Kookworkshop tijdens gezondheidsdag 4 | EnerjoyTijdens de dagelijkse drukte op het werk, sluipen ongezonde gewoontes er langzaam in. Want wie geen tijd neemt om te lunchen, eet dan maar een snack achter zijn bureau. En voor al die afspraken buiten de deur worden vele kilometers in de auto gemaakt. Dan is het maar goed dat je als werkgever jaarlijks een gezondheidsdag organiseert: een leuke en informatieve dag vol workshops & activiteiten die een gezonde leefstijl onder je werknemers promoten.
Afgelopen week was het weer zover en mocht Enerjoy enkele workshops verzorgen op de gezondheidsdag voor een van onze opdrachtgevers in Zoetermeer. Het werd een leuke & energieke dag.

Wat is gezond eten?

Na een gezamenlijke opening in het bedrijfsrestaurant, ging Enerjoy van start met de eerste workshop: gezonde voeding. In een nét wat ander jasje gestoken, want zo net in het nieuwe jaar kan iedereen wel wat extra tips voor goede voornemens gebruiken. [easymedia-slider-one med=”8964″ size=”400,267″ order=”asc”]
Een gevarieerde groep collega’s nam deel aan deze workshop, waarbij bleek dat de meesten niet ongevoelig zijn voor de laatste nieuwtjes op het gebied van voeding. Een van de vragen die naar boven kwam ging over E-nummers en melk in relatie tot je gezondheid. Aan Enerjoy de taak om alles in de juiste perspectief te zetten. Aan het eind van de workshop had iedereen de kennis om zelf de voedingsetiketten op verpakking uit te pluizen en hieruit conclusies te trekken.

Gezond in de keuken

In de middag was het tijd om de theorie in de praktijk te zetten. Tijdens de bomvolle kookworkshop ‘Gezond Genieten’ werd het bedrijfsrestaurant omgetoverd tot een heuse kookstudio. Aan de groep de taak om verschillende gezonde hapjes te maken, zoals een alcoholvrije cocktail of een gezond dessert. Een groot gedeelte van de deelnemers had ook bij het ochtendprogramma gezeten. Hierdoor had men elkaar al leren kennen in de ochtend en werd er opvallend goed samengewerkt.[easymedia-slider-one med=”8969″ size=”400,267″ order=”asc”]
De dag werd afgesloten aan tafel, waarbij alle heerlijkheden geproefd en besproken werden. Maar niet voordat er geproost werd op een geslaagde dag met volop gezond eten op het werk!