Enerjoy

Nieuws

Hier vind je het laatste nieuws over Gezonde voeding & Vitaliteit in het bedrijfsleven. Weet je een interessant item, laat het ons dan weten. Bij voorbaat dank!

24/04/2015: Waarom lukt het nog steeds niet om gezond te eten?
Nederland eet ongezond en wordt daardoor te dik, blijkt deze week uit onderzoek. Groente, fruit en vis laten we vaak links liggen, maar een chocoladereep niet. Want die is op elke straathoek te vinden.

Lees meer op NU.nl.

23/04/2014: CBS: Nederlanders eten onvoldoende groente, fruit en vis
Uit de Gezondheidsenquête 2014 (CBS & RIVM) blijkt onder andere dat slechts een kwart van alle mensen twee of meer stuks fruit eet per dag.

Lees meer op VoedingNU.

16/04/2014: Vijf dagen zondigen heeft al grote impact op je lichaam
Na vijf dagen vet eten beginnen de spieren in je lichaam te protesteren. Aangezien spieren verantwoordelijk zijn voor dertig procent van je lichaamsgewicht, hebben zij een grote invloed op het in balans houden van de bloedsuikerspiegel. Als de bloedsuikerspiegel ontregeld is, heeft dit gevolgen voor de rest van het lichaam en kan dit leiden tot gezondheidsproblemen.

Lees meer op Scientias.

19/01/2015: Kwart van de voeding van Nederlanders is geen basisvoeding.
VoedingNuEen kwart van de voeding van Nederlanders bestaat uit producten die niet behoren tot de Schijf van Vijf, bijvoorbeeld snacks en frisdranken. Ook kiezen Nederlanders binnen productgroepen zoals vlees, zuivelproducten en snacks, vaak de minder gezonde producten. Dat blijkt uit onderzoek van het RIVM.

Lees meer op VoedingNU.

10/12/2014: Levensverwachting daalt met acht jaar door obesitas.
Foodwatch‘Mensen met obesitas kunnen tot acht jaar minder lang leven dan mensen met een normaal gewicht, aldus onderzoek.

Ook bleek dat de jaren dat iemand in goede gezondheid leeft, twee tot vier keer zo kort is bij mensen met overgewicht of obesitas dan bij mensen met een gezond BMI.

Lees meer op VoedingNU.

17/11/2014: Word foodwatch-donateur.
Foodwatchhoe kun je voor jezelf (en voor je kinderen) weloverwogen keuzes maken als eerlijke en transparante informatie ver te zoeken is? Onleesbare etiketten, misleidende marketing, discutabele E-nummers en andere toevoegingen, en voedselschandalen die elkaar in een rap tempo opvolgen.

foodwatch is een kleine organisatie met een groot bereik. We zijn volstrekt onafhankelijk van overheden en de voedselindustrie, wat helaas niet voor veel organisaties te zeggen valt. Alleen op die manier kunnen we ons werk blijven doen; opkomen voor jouw rechten en gezondheid.

Word foodwatch-donateur.

08/09/2014: 5 miljoen voor duurzame inzetbaarheid in het MKB.
Minister Lodewijk Asscher en voorzitter Michaël van Straalen van MKB-Nederland hebben vandaag in Rotterdam een intentieverklaring getekend om de duurzame inzetbaarheid van werknemers in het midden- en kleinbedrijf te stimuleren. Hiervoor stelt de minister voor de komende vier jaar een bedrag van 5 miljoen euro beschikbaar aan MKB-Nederland.

Lees het nieuwsbericht.

08/07/2014: Hilarisch filmpje over leefstijl.
Hilarisch filmpje over leefstijl: vet voedsel en onvoldoende beweging zijn slecht de gezondheid.

28/04/2014: Fabrikanten misleiden met rooskleurige suiker-percentages op verpakking.
De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) heeft eind maart voorgesteld het advies voor de inname van toegevoegde suikers in voedsel te halveren. Toch tonen fabrikanten op de verpakking van producten nog een veel rooskleuriger plaatje. Bekijk de uitzending van Tros Radar:

24/04/2014: Groentesap wordt hipste drankje.
Groentesap. Het is geen woord dat onmiddellijk op de speekselklieren werkt. Eerder roept het visioenen op van obscure veganistische winkeltjes, de geur van geitenwollen sokken. Maar dat zal niet lang meer duren. Groentesap is namelijk heel hard bezig om het hipste drankje sinds de latte macchiato te worden.

Op Gezond in Bedrijf vindt u het originele en volledige bericht.

02/04/2014: Nederlanders eten minder groente en fruit.
Nederlanders eten tegenwoordig minder groente en fruit dan 20 jaar geleden en meer chips, chocola en snoep.

Lees het RIVM rapport Veranderingen in het aanbod van voedingsmiddelen en de voedselconsumptie. Resultaten gebaseerd op bijna 25 jaar voedselconsumptieonderzoek.

02/04/2014: Het eten van zeven of meer porties fruit en groente per dag redt levens, zeggen experts.
Het eten van zeven of meer porties fruit en groente per dag is gezonder dan de minimum vijf aanbevolen porties per dag en het verlengt levens, zeggen experts. Een onderzoek onder 65,226 mensen laat zien dat hoe meer fruit en groente men eet, hoe kleiner het risico op sterfte, ongeacht de leeftijd.

Op BBC News vindt u het originele en volledige bericht.

