Gezond Eten Offshore op International Doctors MeetingVoor het 32e International Joint Offshore Doctors Meeting was Katrin Beersen uitgenodigd om als expert te spreken over succesvolle voedingstrajecten offshore. Het congres, dit jaar georganiseerd door de NOGEPA, vond plaats op de ‘SS Rotterdam’ op 7 en 8 juni 2012.

Maritieme sfeer

“In Rotterdam moet je op een grijze, regenachtige dag een beetje zoeken naar een aantrekkelijke uitzicht. Het indrukwekkende cruiseship ‘SS Rotterdam’, met de imposante ‘Queen Mary II’ erachter, is dan ook zeker een reis waard!
En zo loop ik om 9:00 ´s ochtend door de lage, met gouden instrumenten versierde gangpaden van het inmiddels als vergaderlocatie dienende cruiseship. In een ruimte naast het ‘sundeck’ wacht de internationale delegatie van Medische Adviseurs en Directeurs uit de olie- en gas industrie op mij. Mijn presentatie over ons programma ‘Gezond Eten Offshore’ wordt met belangstelling gevolgd.

Gezondheidsexperts tonen interesse

De gezondheidexperts in de offshore sector vinden het uitermate interessant om mijn antwoorden te horen op de volgende vragen:

  • Waarom zijn leefstijlprogramma´s in de offshore sector belangrijk?
  • Waarom is gezond eten een zo delicaat onderwerp?
  • Wat is een slimme aanpak voor een geslaagd voedingstraject?
  • Wat zijn de valkuilen, en hoe kunnen ze vermeden worden?
  • Hoe motiveer je offshore medewerkers duurzaam tot een gezond eetgedrag?

Waarom is ‘Gezond Eten Offshore’ zo succesvol?

De planmatige aanpak – enerzijds een gevarieerd en gebalanceerd voedselaanbod beschikbaar stellen en anderzijds het personeel stimuleren om hier actief voor te kiezen – vinden de offshore dokters uitermate overtuigend. Daarnaast maken we in dit programma gebruik van ‘ambassadeurs’, bijvoorbeeld gemotiveerde offshore medics die graag als kartrekker willen fungeren. Het enthousiasme en plezier dat wij als Enerjoy voedingsdeskundige uitstralen als we workshops en voedingsadviezen op een platform geven dragen er zeker aan bij dat de bemanning zich open stelt voor de boodschap ‘eet gezond’. En tenslotte, het belangrijkste aspect van dit programma: de activiteiten zijn gewoon heel LEUK!

Gaat Enerjoy nu internationaal?

Voor mij was het bijzonder interessant om te ervaren wat bij de offshore gezondheidsprofessionals speelt, waar ze tegen aan lopen, en wat olie maatschappijen en reders zelf al hebben geprobeerd. Daarnaast heeft ons deze boeiende dag (en het informele avondprogramma) een aantal waardevolle contacten opgeleverd. De Noorse delegatie overweegt om mij uit te nodigen voor een presentatie in Noorwegen, en ook operators in het Verenigd Koninkrijk bekijken de mogelijkheden voor ‘Gezond Eten Offshore’ voor hun personeel. En uitdaging die wij graag willen aangaan – “wij zijn er klaar voor!

Support nodig?

Nieuwsgierig naar hoe Enerjoy jouw bedrijf met onderscheidende interventies kan ondersteunen? Lees meer over onze activiteiten of neem direct contact met ons op. Wij denken graag gratis & vrijblijvend met je mee!
[clear]


Katrin Beersen | EnerjoyDit Vind je dit artikel interessant? Deel het via LinkedIn, Twitter of Facebook! Heb je vragen en/of opmerkingen, plaats een reactie op deze pagina. Jouw inbreng is van harte welkom!

artikel is geschreven door:
Katrin Beersen
Voedingsdeskundige & Organisatie-adviseur. De drijvende kracht van Enerjoy.