Gezond eten tijdens de nachtdienst | Enerjoy

Image courtesy of stockimages at www.FreeDigitalPhotos.net


Een slaaptekort resulteert in gedrag dat vergelijkbaar is met een paar glazen alcohol op: je bent slaapdronken. Dat betekent meer fouten en helaas ook meer bedrijfsongevallen tijdens een nacht- of ploegendienst. Veel werknemers in bijvoorbeeld de zorg-, transport- en beveiligingsector denken eerst aan anderen en pas daarna aan zichzelf. Hierdoor nemen zij onvoldoende rust en eten zij niet gezond tijdens hun nachtdienst. Herken je dit ook bij jouw werknemers? Het kan ook anders!

Vitaliteit tijdens de nacht

Een goede nachtrust is essentieel voor een vitaal leven. Een nachtdienst kan dat ernstig verstoren. Is vitaliteit dan alleen weggelegd voor diegenen met een 9-5 baan? Natuurlijk niet! Door gezond te eten tijdens de nachtdienst blijft iedere werknemer vitaal aan het werk.

Hoe kan je gezond eten tijdens de nachtdienst?

Enerjoy heeft een duidelijke boodschap: denk eerst aan jezelf, dan kan je goed voor anderen klaarstaan. Draag deze boodschap uit naar jouw werknemers. Met deze 5 tips komen jouw werknemers veilig & vitaal de nacht door.

  1. Drink koffie met mate. Koffie geeft een korte boost, maar zorgt ervoor dat je later slechter slaapt. Drink geen koffie aan het einde van een dienst.Sla geen maaltijden over. Regelmatig eten zorgt voor continue energie. Voor een tijdschema en lekkere recepten, lees de brochure Goedenacht, verrassende informatie en bruikbare tips over nachtarbeid.
  2. Neem regelmatig een korte pauze. Gebruik de tijd om een frisse neus te halen voor nieuwe energie of doe een korte ontspanningsoefening.
  3. Zorg dat je gezonde, eiwitrijke producten eet tijdens de nachtdienst voor langdurige energie. Enerjoy leert jouw werknemers om hun voeding optimaal in te zetten tijdens de Workshop Gezonde Voeding.
  4. Drink ruim voldoende, zo functioneert je lichaam optimaal. Daarnaast is elke wc bezoek weer een korte pauze met een beetje beweging.

Veilig de nacht door

De expertise van Enerjoy ligt bij vitaliteit op de werkvloer, waardoor werknemers veilig aan het werk blijven. Juist voor werknemers in de nacht- of ploegendienst is dit belangrijk. Zij vragen immers veel meer van hun lichaam. Maar met gezonde voeding komt iedereen fit en energiek de nachtdienst door.

Support nodig?

Nieuwsgierig naar hoe Enerjoy jouw bedrijf met onderscheidende interventies kan ondersteunen? Lees meer over onze activiteiten of neem direct contact met ons op. Wij denken graag gratis & vrijblijvend met je mee!
[clear]
[message_box]Marjolein van Kleef | Enerjoy
Graag wil ik je uitnodigen om te reageren op dit artikel. Jouw visie is welkom!
Dit artikel is geschreven door:
Marjolein van Kleef
Diëtiste en blogschrijver
[/message_box]