Enerjoy

Boeken

Interessante, toonaangevende en leuke boeken over Vitaliteit en Gezonde Voeding vindt u hier. Weet u een interessant item, laat het ons dan weten. Bij voorbaat dank!

77 Fabels en feiten over onze voeding

77 Fabels en feiten over onze voedingIn de media ontstaan vaak hypes over voeding en dieten. Consumenten weten hierdoor niet meer wie of wat ze moeten geloven. Wat is waar en wat niet?

In ’77 fabels & feiten over onze voeding’ wordt volgens de laatste stand van de wetenschap en de nieuwste inzichten op heldere wijze antwoord gegeven op veel voorkomende vragen over onze voeding, voedingsmiddelen en voedingsstoffen.

Wil jij Feiten & Fabels leren onderscheiden? Dat kan leuk & laagdrempelig met onze Vitaliteitsquiz ‚Feiten & Fabels over voeding’

Bekijk boek op Bol.com

De laatste paling

palingEen heerlijk gemakkelijk leesbaar boek waarin onderzoeksjournalisten Annemarie Geleijnse en Rineke van Houten op een luchtige en vrolijke manier hun perspectief delen over allerlei voedselmythen.

Het resultaat: Ze houden de lezer een spiegel voor en zetten ze aan het denken zetten over de voedselkeuzes die een ieder maakt.

Bekijk boek op Bol.com

Een pleidooi voor echt eten

Een pleidooi voor echt eten - Aanrader van EnerjoyGezond eten: de kracht van puur. Een pleidooi voor echte voeding door Amerikaan Pollan. We eten veel te veel bewerkte producten en dat is slecht voor onze gezondheid en gewicht. Dat is de boodschap van de Amerikaanse schrijver Michael Pollan.

Michael Pollan won onder andere de James Beard Award for Food Writing. Pollan is journalist en filosoof. Hij geeft les aan Berkeley en schrijft regelmatig voor The New York Times.

Bekijk boek op Bol.com

De Voedselzandloper

Voedselzandloper - Aanrader van EnerjoyDe voedselzandloper heeft als ondertitel: over afvallen en langer jong blijven. De auteur, Kris Verburgh, is arts en onderzoeker. Hij heeft zich gespecialiseerd in neurologie en biogerontologie. Hij schrijft in zijn voorwoord: ‘Eigenlijk was ik nooit van plan een dieetboek te schrijven’. Dat heeft hij ook niet gedaan. Het boek gaat niet over afvallen, maar over verouderen en hoe voeding dat proces kan remmen of juist versnellen.

Al meer dan 300.000 boeken verkocht!

Bekijk boek op Bol.com

Gezond gedrag is besmettelijk

Gezond gedrag is besmettelijkHandboek voor vitaliteit, gezondheidsmanagement en duurzame inzetbaarheid.

Dit boek brengt het totale spectrum van gezondheid en vitaliteit op de werkvloer in kaart. Het laat de omvang van het maatschappelijk probleem rondom zorg zien en hoeveel het ons kost, inclusief de kosten voor het bedrijfsleven. Het boek geeft ook aan wat het oplevert als je investeert in de gezondheid en vitaliteit van medewerkers. Bovendien maakt het duidelijk hoeveel raakvlakken er zijn met actuele thema’s zoals duurzame inzetbaarheid en het nieuwe werken. In het tweede deel vind je een hoofdstuk over de verschillende theoretische modellen en een hoofdstuk over meten is weten. Het derde gedeelte gaat over de praktijk. Met onder meer interviews en de vijf stappen tot implementatie.

Bekijk boek op Bol.com

Motiveren kun je leren

Motiveren kun je lerenIn dit boek krijgt het motiverende gesprek, ofwel motivational interviewing (MI), alle aandacht. MI is een bewezen effectieve methode om anderen aan te zetten tot gedragsverandering.

Alleen de patient zelf kan zijn gedrag veranderen. Dit boek leert je hoe je als hulpverlener hem daarin kunt motiveren.

Bekijk boek op Bol.com

Leave a comment

Neem contact op met Enerjoy - gezond eten op het werk

Opdrachtgevers

Nieuwsbrief

Ontvang elk kwartaal tips, tools & wetenswaardigheden over gezond eten op het werk!

Enerjoy motiveert medewerkers tot een gezonde eet- en leefstijl met plezierige, laagdrempelige en doeltreffende activiteiten.

Onze activiteiten richten zich op:
- Gezonder aanbod
- Verhoogde bewustwording
- Verbeterde eetgewoonten

Voor meer:
- Energie en alertheid
- Veiligheid
- Werkplezier
- Productiviteit

Met als doel: een langdurig gezonde organisatie!

Lees hier meer over onze programma's en activiteiten.