Enerjoy

Icoon Voedingsprogramma's - Enerjoy

Voedingsprogramma op het werk


Enerjoy zet op maat gemaakte voedingsprogramma´s in om uw organisatie stapsgewijs te begeleiden naar een langdurig gezond eetgedrag op de werkvloer.

Een slimme aanpak voor duurzame resultaten

Als werkgever kunt u direct bijdragen aan gezonde voeding en een hoog energieniveau van uw personeel. De ideale aanpak: zorg enerzijds voor een optimaal voedselaanbod op het werk en motiveer anderzijds uw medewerkers om bewust voor gezonde voeding te kiezen. Wij ontwikkelen voor uw organisatie een praktisch voedingsprogramma op maat om deze twee doelen te realiseren.

De ingrediënten van elk voedingsprogramma op het werk

Model Ingredienten Voedingsprogramma - EnerjoyEnerjoy biedt een integrale aanpak. Door middel van advies, begeleiding en leuke doeltreffende activiteiten verankeren wij gezond eetgedrag in de bedrijfscultuur. Jarenlange ervaring leert dat succesvolle en duurzame voedingsprogramma’s gebaseerd zijn op drie pijlers:

  1. Aanbieden van gezonde voeding
  2. Bewustwording creëren
  3. Stakeholders betrekken en ambassadeurs & draagvlak creëren

Dit zijn als het ware de drie hoofdingrediënten voor gezond eten op het werk. Al onze activiteiten doelen dan ook op één of meerdere van deze pijlers.

Voedingsprogramma in de praktijk

Enerjoy helpt u als werkgever een gezond, gevarieerd en smaakvol voedselaanbod beschikbaar te stellen; overal waar uw medewerkers eten. Om de bewustwording bij uw werknemers met betrekking tot gezonde voeding te verhogen geven wij onder andere interactieve workshops, praktische trainingen, boeiende bedrijfsevenementen en voedingsadviezen. Het werven van stakeholders is een proces dat binnen uw organisatie plaatsvindt. Enerjoy helpt u bij het ‘lobbyen’ voor gezonde voeding binnen uw organisatie en biedt ondersteuning bij het creëren van ambassadeurs voor uw voedingsprogramma.

Alle bovenstaande activiteiten zijn zowel organisatiebreed als op individueel niveau en zijn altijd laagdrempelig, doeltreffend en uitnodigend.


Voedingsprogramma’s zijn bedoeld voor organisaties die structureel veranderingen aan willen brengen in het eetgedrag binnen een onderneming. Hiervoor bestaan concrete aanleidingen waarvan veiligheid op het werk een voorbeeld is.

Werkgevers die duurzame inzetbaarheid belangrijk vinden, fitte en gemotiveerde medewerkers willen en een gezonder voedingsbeleid op de werkvloer willen realiseren, zijn bij Enerjoy op het juiste adres.

Wie zijn onze opdrachtgevers en binnen welke sectoren zijn wij werkzaam?

Voeding en veiligheid op het werk
Gezonde voeding is de basis voor veilig werken. Vooral op afgelegen werkplekken, in risicogevoelige werkomgevingen, bij crisis- en conflictbeheersing zijn fitte en alerte medewerkers van vitaal belang. Hierin ligt de jarenlange expertise van Enerjoy.

Voedingsprogramma cyclus - EnerjoyDe opzet, duur en inhoud van een voedingsprogramma bepaalt Enerjoy samen met de betrokken partijen. Een voedingsprogramma heeft een helder doel. Het heeft een begin, maar geen einddatum en bestaat uit vastgelegde stappen in een bepaalde volgorde. Deze stappen worden doorlopen in een cyclus van minimaal 6 tot maximaal 12 maanden.

Op het een nulpunt vindt er een nulmeting plaats, bijvoorbeeld met een PMO (periodiek medisch onderzoek). Als een gehele cyclus is doorlopen, raden wij een korte evaluatie aan, zodat stappen eventueel kunnen worden aangepast. Vervolgens start de cyclus opnieuw, maar dan op een hoger niveau. Hierdoor ontstaat een opwaartse spiraal.

