Nederlandse Politiebond zet met smoothies duurzame inzetbaarheid op de kaartEnerjoy was onlangs te gast op een politiebureau in Amsterdam. De Nederlandse Politiebond had ons gevraagd om er de Workshop Gezonde Smoothies maken & proeven te verzorgen.
Een van de onderwerpen die de Nederlandse Politiebond (NPB) op de kaart wil zetten is duurzame inzetbaarheid. Een belangrijk onderdeel hiervan is natuurlijk gezonde voeding. Met deze workshop hebben we laten zien hoe gemakkelijk en lekker het is om gezond te eten én wat dit oplevert voor een politieagent tijdens het werk.

Hoezo gezond eten bij de politie?

Het werk van een politieagent is zwaar, gevaarlijk en veeleisend. Veilig en geconcentreerd kunnen handelen is daarom van essentieel belang. Hierbij wordt de rol van voeding vaak onderschat, terwijl deze juist erg belangrijk is!
[easymedia-slider-one med=”9133″ size=”400,267″ order=”asc”]
Door gezonde voeding en gezonde eetgewoontes krijg je essentiële voedingstoffen binnen. Dit helpt je om fit & energiek door de dag te komen. Daarnaast krijg je minder snel energiedips en blijf je dus alerter. Gezond eten is dus noodzaak als je bij de politie werkt!

Moeilijk? Helemaal niet!
5 voedingstips die je helpen alert te blijven:

  1. Eet regelmatig, bij voorkeur elke 2,5 – 3 uur;
  2. Eet voornamelijk complexe koolhydraten, zoals volkorenbrood i.p.v. witbrood;
  3. Drink voldoende vocht, minsten 1,5 – 2 liter per dag;
  4. Zorg voor voldoende vezels, eet 2 ons groenten en 2 stuks fruit per dag;
  5. Vermijd suikerrijke tussendoortjes, zoals chocolade en koek.

Duurzame inzetbaarheid in de praktijk

Gezonde smoothies maken voor Politiebond Amsterdam 2 EnerjoyGelukkig zien steeds meer politieagenten het belang van gezonde voeding in. Tijdens de druk bezochte inloopworkshop kon gekozen worden tussen de ‘Red Fruit Power’ of ‘Krachtige Perenpunch’ smoothie, deze laatste mét groenten en daardoor voor de echte lefgozer.
Sommige medewerkers keken er wel even van op toen zij hoorden dat zij zelf de smoothie moesten maken, maar dat sloeg al snel over in plezier en vermaak. Het werd duidelijk hoe eenvoudig, snel en lekker het is. Door de gezellige en open sfeer, kon de NPB en Enerjoy het gesprek aangaan met de agenten en kantoorpersoneel over hoe gezond zij eten.

Openheid & bewustwording door gezellige sfeer

Smoothies maken was voor sommigen helemaal nieuw, terwijl anderen al ervaren waren in het bereiden van een heerlijke, verse smoothie. Het was mooi om te zien hoe iedereen actief bezig was en dat er positieve verhalen werden gedeeld over gezonde voeding en leefstijl. Het was duidelijk te zien dat het onderwerp duurzame inzetbaarheid lééft onder de agent en dat dit in de toekomst nog veel meer kan brengen.

Support nodig?

Nieuwsgierig naar hoe Enerjoy jouw bedrijf met onderscheidende interventies kan ondersteunen? Lees meer over onze activiteiten of neem direct contact met ons op. Wij denken graag gratis & vrijblijvend met je mee!
[clear]
[message_box]Nedelcho PenchevVind je dit artikel interessant? Deel het via LinkedIn, Twitter of Facebook! Heb je vragen en/of opmerkingen, plaats een reactie op deze pagina. Jouw inbreng is van harte welkom!

Dit artikel is geschreven door:
Nedelcho Penchev
Diëtiste i.o.
[/message_box]