Offshore visie - Extra power door gezond eten | EnerjoyExtra power door gezond eten voor offshore medewerkers is het onderwerp van het artikel dat dit kwartaal gepubliceerd is in de Offshore Visie – het vakblad voor de upstream olie, gas, duurzame, petrochemische- en baggerindustrie.

Vitaal & Veerkrachtig

Medewerkers aan boord van een productie-platform, sattelietplatform, jack-up rig, kraan-schip, pijpenlegger, of welk ander offshore support schip dan ook, zijn de motor van elke werkgever en daarom is het belangrijk dat zij vitaal en veerkrachtig zijn en blijven. Lekkere, gezonde en verantwoorde voeding op het werk offshore kan daar veel aan bijdragen.

Workshops & voorlichtingsactiviteiten

Tot de offshore klantenkring van Enerjoy behoren naast Dana Petroleum ook GDF SUEZ E&P Nederland en Noble Drilling, eigenaar van mobiele offshore boorplatforms. Met grote regelmaat vliegen Katrin Beersen en haar collega’s dan ook vanuit Den Helder richting Noordzee voor het geven van workshops en voorlichtingsactiviteiten op de diverse platforms en booreilanden. Tijdens deze activiteiten wordt het Enerjoy concept uitgedragen, worden mensen ingelicht over het belang van gezond voedsel en wordt hen voorgehouden zelf verantwoordelijk te zijn voor het werken aan gezond oud worden.

Veiligheid

Goede voeding op de juiste tijd is belangrijk om productief, veilig, gezond en met plezier te werken. Met name als het gaat om sectoren waar veiligheid van essentieel belang is, zoals op afgelegen werkplekken (offshore en maritieme sector), in risicogevoelige werkomgevingen (productie en chemie) en bij crisis- en conflictbeheersing (politie, defensie en brandweer).
Binnen de olie- en gasindustrie is het dan ook vanzelfsprekend dat een branche organisatie als NOGEPA al deze aspecten hoog in het vaandel heeft staan. En samen met haar leden doorlopend op zoek is naar verbeteringen en nieuwe initiatieven om de industrie nog veiliger te maken. Met de inzet van goede opleidingen en trainingen bijvoorbeeld, maar ook met Health en Fitness campagnes. In dit kader kreeg Katrin Beersen in 2011 het verzoek van Dana Petroleum om een training op te zetten waarbij koks, die offshore werken, geleerd wordt om creatiever om te gaan met het gebruik van gezonde ingrediënten.
Lees verder in de Offshore visie. Blader door naar pagina 40:

Voor dit artikel werd Katrin Beersen van Enerjoy geïnterviewd.
[clear]
[message_box]Katrin Beersen | EnerjoyVind je dit artikel interessant? Deel het via LinkedIn, Twitter of Facebook! Heb je vragen en/of opmerkingen, plaats een reactie op deze pagina. Jouw inbreng is van harte welkom!

Dit artikel is geschreven door:
Katrin Beersen
Voedingsdeskundige & Organisatie-adviseur. De drijvende kracht van Enerjoy.
[/message_box]