Eetgedrag beinvloedt kans op bedrijfsongeval- gastles hogeschoolVorige week verzorgde Enerjoy de gastles ‘Gezond eten & veilig werken’ voor een bijzondere groep: namelijk 4e-jaars studenten Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool (HHS). De ruimte zat vol, een duidelijke indicatie dat er veel belangstelling is voor het onderwerp én het bijzondere werkveld van Enerjoy.
De workshop bestond uit drie delen. Als eerste werd het verband uitgelegd tussen ongezond eetgedrag en de verhoogde kans op een bedrijfsongeval en/of verhoogd ziekteverzuim.
Vakinhoudelijk waren de studenten goed op de hoogte. Ze waren al bekend met schommelingen in de bloedsuikerspiegel. Maar toen hun de cijfers uit onderzoek werd gepresenteerd over ongevallen op het werk door ongezonde eetgewoonten en (ernstig) overgewicht, waren ze geschokt en onder de indruk.

Interactieve quiz zet aan tot nadenken

Tijdens een interactieve quiz werden de studenten geprikkeld om na te denken over het onderwerp. Extra moeilijke vragen deze keer, Eetgedrag beinvloedt kans op bedrijfsongeval gastles hogeschool | Enerjoyde studenten zijn immer al experts op het gebied van gezonde voeding. Toch bleken sommige stellingen inkoppertjes te zijn! De studenten wisten allemaal dat een kroket uit het assortiment van het bedrijfsrestaurant halen niet werkt. “Werknemers kiezen dan simpelweg weer voor iets anders of gaan naar de snackbar op de hoek”, aldus de studenten.
Maar er waren ook lastige stellingen. Want is de samenstelling van voeding in de nachtdienst nou anders dan als je overdag werkt? En blijft cafeïne écht langer dan 5 uur in je bloed zitten? De antwoorden van de studenten waren verdeeld. Gelukkig wist workshopleider Marjolein van Kleef ook hier haarfijn uit te leggen hoe het precies zit.

Tips & trucs over voorlichting

In het laatste onderdeel van de gastles kregen de studenten tips & trucs mee om een goede voorlichting te geven. Zo hoopt Enerjoy dat ook deze toekomstige diëtisten de boodschap over gezonde voeding op een leuke manier weet te vertellen!

Support nodig?

Nieuwsgierig naar hoe Enerjoy jouw bedrijf met onderscheidende interventies kan ondersteunen? Lees meer over onze activiteiten of neem direct contact met ons op. Wij denken graag gratis & vrijblijvend met je mee!
[clear]
[message_box]Zehra van Tienderen | EnerjoyVind je dit artikel interessant? Deel het via LinkedIn, Twitter of Facebook! Heb je vragen en/of opmerkingen, plaats een reactie op deze pagina. Jouw inbreng is van harte welkom!

Dit artikel is geschreven door:
Zehra van Tienderen
Diëtist i.o.
[/message_box]