De buitendienst is dagelijks onderweg naar klanten. Voor de lunch zijn zij afhankelijk van zelfgemaakte boterhammen, of – veel verleidelijker – van tankstations en wegrestaurants. Daar komt bij dat een klantbezoek vaak wordt ‘ondersteund’ door een bak koffie.
Hilti – wereldmarktleider als toeleverancier van producten, systemen en diensten aan de bouwindustrie – herkende zich hierin. Zij schakelden Enerjoy in met de vraag: Hoe kan je je medewerkers motiveren om gezond te eten, als ze altijd onderweg zijn?

Energiek aan het werk

Receptenboek Gezond eten onderweg: hoe motiveer je werknemers?De hele dag in de auto en bij klanten, het vraagt wat van je energieniveau. Goed eten schiet er nog weleens bij in. Want wat doe je als je al laat bent voor je volgende afspraak? Of je hebt er niet aan gedacht om zelf een lunchmaaltijd mee te nemen? Te lang wachten met eten, maakt je futloos. Bovendien bestaat de kans dat je aan het einde van de dag gaat bunkeren en zo méér energie binnenkrijgt, dan je nodig hebt. Iets halen bij een tankstation of wegrestaurant wordt dan extra verleidelijk. Helaas is het gezonde aanbod daar schaars. Veel suiker, met als gevolg een energiedip. Het spreekt voor zich dat je niet futloos wil aankomen bij je volgende klant.

Gezonde lunchrecepten voor onderweg

Hilti hecht veel waarde aan de gezondheid van hun werknemers. Vandaar dat het bedrijf haar werknemers wil inspireren gezond en bewust te eten. Tijdens Hilti trainingsdagen kwam Enerjoy langs om de Vitaliteitsquiz te verzorgen.
Tien stellingen werden aan een groep collega’s voorgelegd en aan iedereen de taak om te kiezen: feit of fabel? Dit bleek moeilijker dan gedacht, Gooddy bag als motivatie om werknemers onderweg gezond te laten etenwant ga je nou méér of minder eten, als je de tijd neemt voor een maaltijd? De uitleg was een eye opener voor de meesten: langzamer eten, zorgt ervoor dat je minder eet.
Aansluitend aan de Vitaliteitsquiz was de lunch. De eerder opgedane kennis, werd zo smakelijk in de praktijk gebracht! In samenwerking met Enerjoy verzorgde de cateraar de lunch. Bovendien had Hilti voor iedere werknemer een goodiebag samengesteld. Naast een handige koeltas, waterfles en appelsnijder, zat daar een receptenboekje van de lunchgerechten in. Handig voor onderweg.

Gezond eten onderweg

Voor Hilti is de eerste kennismaking met gezonde voeding bijzonder positief verlopen. Het mooie was dat door de laagdrempelige en positieve setting, collega’s onderling hun verhalen konden delen. Zo vertelde een van de winnaars van de Vitaliteitsquiz enthousiast dat ze recentelijk veel is afgevallen. Met de goodiebag kunnen nu ook haar collega’s makkelijk een eerste stap zetten om gezond te eten onderweg.
[clear]
[message_box]Marjolein van Kleef | Enerjoy
Graag wil ik je uitnodigen om te reageren op dit artikel. Jouw visie is welkom!
Dit artikel is geschreven door:
Marjolein van Kleef
Diëtiste en blogschrijver
[/message_box]