De gezonde bedrijfskantine: heb jij hem al?

Kantine doorlichting - hoe gezond en lekker is jouw bedrijfskantine | EnerjoyAls dit een vraag is die ook in jouw hoofd omgaat en jij kan nog niet volmondig ‘ja’ antwoorden, dan nodig ik je uit om hier eens verder over na te denken. Dan komen waarschijnlijk vragen in jou op als:

  • Is er iets mis met de kroketten en broodjes gezond die wij serveren?
  • Willen mijn medewerkers gezonde producten wel eten?
  • Wordt dat gezonde aanbod niet meteen heel duur dan?
  • Waarom zou ik eigenlijk het kantine aanbod gezonder maken, wat levert ons dat als bedrijf op?
  • Wat is een kantine doorlichting en wat draagt dit bij aan een gezond aanbod?

Kantine doorlichting geeft antwoorden

Dit zijn allemaal vragen die andere (HR) managers, afdelingshoofden en bedrijfsleiders niet alleen zichzelf afvroegen. Ze stelden deze vragen ook aan Enerjoy. Waarop wij als antwoord gaven: ‘Wat goed dat je deze vragen stelt. Laat ons een doorlichting doen van jouw bedrijfsrestaurant en je krijgt antwoorden op jouw vragen!’ Zo hebben we afgelopen week ook weer een bedrijfsrestaurant van top tot teen op de foto gezet en de cateringmedewerkers gevraagd naar hun visie, wensen en mogelijkheden.

Wat vind jij ervan?

We gaan ook graag in gesprek met de medewerkers over hun ervaringen met het huidige aanbod; zij eten immers dagelijks in de kantine. Dat levert vaak verrassende antwoorden op en extra informatie voor ons. Zo hoorden we afgelopen week: ‘doe maar twee visdagen i.p.v. één, want iedereen vind dat visje heerlijk’ en ‘dat kroketje wil ik niet missen, maar ach, als die er niet elke dag is, is dat prima hoor.’ Veel medewerkers hebben, als we ernaar vragen, echt een duidelijke, goed onderbouwde mening over de goede punten van de kantine en de zaken die zij zouden veranderen als het kon. Dat nemen wij allemaal mee!

Aanbevelingen voor een gezond aanbod

Vervolgens schrijven wij aanbevelingen over de mogelijke veranderingen in het kantine aanbod vanuit gezondheidsoogpunt. Hierbij houden we rekening met presentatie, smaak, budget en wensen van jou én jouw medewerkers. Zodat je een concrete en praktische ideeën op papier krijgt om jouw kantine nog beter en gezonder te maken.

Waarom een gezonde kantine?

Oh ja, jij vroeg ook nog ‘Waarom zou ik eigenlijk het aanbod gezonder maken, wat levert ons dat als bedrijf op?’ Zonder jou direct lastig te vallen met enorme rapporten en te gooien met cijfers, kunnen we een aantal duidelijke antwoorden geven:

  1. Jouw werknemers zullen vaker kiezen voor gezonde producten, wat bijdraagt aan hun algemene gezondheid en fitheid.
  2. De veranderingen in het voedselaanbod zullen de medewerkers als een duidelijke verbetering ervaren, waardoor zij jou als manager/werkgever meer zullen waarderen.
  3. Het nuttigen van een voedzame, uitgebalanceerde lunch leidt tot vermindering van ‘after lunch dips’ en daardoor tot een verhoging van de productiviteit.
  4. Een gezond aanbod van voeding in jouw kantine is een belangrijke stap bij het creëren van een gezonde werkplek voor jouw werknemers, zodat zij met energie & plezier aan het werk blijven.

Support nodig?

Wil jij op de vraag ‘de gezonde bedrijfskantine: heb jij hem al?’ ook graag volmondig ‘JA’ zeggen? neem direct contact met ons op over de doorlichting van jouw kantine!
Nieuwsgierig naar hoe Enerjoy jouw bedrijf met onderscheidende, laagdrempelige en effectieve interventies kan ondersteunen? Lees meer over onze activiteiten.

Meer informatie?

Vind je dit artikel interessant? Deel het via LinkedIn, Twitter of Facebook! Heb je vragen en/of opmerkingen, plaats een reactie op deze pagina. Jouw inbreng is van harte welkom!