitte werknemers zitten lekkerder in hun vel, slapen beter, sporten meer en gaan met meer plezier naar hun werk. Zo helpt gezond eetgedrag het ziekteverzuim-percentage in de industriële productie te verlagen.

Kies gezond, kies voor Enerjoy!

Ons team van enthousiaste en ervaren voedingsspecialisten kan zich goed inleven in de specifieke werkomstandigheden in de industriële productiesector. Wij maken een ‘klik’ met zowel fabrieksarbeiders als kantoorpersoneel en zorgen ervoor dat gezond eten door werknemers in de industrie & productie als aantrekkelijk, leuk en zelfs stoerwordt ervaren. Zo creëren we gezamenlijk draagvlak en betrokkenheid bij uw personeel, zodat iedereen direct gemotiveerd is om mee te doen!

Support nodig?

Nieuwsgierig naar hoe Enerjoy jouw bedrijf met onderscheidende interventies kan ondersteunen? Bekijk onze activiteiten of neem direct contact met ons op.

Wij denken graag gratis & vrijblijvend met je mee!