Enerjoy

Icoon Vitaliteitsquiz lekker actief - Enerjoy

Vitaliteitsquiz ‘Feiten & Fabels over voeding’

Laat uw medewerkers op een plezierige manier ‘lekker actief’ zijn door ze fysiek en mentaal in beweging te brengen met deze Vitaliteitsquiz over gezonde voeding!

Zo werkt de interactieve quiz

Door de interactieve ‘feit of fabel’ quiz á la ‘petje op, petje af’ worden de deelnemers zich ervan bewust wat gezonde voeding voor je vitaliteit kan betekenen. Leerzaam, laagdrempelig en vooral erg leuk om mee te doen.

Afhankelijk ervan of deelnemers een bewering over voeding als ‘Feit’ of ‘Fabel’ beoordelen, lopen of springen zij in het betreffende kader (=afgeplakt op de grond met tape). Het juiste antwoord wordt door de quizmaster (= voedingsdeskundige) toegelicht.

Door deze quiz zijn medewerkers echt vitaal bezig en zullen zo ervaren dat zij lichamelijk in beweging zijn, de hersenen gebruiken, lachen, in een groep (=sociaal) bezig zijn, plezier hebben, iets nieuws leren.

Onderwerpen die aan bod komen

De stellingen zoemen in op verschillende onderwerpen. Kies hieronder twee á drie onderwerpen die je goed bij de doelgroep vindt passen:

 • Voeding & Trends;
 • Voedingsstoffen;
 • Drinken & vocht;
 • Gewicht: Afvallen en aankomen;
 • Vegetarisch eten;
 • Eetgedrag;
 • Veilig koken & eten;
 • Voeding, beweging & verbranding;
 • Claims op verpakkingen;
 • Voeding & veilig werken.

Bijzonderheden workshop

Duur: 30 minuten.
Locatie: Op iedere locatie mogelijk.
Aantal deelnemers: Max 250 deelnemers per quiz.
Benodigdheden: Genoeg ruimte om te staan en te bewegen. Beamer, scherm en audio-installatie.

Vitaal bezig

Iedereen is 30 minuten echt vitaal bezig en de deelnemers zullen zo ervaren dat zij lichamelijk in beweging zijn, de hersenen gebruiken, lachen, in een groep (=sociaal) bezig zijn, plezier hebben, fruit eten, iets nieuws leren over gezonde voeding … De ultieme beleving van vitaliteit in 30 minuten!


De quiz vindt plaats in een zaal die genoeg bewegingsvrijheid biedt voor het aantal deelnemers. Hoe groter de ruimte, hoe beter. Want dan kunnen meer mensen mee doen. Zet het volume maar lekker hard – de Enerjoy quizmaster brengt uw personeel zeker in beweging!

Vitaliteitsquiz als energizer

Heeft u een gezonde energizer nodig op een dag vol vergaderingen? Even ‘lekker actief!’ zijn, en de deelnemers zijn er met een fris hoofd weer bij!

Vitaliteitsquiz tijdens de lunch

Vitaliteitsquiz | EnerjoyDe quiz kan ook zittend worden gehouden. Bijvoorbeeld tijdens de bedrijfslunch. De deelnemers kunnen, door het omhoog houden van een bijvoorbeeld een stuk fruit, duidelijk maken of zij deze stelling beoordelen als feit of fabel.

Kick-off van duurzame inzetbaarheid

Wilt u van start gaan met duurzame inzetbaarheid of gezondheidsweek? De vitaliteitsquiz kan gemakkelijk voor hele grote groepen georganiseerd worden. Daarmee is deze laagdrempelige en organisatiebrede activiteit de ideale aftrap van iedere vitaliteitscampagne!

Vitaliteitsquiz

 • Leerzaam, laagdrempelig en vooral leuk;
 • Interactief;
 • Fysiek en mentaal in beweging;
 • Maximaal 250 deelnemers.

Prijs vanaf: € 380,- exclusief btw en reiskosten.
Boek meerdere quizzes op een dag en ontvang korting! Vraag nu uw persoonlijke offerte aan.


Meer info of boeken? Neem Nu contact op

Neem contact op met Enerjoy - gezond eten op het werk
'Productbrochure Vitaliteitsquiz 'Feiten & Fabels' | Enerjoy'

Download productbrochure Vitaliteitsquiz

Testimonials

Het aanstekelijk enthousiasme en deskundigheid van Enerjoy maakt dat praten over gezonde voeding leuk en leerzaam tegelijk is.

Annette van der Gun
CNV Vakcentrale

Mede dankzij de verschillende workshops van Enerjoy is de eerste Health Week bij Fluor een groot succes geworden!

Angela Schoon
Fluor

Wil je je onderneming bewuster laten worden wat voeding betreft? Weet je alleen niet hoe het zal aanslaan? Begin bij de voedingsquiz!

Ximena Alvarez
Talent & Pro

Enerjoy geeft op een toegankelijke manier inzicht in de basisprincipes van gezonde voeding en helpt mensen op weg bij het maken van bewuste keuzes.

Rianne Bezemer
Hero Benelux

Marjolein wist de deelnemers te claimen vast te houden mee te laten doen en dat op een hele jeugdige en enthousiaste wijze. dank voor jullie fantastische inzet!

Jack Janse
EdeA

Ik heb genoten van de Enerjoy workshop: Voor meer gezonde "joy" op het olieboorplatform!

Mike Carbiere
Noble Drilling

De praktische workshop gezonde voeding geeft informatie en tips waardoor je bewust en makkelijk een gezond voedingspatroon kunt naleven!

Dominique van 't Hoog
DOEN Staff & Training

Educatief, dynamisch en leuk om te doen. Het heeft zeker voordelen voor de langere termijn!

Daan van der Hoek
Noble Drilling

De workshop gezonde voeding was zeer interessant. Hier heb ik zeker wat van geleerd en werd zeer levendig en praktijkgericht gebracht.

Lars Wilkes
MKB Verzekeren

Goed georganiseerd door enthousiaste dames!

NHL Hogeschool

Complimenten voor Marjolein´s expertise op het gebied van ploegendienst tijdens de nascholing voor BGN gewichtsconsulenten.

Sandra Kok
Coördinator nascholingen BGN

De collega’s waren nog enthousiaster dan ik had verwacht en gehoopt. Men was heel nieuwsgierig en deed volop mee!

Sandra Gerrése
PostNL (voorheen TNT)

Door de Vitaliteitsquiz leer je echt interessante specs over voeding. Het maakt je bewust van wat je eet, op een leuke manier!

Nicoline van Mulken
ManpowerGroup

De workshop gezonde voeding geeft praktische en nuttige kennis en bewustzijn.

Marco Wigbers

De lifestyledag was erg leuk. Alleen maar leuke reacties op gehad. Ik ben heel tevreden.

Jolanda Fokker
Gemeente Nieuwkoop

De workshop is goed bevallen en de verschillende reacties van collega’s waren positief. Ik zelf heb zelfs al mijn boodschappen hierop aangepast.

Bianca Bouwman
Solera Nederland

Foto Slideshow

Introductie van de Vitaliteitsquiz door Katrin | EnerjoyKatrin legt de spelregels van de Quiz uit | EnerjoyIn welk vak ga ik staan? Is het een feit of ... toch een fabel? | EnerjoyEn ... had ik het juist? | EnerjoyDe Vitaliteitsquiz kan ook aan tafel gehouden worden | EnerjoyFeit = appel, fabel = banaan | EnerjoyHet antwoord kan verrassend zijn! | Enerjoy