Food Revolution DayVrijdag 20 mei 2016 was het Food Revolution day! De Nieuwsredactie van de Fontys Hogeschool Journalistiek (FHJ) in Tilburg besteedde hier aandacht aan en interviewde Katrin Beersen van Enerjoy. Door: Maartje Groenen

#FOODREVOLUTIONDAY

Het is Food Revolution Day. Dat betekent dat zeventig landen over de hele wereld zich bezig houden met gezonde voeding. Dit jaar is de vijfde editie van het door Jamie Oliver bedachte initiatief. Nederland doet ook mee met onder andere kookmarathons en workshops over gezonde voeding.

De kracht van gezonde voeding

Voedingsdeskundige Katrin Beersen van voedingscentrum Enerjoy vindt het idee van een kookworkshop goed, maar dan moet het daar niet bij blijven. “Het gaat vooral om het doorzetten van een gezonde leefstijl. Als gezond eten iets eenmaligs is, heeft het niet veel zin.” De betekenis van de uitspraak ‘iets lekkers’ is volgens Beersen een goed voorbeeld van iets wat aangepast moet worden. “Kinderen en jongeren associëren iets lekkers vaak met snoep of een bakje friet en denken niet aan iets gezonds, terwijl gezond ook lekker kan zijn.”
Lees hier het volledige artikel

Support nodig?

Nieuwsgierig naar hoe Enerjoy jouw bedrijf met onderscheidende interventies kan ondersteunen? Lees meer over onze activiteiten of neem direct contact met ons op. Wij denken graag gratis & vrijblijvend met je mee!
[clear]