CurlingEr is de laatste tijd veel veranderd binnen het Enerjoy team: we namen afscheid van oude collega’s en verwelkomden nieuwe. Hoog tijd dus voor een bedrijfsuitje! De ideale gelegenheid om je collega’s beter, en van een andere kant, te leren kennen.

Curling

Dus daar stonden we dan om 8.15h op zaterdagochtend voor de Vechtsebanen in Utrecht. De activiteit was tot op het laatste moment geheim gehouden, dus de verbazing was groot toen we hoorden dat het om een clinic curling ging. Toevallig hadden we die week op kantoor nog een discussie gehad over de toegevoegde waarde van curling op de Olympische spelen. De conclusie luidde unaniem: geen. En nu moesten we er zelf aan geloven.

Natuurtalenten

[styled_image w=”225″ h=”150″ lightbox=”yes” image=”https://ener-joy.nl/wp-content/uploads/2014/02/Team-Enerjoy.jpg” align=”left” rel=”” alt=”Enerjoy teamuitje: curling clinic”]Nog even een warm drankje in de kantine en daarna waren we klaar om het ijs op te gaan. Wij kregen de clinic van niemand minder dan Marcel Rijkes, die met zijn team meerdere malen deel nam aan grote internationale toernooien. Met speciale zooltjes onder onze schoenen schuifelden we één voor één voorzichtig het ijs op. Het was even wennen en zoeken naar stabiliteit, maar al snel was ieder in z’n element.
Na een korte uitleg van de spelregels was het zaak om het ‘gooien’ van de twintig kilo wegende stenen onder de knie te krijgen. Als ware natuurtalenten schoven we over het ijs; eerst met twee stenen om het evenwicht te bewaren en daarna met een steen in de ene hand en in de andere hand de bezem. Eventjes werd er ook geoefend op het creëren van een linksdraaiend of rechtsdraaiend effect van de steen en daarna waren we klaar voor een vriendschappelijk wedstrijdje. Het zogenaamde ‘vegen’ was voor nagenoeg niemand een probleem.

Rechts tegen links

We deelden het Enerjoy team op in twee teams van drie spelers: de linkshandigen tegen rechtshandigen. Strategieën werden tactisch uitgezet en enthousiast, actief en gedreven speelden we 3 ‘ends’ tegen elkaar. In opperste concentratie en onder luidde aanmoediging van collega’s werd er met stenen gegooid en daarna fanatiek geveegd om zo de stenen nog net even iets meer snelheid mee te geven. De inzet en het harde werken van het linkshandige team mocht niet baten en de overwinning ging dan ook naar het rechtshandige team. Eindstand: 7-0.
Na ruim 2 uur hard werken op het ijs was het tijd voor ontspanning en konden we heerlijk opwarmen in de kantine met thee, koffie en (ahum) mierzoete warme chocolademelk. Ook van curling – een veel intensievere sport dan wij ooit hadden gedacht – word je flink hongerig. Gelukkig stond er een smakelijke lunch met broodjes en zelfgemaakte spreads voor ons klaar bij collega Marjolein. Een heerlijk begin van het weekend!
Al met al was het tweede bedrijfsuitje van Enerjoy een groot succes. Het was erg leuk om eens een out-of-the-box activiteit te doen en kennis te maken met een nieuwe sport. En van ons nooit weer een slecht woord over curling! Ook eens kennis maken met curling? Met familie, vrienden of, net als Enerjoy, als bedrijfsuitje? Kijk dan op Curling Clinic Utrecht.
[message_box]Lia Dekker voor web
Graag wil ik je uitnodigen om te reageren op dit artikel. Jouw visie is welkom!
Dit artikel is geschreven door:
Lia Dekker
Diëtiste en blogschrijver
[/message_box]