20/03/2014: Eten is meer dan het opsommen en beoordelen van voedingsstoffen.
In Nederland eten we vaak buiten de deur, koken we veelal uit potjes, pakjes of zakjes en moet het eten vooral snel klaar zijn. De Brazilianen hebben nu nieuwe dieetrichtlijnen waar verse onbewerkte producten en aandachtig eten centraal staan. Ze vinden het belangrijk dat men de tijd neemt om maaltijden te bereiden deze samen met familie/vrienden consumeert. Zou het niet mooi zijn als Nederland een voorbeeld zouden nemen aan Brazilië?

Op Gezond in Bedrijf vindt u het originele en volledige bericht.

06/03/2014: Populaire voedingshypes en waarom ze niet werken.
Om de zoveel tijd duikt er weer een nieuwe voedingshype op. Er wordt via de media veel aandacht aan geschonken. Mensen laten zich verleiden. Maar zijn al die hypes wel zo gezond? Hierbij een uiteenzetting over vier populaire voedingshypes.

Op Gezond in Bedrijf vindt u het originele en volledige bericht.

27/1/2014: Gebakken lucht in de supermarkt.
Heel verhelderend filmpje van Tros Radar over misleidende verpakkingen in de supermarkt.

2/12/2013: Kennis over voeding stelt teleur
Nederlanders weten aanzienlijk minder over voeding dan ze zelf denken en ook eigenlijk noodzakelijk vinden. Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim 1000 Nederlanders dat in de maand juni is uitgevoerd door TNS NIPO in opdracht van de Leidse Onderwijsinstellingen (LOI).

Op LOI vindt u het originele en volledige bericht.

30/10/2013: Werkgever weinig interesse in gezondheid werknemer
89 procent van de Nederlandse werknemers wil dat hun werkgever een gezonde levensstijl stimuleert. In de praktijk blijkt echter dat werkgevers zich niet bezig houden met de gezondheid van hun medewerkers. Dagelijks snoepen en een ongezonde lunch blijkt de realiteit voor werkend Nederland. Dit blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank onder ruim 1.000 respondenten naar gezondheid op de Nederlandse werkvloer.

  • 88% van de werkgevers houdt zich niet of nauwelijks bezig met de gezondheid van hun werknemers
  • Slechts 6% van de werknemers zegt te worden aangemoedigd om gezond te lunchen
  • 44% snoept dagelijks en 20% snoept wekelijks
  • Maar 4% hulp krijgt bij het stoppen met roken
  • 13% van de respondenten van de werkgever krijgt korting op de sportschool
  • 4 % van de werkgevers geeft werknemers de mogelijkheid om te sporten tijdens het werk
  • 38% van de werknemers geeft aan het fijn te vinden als de werkgever zich duidelijk uitspreekt over een gezonde leefstijl
  • 50% van de ondervraagden heeft geen problemen met gezondheidsadviezen van de werkgever

Op de Nationale vacaturebank vindt u het originele en volledige bericht.

12/11/2013: Gastroporno en gezondheidsfreaks
Voeding, eten en diëten. Het blijft hot. We worden overspoeld met eten. Er wordt zelfs gesproken van gastroporno. Al die aandacht voor lekker eten. Televisieprogramma’s met sterrenkoks, kitchen 24, Jamie Oliver, eetschrijvers met hun groentebijbel, barbecuebijbel, partyfoodbijbel. Foodies die vinden ‘dat je de wereld ervaart door hem in je mond te stoppen’. Wij zijn er maar behoorlijk druk mee. Zeg maar gerust geobsedeerd….

Op Gezond in bedrijf vindt u het originele en volledige bericht.

22/10/2013: Weinig aandacht voor gezondheid werknemer
Werkgevers blijken zich niet erg bezig te houden met de gezondheid van hun personeel. Hoewel bijna negentig procent van de werknemers graag zou zien dat een verantwoorde levensstijl op de werkvloer gestimuleerd wordt, blijkt dit in de praktijk absoluut niet te gebeuren.

Op De Telegraaf vindt u het originele en volledige bericht.

3/12/2012: Nederlanders steeds langer maar vooral zwaarder
Het gemiddelde gewicht van mannen en vrouwen in Nederland is in twintig jaar meer toegenomen dan de gemiddelde lengte. Het aantal mensen met overgewicht is dan ook aanzienlijk hoger geworden. In 2011 had 54 procent van de volwassen mannen en 43 procent van de vrouwen overgewicht.

Op Centraal bureau voor de Statistiek vindt u het originele en volledige bericht.

Aandacht voor gezond en veilig werken in bedrijven loont.

10/10/12: Gezonder personeel levert miljarden op

01/11/12: Te veel zout mogelijke oorzaak van maagkanker!

24/01/2012: Hoe zet ik gezondheidsmanagement op?

Neem contact op met Enerjoy - gezond eten op het werk

Opdrachtgevers

Nieuwsbrief

Ontvang elk kwartaal tips, tools & wetenswaardigheden over gezond eten op het werk!

Enerjoy motiveert medewerkers tot een gezonde eet- en leefstijl met plezierige, laagdrempelige en doeltreffende activiteiten.

Onze activiteiten richten zich op:
- Gezonder aanbod
- Verhoogde bewustwording
- Verbeterde eetgewoonten

Voor meer:
- Energie en alertheid
- Veiligheid
- Werkplezier
- Productiviteit

Met als doel: een langdurig gezonde organisatie!

Lees hier meer over onze programma's en activiteiten.