Festival voor de nacht. Bioritme & Voeding - EnerjoyVrijdag 9 oktober 2015 organiseerde het FNV voor de eerste keer het Festival voor de Nacht: speciaal voor mensen in de nachtdienst.
Werken in de nacht brengt diverse uitdagingen én risico’s met zich mee. Het festival was dan ook een platform om hierover kennis uit te wisselen en praktische oplossingen aan te bieden. Enerjoy gaf er een inspirerende presentatie over gezonde voeding tijdens de nachtdienst.

Een festival vol inspiratie, herkenning en plezier

Het Festival voor de nacht was een thuiswedstrijd voor Enerjoy! De Rijtuigenloods in Amersfoort vormde een verrassende setting voor dit evenement. Deelnemers konden, net als op elk festival, binnen het programma kiezen uit verschillende activiteiten. Er waren meerdere wagons en perrons in de Rijtuigenloods waar presentaties plaatsvonden. Het maakte dat er een gemoedelijke sfeer was, met veel ruimte om rond te snuffelen en vragen te stellen. De ‘nachtwerkers’ konden zo meer te weten komen over de gevolgen van werken in de nacht, gelaagd roosteren en de juiste verlichting op hun werkplek.

Bioritme & voeding

Bioritme en voeding Presentatie Enerjoy op FNV festival voor de nachtMeteen na de lunch was het de beurt aan Enerjoy om deelnemers achtergrond te geven over het bioritme en hoe je je voeding daarop kan aanpassen tijdens de nacht.
Het onderwerp leefde sterk onder de deelnemers: veel mensen wilden hun eigen ervaringen kwijt en de vragen bleven maar komen. Want: waarom is het slecht om na je nachtdienst nog een slaapmutsje te nemen en hoe moet je nou ’s nachts eten, als je eigenlijk helemaal geen trek hebt?

5 tips om gezond te eten in de nacht

Bioritme en voeding Presentatie Enerjoy op FNV festival voor de nachtHet was onmogelijk om alle vragen in een half uur tijd te beantwoorden. Gelukkig was hier na de presentatie nog ruim de tijd voor. Je kan de presentatie over bioritme & voeding hieronder bekijken, maar ook terugvinden op de website van FNV Festival voor de Nacht.
Wil jij ook weten hoe je gezond kan eten tijdens de nacht? Lees onze blog gezonde voeding tijdens ploegendienst, 5 tips.
[clear]

Support nodig?

Nieuwsgierig naar hoe Enerjoy jouw bedrijf kan ondersteunen? Lees meer over onze activiteiten of neem contact met ons op. Wij denken graag gratis & vrijblijvend met je mee!
[clear]
[message_box]Marjolein van Kleef | EnerjoyVind je dit artikel interessant? Deel het via LinkedIn, Twitter of Facebook! Heb je vragen en/of opmerkingen, plaats een reactie op deze pagina. Jouw inbreng is van harte welkom!

Dit artikel is geschreven door:
Marjolein van Kleef
Diëtist. Gespecialiseerd in werknemers met onregelmatige diensten.
[/message_box]