Enerjoy

Chef’s in spé op geslaagde kooktraining voor operators

/ Leave a comment

De ochtend begon druk op de zolder van de Mandemaaker. Met 12 deelnemers voor de kooktraining voor offshore operators was het een volle bezetting. Bovendien is zo’n dag altijd leuk om bij te kletsen met collega’s die je niet vaak ziet.

Gezond eten & gezonde bereidingswijzen

De dag begon met theorie over gezond eten & gezonde bereidingswijzen. Er werden heel veel ervaringen uitgewisseld, bijvoorbeeld wat de uitdagingen op een hoofdplatform zijn. Daar is veel aanbod, alles wordt verleidelijk uitgestald, maar er is minder tijd voor een tussendoortje tijdens de koffiepauze. Op een satelliet zijn juist weer hele andere uitdagingen: je kan je eigen tijd indelen, maar er is minder keuze. Je bent afhankelijk wat er de vorige hitch is besteld. Ook moeten sommigen vaker naar binnen lopen, zodat er elke keer terloops een koekje gepakt kan worden.

Lunchcontest

Opvallend was dat er deze workshop veel mannen met een interesse voor koken waren. Dit was merkbaar tijdens de lunchcontest! Bijzonder lekkere lunchhapjes én een mooie presentatie. Er werd gegrapt dat de catering kon inpakken. Tijdens de kooksessie in de middag werden veel vragen gesteld aan onze chef’s Henk & Leander over bereidingswijzen & kooktechnieken die zij offshore en thuis kunnen toepassen. Gezond eten offshore voor GDF Suez - Enerjoy 29 oktober 2013En hoewel wij moesten beloven geen foto’s van de dag te zullen mailen naar alle echtgenotes (ze mogen niet weten dat we kunnen koken!), denken wij dat niet alleen hun collega’s, maar ook de echtgenotes straks kunnen spreken van een geslaagde dag!

 

Marjolein van Kleef | Enerjoy
Graag wil ik je uitnodigen om te reageren op dit artikel. Jouw visie is welkom!

Dit artikel is geschreven door:
Marjolein van Kleef
Diëtiste en blogschrijver

Leave a comment

Neem contact op met Enerjoy - gezond eten op het werk

Opdrachtgevers

Nieuwsbrief

Ontvang elk kwartaal tips, tools & wetenswaardigheden over gezond eten op het werk!

Enerjoy motiveert medewerkers tot een gezonde eet- en leefstijl met plezierige, laagdrempelige en doeltreffende activiteiten.

Onze activiteiten richten zich op:
- Gezonder aanbod
- Verhoogde bewustwording
- Verbeterde eetgewoonten

Voor meer:
- Energie en alertheid
- Veiligheid
- Werkplezier
- Productiviteit

Met als doel: een langdurig gezonde organisatie!

Lees hier meer over onze programma's en activiteiten.