Kookworkshop bij Koninklijke GazelleAls je marktleider bent op het gebied van fietsen, heb je een gezond imago hoog te houden. Dat bewees Gazelle afgelopen maand met hun Fitweek. Alle werknemers kregen de kans om ‘gezonde activiteiten’ te ondernemen.

Gezond driegangendiner

Enerjoy was gevraagd om gezond eten onder de aandacht te brengen. Dat deden wij onder andere met onze Kookworkshop ‘Gezond Genieten’. Een select groepje werknemers mocht om half 5 in het bedrijfsrestaurant verzamelen. Hoewel iedereen er toen al een hele werkdag op had zitten, was er nog meer dan genoeg energie én plezier om een gezond driegangendiner in elkaar te zetten!
De aftrap van de avond begon met een klein stukje theorie, onder het genot van een kleine fruitsnack. Onze collega Leander heeft als kok veel ervaring met bereidingswijzen en weet dus ook dat een lekker gerecht staat of valt met de juiste en vooral gezonde bereidingswijze. Aan alle deelnemers de taak om te beoordelen welke bereidingswijzen gezond zijn en welke minder. De gezonde bereidingswijzen, zoals roosteren en grillen, werden meteen in de praktijk gebruikt.

Verrassende en vernieuwende recepten

Voor de deelnemers was het menu verrassend en vernieuwend. Ze maakten gerechten, zoals Baba Ganoush en fruit crumble met bevroren venkelschaafsel. Dat maakte het koken van een gezond driegangendiner in anderhalf uur tot een leuke uitdaging. De keuken van het bedrijfsrestaurant vormde de setting. Waar normaal gesproken broodjes en snacks afgerekend worden, mochten de deelnemers nu eens zélf in de keuken aan de slag.
Aan een mooi gedekte tafel werden tot slot alle smaakvolle gerechten gezamenlijk opgegeten, terwijl de leerzame avond nog eens doorgenomen werd. Gezond genieten bleek heel goed mogelijk voor deze deelnemers die met een goed gevulde buik én receptenmap weer op weg naar huis gingen.[clear]

Support nodig?

Nieuwsgierig naar hoe Enerjoy jouw bedrijf met onderscheidende interventies kan ondersteunen? Lees meer over onze activiteiten of neem direct contact met ons op. Wij denken graag gratis & vrijblijvend met je mee!
[clear]
[message_box]Marjolein van Kleef | Enerjoy
Graag wil ik je uitnodigen om te reageren op dit artikel. Jouw visie is welkom!
Dit artikel is geschreven door:
Marjolein van Kleef
Diëtiste en blogschrijver
[/message_box]