Enerjoy

Workshop ‘Gezond eten & veilig werken’

De voedingsdeskundige legt in deze interactieve en praktische workshop van 1 uur de relatie tussen gezond eten & veilig werken uit en motiveert de werknemers om regelmatig en bewust te eten.

Ongezond en onregelmatig eten veroorzaakt namelijk schommelingen in de bloedsuikerspiegel. Dit zorgt naast concentratieverlies en minder alertheid ook voor geheugenproblemen, langere reactietijden en een slechtere coördinatie.

Deze workshop maakt uw (fysiek werkend) personeel op een toegankelijke wijze en met herkenbare voorbeelden bewust van de risico´s van ongezonde eetgewoonten. De adviezen voor gezonde snacks worden aansluitend meteen praktisch geoefend. Het ervaren biedt een aanzienlijk leereffect en positieve stimulatie voor gedragsverandering.

Onderwerpen workshop gezond eten & veilig werken

 • De invloed van suiker op je bloedsuikerspiegel;
 • De gevolgen van schommelingen in je bloedsuikerspiegel voor je alertheid en concentratievermogen;
 • Lange termijn gevolgen van ongezond eten;
 • Het belang van gezonde snacks;
 • Hoe, wat en wanneer kan je het beste eten om je energie gedurende de dag op pijl te houden (met behulp van de “Eatwell Plate”)

Meteen praktisch oefenen

. Maken van gezonde tussendoortjes - EnerjoyAansluitend aan het theoretische gedeelte gaan de deelnemers aan de slag en bereiden onder toeziend oog van de voedingsdeskundige gezonde tussendoortjes, passend bij hun (werk)situatie en behoeftes. In een kwartiertje leren uw medewerkers hoe makkelijk je gezond kunt eten, en hoe leuk het is om nieuwe smaken te ontdekken. Klik op de Tab “Opties” voor meer info over het praktische gedeelte.

Voor wie is deze workshop?

Deze workshop is speciaal ontwikkeld voor organisaties:

 • Waar fitte & alerte werknemers van essentieel belang zijn;
 • Met gevaarlijke werkprocessen en -omgevingen;
 • Met ploegen- en nachtdiensten.

Koken & Proeven op het werk

Veilig werken & gezond eten in de fabriekshal - EnerjoyAansluitend aan de workshop gezond eten & veilig werken kunnen de deelnemers op een plezierige manier beleven hóe lekker gezonde voeding is! In een gezellige sfeer maken de charmante Enerjoy voedingsdeskundigen de deelnemers enthousiast voor gezonde voeding.

De deelnemers gaan zelf actief aan de slag en bereiden onder toeziend oog gezonde hapjes (= gezonde tussendoortjes), passend bij hun (werk)situatie en behoeftes, makkelijk te bereiden en toch nieuw en verrassend. De voedingsdeskundigen lichten tevens de gezonde aspecten toe.

Door het zélf te maken leren deelnemers hoe makkelijk je gezond kunt eten, en hoe leuk het is om nieuwe smaken te ontdekken. De activiteit biedt tevens een platform om op een laagdrempelige manier in gesprek te raken met de deelnemers. Er is alle tijd om persoonlijke vragen te beantwoorden.

Meer informatie over Koken en Proeven op het werk

E-learning cursus over gezond eten & veilig werken

Na de workshop kunnen de deelnemers een 5 weken durende e-learning cursus volgen over gezond eten & veilig werken. In deze e-learning is er ruimte voor herhaling & verdieping van de workshop.


Gezond eten & veilig werken - EnerjoyDe deelnemers worden zich bewust dat voedsel en eetgedrag invloed heeft op de veiligheid. Ze krijgen praktische tips over wat en wanneer ze moeten eten & drinken. Hiermee behouden ze gedurende de dag een hoge concentratie, alertheid & reactievermogen.

Dit zorgt op de korte termijn voor energieke, vrolijke en productieve werknemers. Door gezond eetgedrag blijven de werknemers op lange termijn op gezond gewicht en hebben ze minder kans op verzuim en uitval.

Workshop ‘Gezond eten & veilig werken’

 • Alles over gezond eten & veilig werken;
 • Interactieve workshop met herkenbare voorbeelden;
 • Actief aan de slag met het maken van gezonde tussendoortjes.

Prijs: € 595,-, exclusief btw en reiskosten; maximaal 20 deelnemers per workshop.
Boek meerdere workshops op een dag en ontvang korting! Vraag nu uw persoonlijke offerte aan.


Meer info of boeken? Neem Nu contact op

Neem contact op met Enerjoy - gezond eten op het werk

Testimonials

Het aanstekelijk enthousiasme en deskundigheid van Enerjoy maakt dat praten over gezonde voeding leuk en leerzaam tegelijk is.

Annette van der Gun
CNV Vakcentrale

Mede dankzij de verschillende workshops van Enerjoy is de eerste Health Week bij Fluor een groot succes geworden!

Angela Schoon
Fluor

Wil je je onderneming bewuster laten worden wat voeding betreft? Weet je alleen niet hoe het zal aanslaan? Begin bij de voedingsquiz!

Ximena Alvarez
Talent & Pro

Enerjoy geeft op een toegankelijke manier inzicht in de basisprincipes van gezonde voeding en helpt mensen op weg bij het maken van bewuste keuzes.

Rianne Bezemer
Hero Benelux

Marjolein wist de deelnemers te claimen vast te houden mee te laten doen en dat op een hele jeugdige en enthousiaste wijze. dank voor jullie fantastische inzet!

Jack Janse
EdeA

Ik heb genoten van de Enerjoy workshop: Voor meer gezonde "joy" op het olieboorplatform!

Mike Carbiere
Noble Drilling

De praktische workshop gezonde voeding geeft informatie en tips waardoor je bewust en makkelijk een gezond voedingspatroon kunt naleven!

Dominique van 't Hoog
DOEN Staff & Training

Educatief, dynamisch en leuk om te doen. Het heeft zeker voordelen voor de langere termijn!

Daan van der Hoek
Noble Drilling

De workshop gezonde voeding was zeer interessant. Hier heb ik zeker wat van geleerd en werd zeer levendig en praktijkgericht gebracht.

Lars Wilkes
MKB Verzekeren

Goed georganiseerd door enthousiaste dames!

NHL Hogeschool

Complimenten voor Marjolein´s expertise op het gebied van ploegendienst tijdens de nascholing voor BGN gewichtsconsulenten.

Sandra Kok
Coördinator nascholingen BGN

De collega’s waren nog enthousiaster dan ik had verwacht en gehoopt. Men was heel nieuwsgierig en deed volop mee!

Sandra Gerrése
PostNL (voorheen TNT)

Door de Vitaliteitsquiz leer je echt interessante specs over voeding. Het maakt je bewust van wat je eet, op een leuke manier!

Nicoline van Mulken
ManpowerGroup

De workshop gezonde voeding geeft praktische en nuttige kennis en bewustzijn.

Marco Wigbers

De lifestyledag was erg leuk. Alleen maar leuke reacties op gehad. Ik ben heel tevreden.

Jolanda Fokker
Gemeente Nieuwkoop

De workshop is goed bevallen en de verschillende reacties van collega’s waren positief. Ik zelf heb zelfs al mijn boodschappen hierop aangepast.

Bianca Bouwman
Solera Nederland