De VegaboxBinnen Enerjoy hebben we niet alleen een passie voor gezonde voeding, wij houden ook van lekker & gezond koken. Daarom vinden we het altijd leuk om nieuwe dingen op het gebied van eten & koken uit te proberen en deze kennis te delen.
Vorig jaar beoordeelden wel al eens een aantal vegetarische vleesvervangers, deze keer hebben we de Vegabox uitgeprobeerd. Hieronder lees je onze ervaring met de Vegabox.

Wat is de Vegabox?

De Vegabox is een nieuwe maaltijdenbox die bij je wordt thuisbezorgd. In de doos vindt je ingrediënten en recepten voor twee snelle, gezonde én vegetarische maaltijden. Het is vooral een uitkomst voor iedereen die (weleens) vegetarisch wil eten, maar niet goed weet hoe daar mee te variëren. Met onze eerste Vegabox konden wij bietenburgers en een Griekse pastasalade maken.

Wat vonden we van de bietenburgers?

Bietenburger - De VegaboxAls eerste gingen wij aan de slag om bietenburgers met patat van bataat te maken. Hoewel het niet ingewikkeld is om te bereiden, was de aangegeven bereidingstijd erg optimistisch: 20 minuten langer dan aangeven. Het enige waar we tijdens de bereiding tegenaan liepen, was dat we niet wisten of de burgers op hoog/laag vuur gebakken moesten worden. Aangezien ze snel aanbakten, zijn ze dus snel op een lager vuur gezet. Zo bleven ze krokant van buiten en lekker mals vanbinnen!
De bietenburger – met havervlokken, feta en basilicum- was dan ook zeer smakelijk. Wij hadden die dag toevallig ook de Dutch Weedburger gegeten, maar vonden deze lang niet zo smaakvol als de bietenburger van de Vegabox! Ook de bataat was ontzettend lekker, een goed alternatief voor gewoon patat!
Wij vonden de maaltijd erg vullend, voor ons waren de frietjes van bataat eigenlijk niet meer nodig. Onze TIP: vervang die frietjes voor iets ‘groens’, zoals een frisse komkommersalade. Nog een andere TIP: voeg wat plakjes augurk toe op de burger. De burger zelf is erg mals en zacht, alleen in combinatie met het broodje een beetje droog.
Saus zit er niet op de burger en dat hebben wij geen moment gemist. De toevoeging van versgeraspte citroen gaf meer dan voldoende smaak aan de burger. Erg verrassend was dit!
Tot slot: de hoeveelheid bieten en havermout was te veel voor 2 burgers. Wij konden er nu 3 flinke burgers van maken. De grote burgers zijn echter lastig om heel te houden tijdens het omdraaien. Met mini broodjes, was het makkelijker geweest om er 4 kleine burgers van te maken. Zeker ideaal als de een meer eet, dan de ander.

Wat vonden we van de Griekse pastasalade

Griekse pastasalade - De VegaboxDe volgende dag gingen we aan de slag met de Griekse pastasalade. Het eerste dat ons opviel? Dat sommige ingrediënten uit het vorige recept nu werden ‘opgemaakt’ in de Griekse salade. Erg handig! Zo blijf je niet met een halve citroen zitten, die je vervolgens weg moet gooien.
Gelukkig konden wij dit recept wel in de aangegeven tijd maken. Het was erg makkelijk en goed te doen, zeker na een lange werkdag. Ook hier viel ons op dat de hoeveelheid meer dan voldoende was voor 2 personen. Een restje pastasalade werd de dag daarop nog lekker als lunchsalade meegenomen. We vroegen ons daarom wel af, of de broodjes die bij de pastasalade zaten niet overbodig waren. Aan de andere kant: zeker een extra lekkere toevoeging voor de grote eter!
De salade zat boordevol groenten (wij schatten meer dan 200 ons per persoon). De verhouding tussen groenten en pasta was dan ook erg goed, de meeste pastasalades bevatten te veel pasta en nauwelijks groenten. Er had nog wat meer cashewnoten bij gemogen, voor wat extra eiwitten en een lekkere bite. En misschien nog olijven… voor het Griekse zomergevoel. De salade zelf was erg fris, de basilicum en citroen gaven een zomers gevoel op een van de laatste mooie nazomerdagen. Het laat zien dat de makers van de Vegabox oog hebben voor de seizoenen, we zijn dan ook al benieuwd wat het herfstseizoen met zich meebrengt.

Wat is onze algemene conclusie?

Bij de Vegabox krijg je waar voor je geld: de porties zijn meer dan voldoende. Je kan er zelfs meer dan 2 dagen van eten, of met meer dan 2 personen. Aan de recepten kan nog een klein beetje geknutseld worden, zodat het ook écht snel en gemakkelijk te bereiden is, ook voor diegenen die minder vaak in de keuken staan. Het leuke aan de Vegabox vinden wij, dat erg geen abonnement aan vast zit. Als je dus eens een keer zonder inspiratie zit, is de box eenvoudig online te bestellen. Met de Vegabox weet je zeker dat je dan toch de volgende dag een lekker en verrassende maaltijd op tafel kan zetten!
[clear]

Support nodig?

Nieuwsgierig naar hoe Enerjoy jouw bedrijf kan ondersteunen? Lees meer over onze activiteiten of neem contact met ons op. Wij denken graag gratis & vrijblijvend met je mee!
[clear]
[message_box]Marjolein van Kleef | EnerjoyVind je dit artikel interessant? Deel het via LinkedIn, Twitter of Facebook! Heb je vragen en/of opmerkingen, plaats een reactie op deze pagina. Jouw inbreng is van harte welkom!

Dit artikel is geschreven door:
Marjolein van Kleef
Diëtist. Gespecialiseerd in werknemers met onregelmatige diensten.
[/message_box]