Lekker lunchwandelen ga nu naar buiten | EnerjoyDe eerste warme dag van maart is een feit: de lente komt er aan! Dat betekent onderbuikkriebels bij Enerjoy om er weer lekker op uit te trekken, ook tijdens het werk. Want waarom wachten tot het weekend? Een lunchpauze is uitermate geschikt om lekker te lunchwandelen. Er is niks voor nodig, dus ga nu naar buiten.

Tijdverspilling of tijdsbesparing?

“Het werk moet nog af” is een veelgehoorde zin op de werkvloer. En dus vinden jouw werknemers het tijdverspilling om hun werk te onderbreken. Dat klinkt als een positieve werkmentaliteit, maar bij Enerjoy denken wij daar nét even anders over. Want door regelmatig een actieve pauze te houden, kunnen werknemers zich weer helemaal opladen en weer energiek & met plezier aan het werk te gaan. Dat vergroot dan niet alleen de werkeffectiviteit, werknemers met een ‘volle batterij’ zullen minder snel fouten op de werkvloer maken, dat verkleint de kans op ongelukken. En wat is er nu een leukere manier om het werk tijdelijk te onderbreken, dan door lekker in de zon te gaan lunchwandelen?

Wat levert lunchwandelen op?

Even naar buiten: het is zo simpel, maar tegelijkertijd zo effectief. Want wie wil er nou niet:

  • Even een stuk bewegen
  • Lekker ontspannen
  • Genieten van de zon
  • Bijpraten met collega’s
  • De spieren losmaken
  • Een frisse neus halen
  • Naderhand weer met veel energie & plezier weer aan het werk gaan?

Gelukkig heb je niet veel nodig om meteen te beginnen met lunchwandelen. Stimuleer jouw werknemers om een lunchpakket te maken: een broodje en een stuk fruit kan je prima ook lopend eten. Stel een leuke (vaste) route samen en motiveer je werknemers om met collega’s samen te wandelen. Kijk eens naar het filmpje op 30minutenbewegen en zie welke werknemers al overtuigd zijn.

Met Enerjoy gezond in beweging

Door lekker te lunchwandelen kan je een oude, ongezonde gewoonte doorbreken om gedachteloos achter je bureau te eten. Merk je dat dit gedachteloos eten binnen jouw bedrijf een groot probleem is, dan kan de Cursus Mindful eten van Enerjoy uitkomst bieden. Met korte & krachtige oefeningen leren jouw werknemers weer naar hun lichaam te luisteren.
[clear]
[message_box]Katrin Beersen | Enerjoy
Hoe gaan jij en je werknemers om met werkdruk? Laat het hier weten!
Dit artikel is geschreven door Katrin Beersen
Voedingsdeskundige & Vitaliteitsadviseur
De drijvende kracht van Enerjoy.
[/message_box]