onze workshops & trainingen

Onderdeel van onze missie is om organisaties iedere dag vitaler te maken.

Een belangrijke tool om dit te bewerkstelligen zijn onze workshops. Hiermee brengen wij kennis over, zetten theorie om naar praktijk en reiken deelnemers handvaten aan om zelf de regie te nemen naar een vitaler leven.

Wij delen vitaliteit in op vijf deelgebieden: slaap, beweging, voeding, ontspanning & werkgeluk. Aan de hand van de pictogrammen geven wij aan welke workshops betrekking hebben op welk deelgebied.

Hoe kleine veranderingen een groot verschil maken.

We starten deze workshop met een korte samenvatting van een gezonde levensstijl. We hebben het dan over voeding, slaap, beweging, ontspanning/stress. We zien in de praktijk vaak dat mensen heel enthousiast beginnen aan goede voornemens, maar dat deze naar verloop van tijd weer naar de achtergrond zakken. 

In deze workshop lichten we de valkuilen toe en geven we handvatten om gezonde gewoontes permanent te integreren in iedere levensstijl. 

De deelnemers ontvangen een (digitale) werkmap en na de workshop een digitale hand-out met alle tips & tricks. Met behulp van de werkmap maken we onze gewenste gewoontes inzichtelijk bieden we een bewezen methode om iedere dag een kleine stap te zetten richting een geldige toekomst.

Neem contact op voor meer informatie.

deelgebied_1_beweging
deelgebied_2_slaap
deelgebied_5_voeding

Gelukkige mensen zijn gezonder, veerkrachtiger, hebben meer energie en zijn innovatiever. Vanuit de vitaliteit een onmisbaar deelgebied.

In deze workshop gaan we op zoek naar de betekenis van geluk, en werkgeluk. We benaderen geluk vanuit de wetenschap. We schetsen een theoretisch kader en doen kleine testjes om erachter te komen hoe het met jouw geluksniveau zit en reiken handvaten aan om dit te verhogen.

Het tweede gedeelte van de workshop gaat over werkgeluk. Werk speelt een centrale rol in het leven van veel mensen. Het werk kan van invloed zijn op de privésituatie, terwijl zaken in de privésfeer ook invloed kunnen hebben op de werksituatie. In deze workshop staan we stil bij wat iemand gelukkig maakt, en hoe wij hier zelf de regie in kunnen nemen. Een theoretisch kader aangevuld met praktische tips. Zowel in prive- als in de werksituatie.

Deelnemers zullen in de workshop de SWING-vragenlijst invullen (de SWING is ontwikkeld door Prof. Sabine Geurts e.a., Behavioural Science Institute, Radboud Universiteit Nijmegen).

Hierdoor wordt het inzichtelijk of er sprake is van een negatieve of positieve thuis-werkinferentie en/of een negatieve of positieve werk-thuisinferentie. En belangrijker: wat men zelf kan doen om het ervaren van geluk te verhogen.

Neem contact op voor meer informatie.

deelgebied_3_werkgeluk
deelgebied_4_ontspanning

Met de deelnemers gaan we aan de slag met een plenaire uitleg van ongeveer 10 minuten over de toegevoegde waarde van gezonde tussendoortjes en lunchgerechten voor je gezondheid en je energieniveau, de ingrediënten en een veilig gebruik van het kookgerei en de blenders.

Wij gaan uit van hapjes die makkelijk binnen enkele minuten te maken zijn, en die je goed kunt mee nemen. De diëtiste/kok lichten tevens de gezonde aspecten toe. We beginnen wij met een korte uitleg over het belang van gezonde snacks voor je energieniveau gedurende de dag. Door het zélf te maken leren deelnemers hoe makkelijk je gezond kunt eten, en hoe leuk het is om nieuwe smaken te ontdekken.

De activiteit biedt tevens een platform om op een laagdrempelige manier in gesprek te raken met de deelnemers. Er is alle tijd om vragen te stellen. Na afloop krijgen de deelnemers een hand-out met een veeltal gezonde snackrecepten mee.

Neem contact op voor meer informatie.

deelgebied_3_werkgeluk
deelgebied_5_voeding
deelgebied_4_ontspanning

In deze interactieve workshop gaan de deelnemers aan de slag met het thema slaap. In het theoretische kader behandelen o.a. wij waarom we slapen, de verschillende slaapstadia en hun functies. Onomstotelijk wetenschappelijk bewijs toont aan dat een goed slaap patroon je geheugen verbetert, creativiteit stimuleert en vermindert ‘food cravings’.

Daarnaast verlaagt een goed slaap patroon het risico een hart aanval en diabetes. Je gaat je gelukkiger voelen en minder nerveus. Geïnteresseerd?

Met vijf vragen komen de deelnemers erachter of zij een goed slaappatroon hebben. De deelnemers gaan erachter komen welk type slaper zij zijn (nachtuilen of vroege vogels) en wat dit voor hen betekent. Tot slot behandelen we de top 10 do’s en don’t voor een goede nachtrust.

Neem contact op voor meer informatie.

deelgebied_2_slaap
deelgebied_4_ontspanning

Deze interactieve workshop biedt waardevolle kennis en alle praktische handvatten om een beter slaappatroon te ontwikkelen en daardoor energiek wakker te worden en fit aan het werk te gaan.

Door middel van stellingen brengen deelnemers hun huidige slaappatroon in kaart. Aan de hand van de theorie en praktische tips, gaan zij vervolgens zelf een actieplan maken om hun eigen slaappatroon te verbeteren. Aan het einde van de workshop gaat de groep praktisch aan de slag met een slaap-en ontspanningsoefening.

Deze workshop is ideaal voor medewerkers met een fysieke baan, die een hoog concentratievermogen moeten hebben en/of onregelmatige werktijden hebben.

Neem contact op voor meer informatie.

deelgebied_1_beweging
deelgebied_2_slaap
deelgebied_4_ontspanning