De stappen van een voedingsprogramma zijn onder meer de activiteiten die u onder het kopje voedingsactiviteiten kunt vinden. Gaandeweg kunnen er nieuwe activiteiten specifiek voor uw organisatie ontwikkeld worden. Ook communicatie(middelen) en interne vergaderingen, evenementen en presentaties kunnen onderdeel zijn van onze begeleiding. Zo werken wij stapsgewijs toe naar een gezonde organisatie.

Gezond voedingsaanbod

Wij beginnen met een evaluatie van het bestaande voedselaanbod binnen uw organisatie. Als u over een bedrijfsrestaurant beschikt dan is de eerste stap het doorlichten van het bedrijfsrestaurant en een optimalisering van het voedselaanbod. Dit gebeurt altijd in samenwerking met de cateraar. Een logische stap die hiermee te maken heeft, is de training Gezond koken voor bedrijfscatering. Dit geeft de catering de nodige kennis en handvatten om met gezonde ingrediënten en bereidingswijzen te werken.

Bewustwording omtrent gezonde voeding

Uw werknemers worden bewust van de noodzaak en het profijt van gezonde voeding op het werk door deelname aan diverse activiteiten. Zo is ons Vitaliteitsquiz ‘Feiten & Fabels over voeding’ of de inloopworkshop Koken en Proeven op het werk een leuke en laagdrempelige manier om uw personeel enthousiast te maken over gezond eten. Onze interactieve Workshop Gezonde Voeding gaat meer de diepte in en biedt de deelnemers alle nodige kennis en handvatten om gezonde keuzes te maken.

Naast genoemde producten en diensten ontwikkelt Enerjoy ook voorlichtings- en communicatiemateriaal zoals posters, op maat gemaakte brochures, receptenboekjes, nieuwsbrieven, stickers (waaronder food labeling), menuborden en –kaarten, etc.


Gezonde voeding zorgt voor energieke, fitte en veerkrachtige mensen die de hele dag goed en gezond functioneren binnen een organisatie. Dit zorgt niet alleen voor een prettige werksfeer, maar levert ook een hoog financieel rendement op. Onderzoek (TNO) wijst uit dat elke geïnvesteerde euro in (preventieve)voedingsprogramma’s circa € 2,50 oplevert.

Duurzaam inzetbare medewerkers

Gezonde voeding maakt van uw werknemers duurzaam inzetbare medewerkers. Zij:

  • hebben een hoog energieniveau gedurende de dag;
    Door regelmatig normale porties en suikerarm, zetmeel- en vezelrijk te eten.
  • zitten lekker in hun vel;
    Want er is ’s avonds nog energie over om te sporten. Hierdoor slapen ze beter.
  • zijn fit en weerbaar;
    Gevarieerde voeding bevat alle voedingsstoffen voor een goede weerstand.
  • bezitten veerkracht & herstelvermogen;
    Wie zich energiek voelt kan dagelijkse ups en downs beter aan.
  • hebben zin in de dag en het werk;
    Met een glimlach voor een prettige sfeer op het werk.

Gezonde voeding en het rendement

Concreet betekent dit dat er winst te behalen is op verschillende vlakken, namelijk:

Intern:

  • Veiligheid: minder ongevallen door hoog concentratieniveau.
  • Hoger productieresultaat.

Ontwikkeling:

  • Meer initiatieven van werknemers.
  • Creativiteit en bevlogenheid.
  • Goed leiderschap.
  • Prettige werksfeer.

Extern:

  • Aantrekkelijke werkgever (imago, reputatie).
  • MVO: maatschappelijk verantwoord ondernemen.
  • Gezonde organisaties leveren gezonde diensten.

Gratis adviesgesprek? Neem Nu contact op

Neem contact op met Enerjoy - gezond eten op het werk
Voedingsprogramma | Enerjoy

Download productbrochure Voedingsprogramma

Overzicht Voedingsprogramma

Overzicht Voedingsprogramma

Marijn van Meel | Enerjoy

Katrin Beersen
Diëtiste, projectcoördinator en specialist voor voedingsprogramma's

Nodig mij uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

Neem per email contact op met Marijn van Meel van Enerjoy marijn@ener-joy.nl
Neem per telefoon contact op met Marijn van Meel van Enerjoy 06 1167 7498